Last news in Fakti

24 Август, 2019 16:20 1 401 1

Туск за срещата на Г-7: Тежко изпитание!

  • биариц-
  • среща-
  • ес-
  • изпитание-
  • доналд туск-
  • единство-
  • г-7-
  • франция

Ако САЩ наложат мита на Франция, ЕС ще отговори подобаващо

Туск за срещата на Г-7: Тежко изпитание! - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Започващата днес среща на върха на Г-7 ще бъде тежко изпитание за единството и солидарността след една година, през която лидерите на богатите страни се затрудниха да намерят общ език, заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск, цитиран от "Ройтерс".

На брифинг с журналисти във френския град Биариц, където ще се състои срещата, Туск предупреди също, че търговските войни между седемте страни от групата ще накърнят още повече доверието помежду им.

Той отбеляза, че американският президент Доналд Тръмп използва митата като политически инструмент, който може да представлява опасност за целия свят. Туск подчерта, че ЕС ще бъде "лоялен" на Франция, ако САЩ наложат мита на френските вина в отговор на новия данък за дигиталните компании, допълни DPA.

Ако САЩ наложат мита на Франция, ЕС ще отговори подобаващо, каза председателят на Европейския съвет. Туск заяви също така, че ще търси всякакви форми за сътрудничество с Лондон, но няма да сътрудничи за осъществяване на Брекзит без споразумение. Туск попита риторично дали британският премиер Борис Джонсън иска за влезе в историята като господин "Без сделка".


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    7 3 Отговор
    Да се надяваме, да се надяваме... налагат мита на Франция, искат територии на Дания, инициират напускане на страни от ЕС, не се съобразяват с международни споразумения...но хансовците искат да продават голфове и да кльопат вурст и картофи....тежка ще бъде оттук нататък.
Новини по държави: