22 Август, 2019 08:02 14 889 26

Само във ФАКТИ: Двама се спрягат за шефове в НСО

  • нсо-
  • началник-
  • полк. емил тонев-
  • полк. росен тодоров

Президентът Румен Радев избира между полк. Емил Тонев и полк. Росен Тодоров

Само във ФАКТИ: Двама се спрягат за шефове в НСО - 1

Оставката на ген. Данчо Дяков като началник на НСО поставя въпроса и за неговия наследник.
По неофициална информация службата ще бъде поета от един от двамата му заместници. Те са полк. Емил Тонев и полк. Росен Тодоров.

Последният е военен от кариерата. Полк. Росен Тодоров завършва ВНВУ „Васил Левски“ със специалност „Войсково разузнаване“ през 1990 г.
Първото си офицерско звание получава през 1990 г. За времето от 1990 до 1992 г. служи в редовете на армията като офицер-парашутист.

Постъпва на работа в НСО през 1992 г. Последователно заема длъжностите разузнавач, инспектор, старши инспектор, главен инспектор, началник на група, началник на сектор. От 17 септември 2016 г. е назначен за заместник – началник на НСО.

На този етап по-големи шансове да оглави НСО има полк. Емил Тонев. Една от причините е неговата по-голяма квалификация. През 2000 г. завършва едногодишен курс за първоначална подготовка на офицери по национална сигурност в Академията на МВР, а през 2003 г. - двумесечен курс в Международна правоохранителна академия /ILEA/ - Будапеща, Унгария.

През 2007 г. полк. Тонев завършва курс „Дипломатическа сигурност“, „Лична и постова охрана“ в ILEA, Будапеща, Унгария, през 2012 г. - курс „Охрана на високопоставени личности“ в Дирекция за международно сътрудничество на френската полиция в Ойсел, Франция , а през 2014 г. - курс „Дипломатическа сигурност“, „Разкриване на враждебно наблюдение“, Атина, Гърция .

През 2018 г. завършва стратегически курс с квалификация "Изпълнение на ръководни длъжности в системата за национална сигурност и отбрана".
Един от минусите на неговата кандидатура е, че роден в Хасково. По тази линия президентът Румен Радев може да бъде атакуван, че издига земляк на ключова позиция.

Малко известен факт е, че полк. Тонев завършва през 1993 г. Националната спортна академия с магистърска степен „Майстор на спорта по кикбокс“.
През 2004 г. е назначен в НСО – отдел „Учебен“, като последователно е инспектор, старши инспектор, главен инспектор, началник - сектор и началник - отдел. От 13 юли 2016 г. е заместник-началник на НСО.
Наследникът на ген. Данчо Дяков трябва да е ясен до седмица. Той ще бъде обявен с указ на президента Румен Радев. С документа досегашният началник на НСО ген. Данчо Дяков ще бъде освободен и ще бъде обявен неговия наследник.
В момента едно е ясно - новият шеф на службата ще има много проблеми за решаване.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Панов

    22 39 Отговор
    Решението ще е на генерал деси.фатмака няма думата

    Коментиран от #5, #18

  • 2 Истината

    23 36 Отговор
    Нищо няма да избира фатмака, само ще подпише назначението. Генерал Деси уволни предишният шеф на НСО, тя ще избере кой ще бъде новият.
  • 3 Радев е Решетников боклук

    21 48 Отговор
    Избор щял да прави тотално ошашавения "пиян морков" Радю Радев. Комплексиран и недостоен дори за портиер на институцията, в която кацна, като парашутист-провокатори. По-бездарност конферансие на любителско-патриотични вечеринки не съм виждал.

    Коментиран от #4, #19

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Пишете грамотно.

    11 4 Отговор
    "Офицер - парашутист"?!

    Коментиран от #13, #14

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гербераст

    12 8 Отговор
    браво Румене . изритай ги тези шарлатани
  • 9 007

    27 8 Отговор
    Ако Радев избере от заместниците , нивото на НСО пада драстично ! Емо Тонев с ВИФ диплома е много курсове ???? Е и аз искам да завърша ТОХА и с курсове са стана летец например !!!???? Другият минус не е , че е от Хасково , а че е човек на ГЕРБ ! Росен Тодоров е добре подплатен с образование и езици , но е обвързан. познайте с КОЙ ? Дори имаше на два пъти публикации къде получава пликчетата, но всичко се покри вместо разследване !!??? Ееее, г-н Президент кой ще изберете е ваше право , но ще има голямо значение за вашият имидж , жалко за ген Дяков , висока летва беше !
  • 10 висок

    11 21 Отговор
    Авторе, не РРадев избира... Деса Простакеса трябва да избере, стария тя го прогони!! РРадев си е чехлю!
  • 11 Тарабойша Хитранов

    17 3 Отговор
    Наричаме с името простофоб всички русофоби нарочно защото са профани и заблудени либерасти:

    Простофоба винаги мрази руснаците
    Простофоба никога не спи , защото мрази руснаците
    Простофоба дори и да заспи , като се събуди пак мрази руснаците
    Простофоба е винаги прав , когато мрази руснаците
    Простофоба никога не се предава дори и насън
    Простофоба обича руска водка и хайвер , но пак мрази руснаците
    Простофоба си е простофоб дори и на Северния Полюс
    Простофоба козината си мени , но пак мрази руснаците
    Простофоба си е останал такъв , защото не е бягъл от Сталинград
    Простофоба обича тайно руските пари, но никой не му ги дава
    Простофоба се прави на американец , но е далеч от Америка
    Простофоба тайно съжалява , че е станал такъв , но го е страх от истината
  • 12 Служител

    24 3 Отговор
    И двете кандидатури са добри.
    Разликата е, че по-квалифицирания никога не е работил и един ден, като охранител. А проблема на последните двама началници е, че не можаха да вникнат в същината на работата.
    Ходенето по курсове уредени с връзки не повишава квалификацията.
    Както и местенето от служба в служба.

    Коментиран от #23

  • 13 Алоууу, става дума за парашутизм

    1 4 Отговор

    До коментар #6 от "Пишете грамотно.":

    Парашут, средство за скачане от самолет...
  • 14 007

    10 3 Отговор

    До коментар #6 от "Пишете грамотно.":

    Дааааа, за съжаление , точно офицер - парашутист, тоест , сложен с връзки , с телефонно обаждане от където трябва , без качества и данни от проведен конкурс , дори с подкуп даден на когото трябва от началниците...сумите варират от 5 халки нагоре !!!???
  • 15 НСО

    13 3 Отговор
    Ако в службата е имало проблеми, защо заместниците не са ги решили? Следователно който и да стане от тях шеф, проблемите ще останат. Трябва да се подходи генерално веднъж за винаги чрез закриване и откриване на нова служба, с нов закон, ново име и нови правомощия! Част от хората могат да се преназначат!
  • 16 Айде бе

    8 8 Отговор
    Изглежда мислиш, че твоето войскарско образование е върхът на сладоледа и другите ти простеят, а? Има хора с по три чужди езика и научна степен, които са специализирали по света, живяли са далеч от руски ботуш и затова го мразят. Ама те били невежи, казваш. А ти знаеш ли правилото за пълен член? Учи се около втори клас и се набива до прогимназията, ама на теб очевидно не ти е стигнало! Обаче имаш мнение кой е прост и кой сложен- що не се гръмнеш, вместо да пишеш дълго? Те от "Позитано" отдавна бяха отчели, че имат шанс само сред по- слабо образованите българи
  • 17 Айде бе

    1 4 Отговор
    Горенаписаното е до 11- тарабойша
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Георги Илиев Митев

    1 0 Отговор
    ПЕСЕНТА НА ВИТОШАРА
    САМО ОТ СПОРТИСТ В ПЛАНИНАТА ТИ ЩЕ СЕ СПАСИШ, ЗАЩОТО ДОЛУ Е ПОЛИЦИЯ ГОРЕ Е МИЛИЦИЯ И НАВСЯКЪДЕ Е АВИАЦИЯ БЕЗ КОМУНИКАЦИЯ.
  • 21 Симеон димитров

    4 4 Отговор
    Извинявайте ,но тук не виждам нито един човек, който е компетентен по темата и който може да се изкаже адекватно. Тъй като ,явно само аз, прочетох информацията и за двамата кандидати по -горе, бих казал, че това да се твърди ,че Емил Тонев е некомпетенте ,заради това че е не е бил охрана, е леко казано смешно , защото ясно пише че е бил в "учебен сектор". Автоматично това навежда на мисълта ( на мислещите хора разбира се), че много добре знае как се върши работата и от какво има нужда службата .За ограниченото мислене на повече тук ,които твърдят че мястото , в което човека е израстнал има значение, бих дал много примери с хора от провинцията ,които доста често решават къде отиват парите ви. И послено ще кажа ,че ако курсовете ,описани по - горе ,бяха толкова лесни за завършване всеки щеше да ги е , жалко че никой тук не се е поинтересувал , за да разбере че това всъщност са курсове от високо международно ниво.
  • 22 herez

    2 1 Отговор
    Moses - защо изобщо влезна във политиката? Най готин си беше на Равнец и Графа. А със таЪ дЕсЪ ……….АААААААААААА. Шайзеее на Шайзеееееее. Кръстосваш БЕСМИСЛЕНИ шпаги със ТиковочЪ и престъпното му ГРОБ ПРАВИТЕЛСТВО(за зъжаление са мнозинство в БГ -ПАРЛАМЕНТА със 240те ОЛИГАРСИ в БГ - пАРЛАМЕНТА). Дано доживея ТиквочЪ и престъпното му ГРОБ правителство да влезнат в Белене до гроб и до живот.
  • 23 Фив

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Служител":

    То биографията на единия,много прилича на досегашния, виф и много курсове а кога е служил не се знае
  • 24 Агата

    4 0 Отговор
    Росен Тодоров е лакей на Марио, шофьорът на делян
  • 25 Румен Радев

    1 3 Отговор
    Моят генерал е Емил Тонев
  • 26 !!!

    0 1 Отговор
    Хайхавай деси е видяла хубаво от село славяново и мисля, че ще е емо от Хасково. Много умни имаше в родният ни град, но се изнесоха. Е м о!!! И е старобългарин, май, по името съдя. Не е бб тракиец, не са тачени последните, истината, снаха ми е с негова фамилия реститутки и все обиди за тракийци, а първа Гърция, а аз на картинка. Харесва парите на брат ми.. Емо да е??!???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове