21 Август, 2019 17:21 13 369 78

Тема на ФАКТИ: Ще бъде ли Фандъкова новото жертвено агне на ГЕРБ?

  • столична община-
  • йорданка фандъкова-
  • местни избори 2019-
  • кмет-
  • герб

Към момента тя работи, за да загуби изборите, ако участва

Тема на ФАКТИ: Ще бъде ли Фандъкова новото жертвено агне на ГЕРБ? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

ФАКТИ стартира поредица от материали с призив към Йорданка Фандъкова да осмисли добре евентуалната си кандидатура за трети мандат като кмет на София. По всичко личи, че веднъж захапан, кокалът няма да бъде пуснат лесно и Фандъкова ще участва във вота и този път. И макар да са малки шансовете за обрат, смятаме, че тази София, която Фандъкова оставя и това, което (не) се случва в града през последните месеци са достатъчно сериозна причина тя да няма достатъчно аргументи да поиска подкрепата на столичани през октомври. И в крайна сметка да се откаже от кандидатурата си. Днешната тема, по която ще анализираме управлението на Йорданка Фандъкова може да се нарече "цялостно творчество".

През тази година София чества 140-годишнина откакто е столица на България. Юбилеят се почете, като градът на практика бе оставен на самотек и заприлича повече на учебна площадка. София продължава да е непрактичен, неразвиващ се и муден град в управленско отношение.

През 2019-а в София много неща не се случиха. Повечето от начертаните планове в началото на годината и това вече е традиция. Очевидно отдадена на грандиозното си няколкомесечно премисляне дали да се кандидатира за нов мандат, Йорданка Фандъкова, както и подопечните ѝ, вместо да блеснат накрая, тотално разочароваха. Защото да преасфалтираш няколко булеварда е нещо, което дори не трябва да е кой знае каква новина за столица на държава от ЕС в 21-и век. Новина обаче е ремонтът на централната градска част, зона 2, обхващаща ул. "Граф Игнатиев", пл. Славейков, пл. Гарибалди. Ремонтът се превърна в цяла сага, а в крайна сметка резултатът е плачевен. Дори в България, в далеч по-малки населени места, има много по-изпипани централни части, на които столицата да завиди. Центърът на София остана едно сиво, захабено и демоде място. По нищо неприличащо на участък след основен ремонт. В детайли няма да навлизаме, цялостното впечатление е категорично. Очевидно обаче в Столична община никой не се трогна. Дотолкова, че нещата вече приличат на подигравка. Припомняме - на 12 март Йорданка Фандъкова заяви пред журналисти, че печално известните трамвайни ограничители, познати като "перки на акула" ще бъдат премахнати. Днес, 21 август, над 5 месеца по-късно, те все още не са докоснати, при все, че отстраняването им е елементарно. Нещо повече - продължават да стават причина за инциденти, а хората вече взимат нещата в свои ръце, премествайки ги, какъвто случай имаше вчера. Изобщо това, което управлението на ГЕРБ, устойчиво постига в цялата страна, е на всякакви нива да подтиква хората да осъзнават, че властта е единствено и само в техните ръце и трябва да се мобилизират и да се оправят сами.

Тема на ФАКТИ: Ще бъде ли Фандъкова новото жертвено агне на ГЕРБ?
Снимка: Фейсбук

А в София и другите централни части са трагични. Ларгото се надига, около НДК ремонтът също е некачествен. Трябва да припомним и ремонтите на "Дондуков", "Цариградско шосе".

Тук е моментът да кажем, че Фандъкова през 10-те години, в които управлява София, така и не успя да организира качествен екип около себе си, а какво остава за управлението на милионен град. Неведнъж имаше проблеми със зам.-кмета по транспорта, първо Любомир Христов, след това Евгени Крусев, които се оказаха с уклон към интересно третиране на обществените поръчки. Та се наложи един зам.-кмет да съвместява няколко ресора.

Освен, че е грозна, София стана и презастроена. Разбира се, за това вина има основно главния архитект на града. В случая Петър Диков, тъй като Здравко Здравков попадна общо взето на заварено положение. Но няма да е коректно да оневиним Йорданка Фандъкова, казвайки, че тя няма механизмите да овладее ситуацията. Просто очевидно няма капацитета да се справи. Показваме Ви снимки от престижен (на брокерски език) южен район, които е символни.

Тема на ФАКТИ: Ще бъде ли Фандъкова новото жертвено агне на ГЕРБ?
Снимка: Факти

Тема на ФАКТИ: Ще бъде ли Фандъкова новото жертвено агне на ГЕРБ?
Снимка: Факти

Такива места в града има много. И всички демонстрират как столичани водят некачествен живот. Задушен, сенчест, шумен, с липса на лично пространство и възможност за почивка. Което е сред основните човешки права. София на Фандъкова просто не е град на хората. Това е град на икономически интереси, хаос, липса на концепция, скорост, а всичко това води до липса на бъдеще.

Редица са на пръв поглед дребните неща, които показват цялостното отношение на кмета на ГЕРБ към града. Ще изброим само някои от тях - транспортните неуредици, включващи в себе си например нерешения въпрос с гратисчиите, безумните летни разписания, евтините табла по спирките, "умните" светофари, чиито ефект е неясен, новото трасе на тролей 7, част от което построено, а в последния момент станало неизползваемо, от друга страна липсата на обществени тоалетни, пилеенето на минералните води на града, безбройните некачествени ремонти - на улици, паркове, училища, трамвайни трасета, липсата на достатъчно велоалеи, наличието на квартали без детска градина или училище, превръщането на София в град на кривите настилки и колчетата, липсата на решение на проблема с паркирането, липсата на решение за комунистическите паметници. И т.н. до безкрай.

Тема на ФАКТИ: Ще бъде ли Фандъкова новото жертвено агне на ГЕРБ?
Снимка: Факти

Зимата е нетолкова далеч, а не сме чули да се взимат някакви по-сериозни мерки за мръсния въздух, който сковава града. Пак ли ще се мисли в последния момент и какво трябва да се случи, за да се начертае някаква по-сериозна концепция? Всъщност какво да очакваме от кмет, който криеше резултатите от пробите на въздуха, защото нямал ПР-решение, което да обяви към този момент пред медиите... Е, все пак наскоро ни каза, че през юни сме дишали чист въздух. Каква утеха...

При всички тези провали е нелепо Фандъкова да ни замазва очите с някакви планове 2050 за София. София продължава да е град, от който, ако ви дойде на гости чужденец, няма какво да покажете. Йорданка Фандъкова управлява града така, сякаш прави всичко възможно, ако се яви на избори, да ги изгуби. И да сподели съдбата на Цецка Цачева. Освен ако в последния момент не се появи някоя по-достойна кандидатура в редиците на ГЕРБ. В случай, че ГЕРБ изобщо иска да спечели тези избори.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 49 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Johansson

    25 20 Отговор
    Че на кой му пука.

    Коментиран от #38

  • 2 Ernesto Guevara

    100 28 Отговор
    Фандъкова е ПРОВАЛ

    Коментиран от #48, #59, #75

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    48 11 Отговор
    НЯМА ВЕЧНИ ПРИЯТЕЛИ А ИМА ВЕЧНИ ИНТЕРЕСИ ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 9 Отговор
    НЯМА ВЕЧНИ ПРИЯТЕЛИ А ИМА ВЕЧНИ ИНТЕРЕСИ ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУ

    20 9 Отговор
    ЗАПОЧВА СЕЗОНА НА РИБОЛОВА И ЛОВА
  • 6 Лекар БГ

    90 20 Отговор
    Няма какво да се добави към това четиво.Абсолютно обективно и истинско.
    Изводът е-вождизмът и корупцията,простотията и калинковщината убиват!
  • 7 Въпрос

    74 40 Отговор
    Мая ще е по-добър кмет от мижавата учителница
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    45 8 Отговор
    ПОЛИТИЦИТЕ НИ ИМАТ ЗА ГЛУПАЦИ И БАЛАМУРНИЦИ БУДАЛИ
  • 9 Панов

    46 52 Отговор
    Сайта явно рекламира сестра Галева известна с костинбродската афера и с некадърния избирателен закон

    Коментиран от #19

  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    32 7 Отговор
    ЗАЩО ПП ГЕРБ НЕ ПРОВЕРЯТ МАРИНЕЛА НИКОЛОВА КМЕТ НА ОБЩИНА КОЗЛОДУЙ

    Коментиран от #21

  • 11 Don Bosco

    20 29 Отговор
    Йорданка Фандъкова е най красивата учителка . Зубева не е толкова красива!
  • 12 роден в София

    55 30 Отговор
    Абе ,помним София и преди Фандъкова и преди Борисов ,и преди Софиянски и преди 1989 г. ,ама ... тогава бяхме 750 000 а не 2 000 000 и колите бяха 100-120 000. Сега - цяла България реши ,че ще са софиянци ,докараха си и таралясниците и пищят - много се строяло (?!) Ми ,ще се строи ,щото има кой да купува ,а на частен терен - не можеш да забраниш строителството ,така че - не е във Фандъкова причината ,причината е ,че нашият (относително малък) град - много бързо стана голям (нещо подобно се е случило през 60-80 години на миналия век - тогава изникнаха панелните гета и десет хиляди села се преселиха в София ,ама мисля ,че и за тях Фандъкова не е винована ,нали).
  • 13 Гласоподавател

    9 25 Отговор
    Ще гласувам за Ицо стоте манекенки да стане кмет на община София.
  • 14 кънчо

    31 9 Отговор
    Каква дълбока промяна в гееррбб преди новите избори!И агнета,прасета,кочове и телета 'ще са курбан.
  • 15 10 ст

    35 45 Отговор
    Аз искам голямата уста Мая, дето много говори ама за 5 ст работа не е свършила !
  • 16 Пурко

    7 44 Отговор
    Цецо пъпеша да удари едно коляно на Бокича и да се връща като председател на парламентарната група на ГЕРБ. Има грешка има и прошка!
  • 17 ГРД КОЗЛОДУЙ

    37 10 Отговор
    А ПОМНИТЕ ЛИ ПРЕДИ ГОДИНИ ИМАХМЕ ЗДРАВЕН МИНИСТЬР В КАБИНЕТА БОРИСОВ БОРИСОВ Я НАМЕРИ НА ЕДНА БЕНЗИНОСТАНЦИЯВ ГАБРОВО МА БЕШЕ
  • 18 ДАААА

    34 29 Отговор
    ТУК НАМИРИСВА НА КОМУНИСТИЧЕСКИ ХИТРИНИ , НО МНОГО ПЛОСКИ, ЧЕ ЧАК ТЪПИ !
  • 19 Небективната медиа

    27 17 Отговор

    До коментар #9 от "Панов":

    За първи път се вижда неподписана статив, която директно агитира за опонент от бсп

    Коментиран от #35

  • 20 Боне крайненеца

    15 2 Отговор
    ,,АГНЕ" ? По скоро,,УФСЪ"
  • 21 Чичо АДИ

    15 4 Отговор

    До коментар #10 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Да я проверят бе ,да видим защо и кой сложиха камера на вход дето живее !! Защо изора центъра точно преди изборите ? Кой и запали и защо колата ??

    Коментиран от #40

  • 22 XXXXXXX

    29 5 Отговор
    За нивото, манталитета, интелекта на общество, семейство, човек се съди на първо място по хигиената. Това е първото с което започва възпитанието на едно дете. Да придобие навици още в неосъзната възраст и те да станат втора природа. Случайно ли е, че в столицата няма читава градска тоалетна. Нито една. Едва ли. От години управляващите са индивиди(как да ги нарека хора) изпълзяли от тинята, от утайката на разпарчетосаното ни общество. Маргинали, назначени и обслужващи организираната престъпност. Типове без елементарно домашно възпитание. Кметове и Главни архитекти от дълбоката провинция. Та те най вероятно са нямали канализация, а може би и течаща вода в домовете си през първите седем години. Една част от тях са деца на обслужващия персонал, което обяснява нестихващата им алчност към кинти и материални придобивки. Към екстри, които най малко не им пасват. Какво управление, стопанисване и глобален поглед на град и държава да очакваме. Картината ясна, нали се догаждаш.
    По въпроса за Фандъкова нещата миришат на загоряло. Въпреки напъните на глутницата политически анални реализатори, които от сутрин до вечер обясняват как София не можело да не остане синя, нещата за герб не са добре. Хубав ще е някой да обясни кое е синьото у Фандъкова.
    Очаквам през Септември, премиера в типичния си байГаньовски стил да се покаже в телевизора и да обясни как Данчето с крехката си фигура и душа е свършила много ама се уморила и е време да си почине. Както и да представи новата
  • 23 XXXXXXX

    16 5 Отговор
    За нивото, манталитета, интелекта на общество, семейство, човек се съди на първо място по хигиената. Това е първото с което започва възпитанието на едно дете. Да придобие навици още в неосъзната възраст и те да станат втора природа. Случайно ли е, че в столицата няма читава градска тоалетна. Нито една. Едва ли. От години управляващите са индивиди(как да ги нарека хора) изпълзяли от тинята, от утайката на разпарчетосаното ни общество. Маргинали, назначени и обслужващи организираната престъпност. Типове без елементарно домашно възпитание. Кметове и Главни архитекти от дълбоката провинция. Та те най вероятно са нямали канализация, а може би и течаща вода в домовете си през първите седем години. Една част от тях са деца на обслужващия персонал, което обяснява нестихващата им алчност към кинти и материални придобивки. Към екстри, които най малко не им пасват. Какво управление, стопанисване и глобален поглед на град и държава да очакваме. Картината ясна, нали се догаждаш.
    По въпроса за Фандъкова нещата миришат на загоряло. Въпреки напъните на глутницата политически анални реализатори, които от сутрин до вечер обясняват как София не можело да не остане синя, нещата за герб не са добре. Хубав ще е някой да обясни кое е синьото у Фандъкова.
    Очаквам през Септември, премиера в типичния си байГаньовски стил да се покаже в телевизора и да обясни как Данчето с крехката си фигура и душа е свършила много ама се уморила и е време да си почине. Както и да представи новата

    Коментиран от #27, #30

  • 24 Morgoth

    22 26 Отговор
    Понеже Фандъкова е най-силната кандидатура за кмет на София има много и различни по стил статии против нея. За разлика от стила на Спаси София, които имат идеи (макар и понякога нереалистични) какво и как да се направи, типичната червена статия е само хейт и нищо друго. Дайте да си намразим града, пък дано покрай това намразим и Фандъкова достатъчно, че да се примирим с мизерния кандидат, който БСП ще излъчи.
  • 25 onq s konq

    13 15 Отговор
    Това че Фандъкова работи за да загуби изборите ако участва може само да радва евентуалните й конкуренти,които БИХА СПЕЧЕЛИЛИ ПОЧТИ БЕЗПРОБЛЕМНО на изборите.БУДИ НЕДОУМЕНИЕ обаче Призива на автора към Фандъкова "ДА НЕ СЕ КАНДИДАТИРА ИЗОБЩО"...Което логично значи,че Фандъкова може и да "рабити за да загуби",но ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ най-добре е да не се кандидатира.Чрез изреждане на Обекти в Столицата ,които будят недоволство у част от Столичани/винаги е имало недоволни и ЩЕ ИМА- ТАКЪВ Е СВЕТЪТ/,Авторът разчита на НЕОСВЕДОМЕНОСТТА/простотията/ на част от Населението,че РЕШЕНИЯТА В ОБЩИНА СОФИЯ СЕ ВЗЕМАТ ЧРЕЗ ГЛАСУВАНЕ от Всички общински съветници,които пък са представители на Всички Парламентарно представени Партии,ВКЛЮЧИТЕЛНО И НА ОПОЗИЦИЯТА.Да,обаче що пък да не опитаме всички неуредици да ги ТРУПНЕМ НА ГЪРБА на Фандъкова?...пък "ако мине":)А ето го и мнението ми на "Провинциалист":Дали Борисов ще остави Фандъкова за кандидат-кмет или ще издигне друга личност-това тепърва ще се решава.Важното е,че София НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ ОТСТЪПЕНА ОТ ГЕРБ ЗА УПРАВЛЕНИЕ ОТ ДРУГА ПАРТИЯ - КАТЕГОРИЧНО И С ЦЕНАТА НА ВСИЧКО!
  • 26 Герб

    10 3 Отговор
    Разбира се, че ще е, ако загубят. Това е закон при Герб.
  • 27 Съвети на специалност блогър

    9 1 Отговор

    До коментар #23 от "XXXXXXX":

    Има на спирката на метрото на централна гара,но мирише неприятно и е мръсно но трябва да бъде платена поне 50 стотинки и да се издава касов бон.
  • 28 Скоро много скоро

    13 5 Отговор
    Няма да има слънце и кислород по улиците на София!
  • 29 Лозенчанин

    22 13 Отговор
    Вече за кой ли път ще кажа: ако Фандъкова бе запазила старите паркове, ако не бе допуснала презастрояване, АКО БЕ НАПРАВИЛА ЗА ТЕЗИ ДЕСЕТ ГОДИНИ КАНАЛИЗАЦИЯТА НА СТОЛИЦАТА, ХОРАТА МНОГО НЕЩА ЩЯХА ДА И ПРОСТЯТ. Но решаването на тези проблеми е неблагодарна работа, а Фандъкова също като своя ментор обича светлините на прожекторите и с това сама си отряза главата
  • 30 Каръка

    21 2 Отговор

    До коментар #23 от "XXXXXXX":

    Ако спечеля от 6/47 - 2 милиона лева ще построя една тоалетна за 40 хиляди лева на булевард Фридрих Енгелс. С две врати една за мъже една за жени. И чистачки на 12 часова смяна . Тоалетната ще бъде безплатна.
  • 31 az#ЛибераленКрах

    22 3 Отговор
    Градът се управлява не от Дана, а от Хъбов! Камъните са в неговата градина, Дана е само послушен параван!

    А на Хъбов му дреме на острова....
  • 32 Меркел

    19 9 Отговор
    Гладките мозъчета ще отидат и ще си я изберат пак.

    Коментиран от #37

  • 33 София

    16 24 Отговор
    Абе Василе,колко ти е хонорара от Позитано?Виждам,че си млад човек,но попитай родителите си,как беше преди Фандъкова и дядовците и бабите ми са раждани в София!Трагедия беше преди,въпреки всичките недостатъци в момента,ако не си изработваш толкова недостойно прехраната,питай и ще разбереш!

    Коментиран от #36

  • 34 Агънце

    23 4 Отговор
    Това не е важно, най-важното е че БОКО ще е абсолютно невинен. Агънце ще е.
  • 35 Реалност

    18 3 Отговор

    До коментар #19 от "Небективната медиа":

    Не е агитация или пропаганда. Просто хората имат право да изразяват мнението си, вижданията си и т.н., както е в Демокрацията. Пишат това, което виждат.
  • 36 Чичо АДИ

    25 7 Отговор

    До коментар #33 от "София":

    Що какво и беше на София преди 40 год ,миеха се улиците ,нямаше презастрояване нямаше 1,6 МИЛИОНА "Приходящи" ,магазините се зареждаха нощем !! Нямаше по 10 таралясника "недвижимо имущество"пред всеки блок ! Циганите работеха и си знаеха мястото милицията биеше не я биеха ! Да продължавам ли?Децата си играеха до малките часове и никой не се трвожеше ,нямаше ДЖИЕСЕМИ ! НЕ СЪМ БОЛШЕВИК да не стане грешка !!
  • 37 onq s konq

    8 14 Отговор

    До коментар #32 от "Меркел":

    Традиционно и ПО РУСОФИЛСКИ наричате всички "различномислещи" от Вас - "гладки мозъци","овце","глупаци","заспали","садомазохисти".А ето и съвсем елементарните нещица,които ви се въртят в главите:Детронирането на ГЕРБ от Кметското място в Сф ще бъде РАЗТЪРСВАЩ ФАКТОР не само за Правителството,но и ЗА УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА.Което пък ще значи,че ГЕРБ е загубил Доверието на народа и при следващите Парламентарни избори БСП ще е водеща сили.Това неминуемо ще "окрили" и про-руските партии като "Възраждане","Атака" и др. за да мобилизират електората си и с БСП начело ДА СМЕНЯТ ГЕОПОЛИТИЧЕСКАТА ОРИЕНТАЦИЯ на БГ по посока Русия!В случая "гладкия мозък" си ТИ,защото подценяваш значително по-дълбоката "набразденост" на останалите Демократични Проевропейски настроени маси,но ..."луд не умалява":)
  • 38 Книга първа необходимост

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Johansson":

    5,34,21,12,45,46
  • 39 избирател

    17 10 Отговор
    Панов,Костинбродската афера беше сътворена от хората на Борисов.тогава Росен Желязков отпечати бюлетините,а гербаджийската социоложка Мира прогнозираше 80% победа за ГЕРБ.Забравихте чувалите дето депутатите ви ги разнасяха по кофите в изборната нощ и грубата намеса в ЦИК.ГЕРБ винаги са манипулирали вота. В посолството на България в САЩ бяха скрити два чувала бюлетини против Борисов по нареждане на крадлата на кремове.Цецо е цар на фалшификациите.сега не знам как ще се оправяте без него.

    Коментиран от #53

  • 40 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 1 Отговор

    До коментар #21 от "Чичо АДИ":

    В КОЗЛОДУЙ КОМАНДВАТ ЖИДАНИТЕ
  • 41 Пепа

    13 7 Отговор
    ГЕРБ Г-ГРАБИ Е-ЕВРОПЕЙСКА Р-РЕПУБЛИКА Б-БЪЛГАРИЯ Никога ГЕРБ Никога ГЕРБ Г-ГРАБИ Е-ЕВРОПЕЙСКА Р-РЕПУБЛИКА Б-БЪЛГАРИЯ-ОЗНАЧАВА -ГЕРБ-ГРАБИ Е-ЕВРОПЕЙСКА Р-РЕПУБЛИКА Б-БЪЛГАРИЯ ??...
  • 42 Гого

    22 6 Отговор
    ГЕРБ се самозабравиха. Борисов си купи покровителството на американците с нашите пари (става дума за F16) и подкара държавата на принципа, че и магаре да посочи за кмет, то пак ще бъде избрано. От кого ли? Май от нечие посолство,където се попълват протоколите и маркират избирателните бюлетини. Провала на ГЕРБ не е само в София. Във Варна прословутия булевард Левски, погълнал над 180 млн. лева за 4 км. трасе, което е над 22 млн. евро/км, е опсна улична отсечка. За кръговите кръстовища вече има и вицове от рода на "Кръговите на бул. Левски са като руска рулетка - Ако не се удавиш при дъжд, нещо ще ти падне на главата". Да е жив и здрав кмета Портних. Не знам след такъв провал, как има очи отново да иска доверието на Варненци. Да де ама пак се връщаме на темата за магарето. Между другото магистралите в швейцарските алпи не струват толкова на км. Но да видим докога на някой ще му писне и ще измете тези негодници от власта. Пред тази мафия, дори и БСП са глътка свеж въздух.
  • 43 друг от София

    23 5 Отговор
    Фандъкова е маша в ръцетне на мафията.Проблемът не е че София се разраства,а че това се прави от фирми близки до Борисов,които крадат милиони и строят и ремонтират некачествено.В белите държави никой не може да строи безразборно.Да имаш частен терен.Държавата ти го заплаща или заменя по пазарни цени.Не можеш да строиш където си искаш.Ама на Борисов Фънда и оня галфон от Червен бряг не им пука .
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Амиии

    7 18 Отговор
    Плачкат ли позитанчета днес? Ооо, мама ще им купи знаменца със сърпче и чукче!😂😂😂
  • 46 Грисам

    7 0 Отговор
    От местопрестъплението Лас Вегас
  • 47 jorj

    9 15 Отговор
    Фалшиво социологическо проучване, втълпяване с лъжи на не истини и Майчето Общата ще е за обичана от софиянци!!! Плоски кому номера!!!!! ДЕПМ комунистическа ¡¡¡¡¡¡
  • 48 3568

    11 10 Отговор

    До коментар #2 от "Ernesto Guevara":

    ..София няма да избере кмет бесепаро-депесар!

    Коментиран от #64

  • 49 Лудата Теменужка

    16 9 Отговор
    Мая Манолова е 100 % оо-добра от скучната и сива Фандъкова!
  • 50 Хаймана

    13 5 Отговор
    Фандъкова ГЕРБ кражби много ооо спрете ГЕРБ ограбиха държавата
  • 51 Ели

    7 5 Отговор
    Фандъкова пазарува за 500 лева храна за два дена ?
  • 52 Е е е е

    9 11 Отговор
    Няма място за Мая в София!
  • 53 Onq s konq

    2 12 Отговор

    До коментар #39 от "избирател":

    На тебе не ти ли стана ясно че ГРОБАРИТЕ ще играят на изборите с два кандидата МаЯМолова и ЙОФандъкова. За Гробарите е важно парите които се дават на София да се връщат обратно. А Фандъкова най вероятно няма да се кандидатира , а Молова ще я замести. Ти не забелязваш ли че БСП не номинират Молова. А че тази реклама на Молова е на Гроб, щот е техен човек вече, и ще си разпределят пасове взаимно.
  • 54 Сельо

    4 0 Отговор
    Ми то не е само в София така.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 ГОСТ 1

    9 8 Отговор
    Че Фандъкова не става за кмет ми стана ясно преди 10 години.Ама защо пак гласувахте за нея бе столичани на последните кметски избори?А иначе за кого да гласуваме за Мая Манолова ли, или за някой от т.н. градска десница?Те не стават за НИЩО.Явно Герб нямат подходящ човек и май пак тая Фандъкова ще номинират за съжаление.Ако е така няма да гласувам.
  • 57 ЦЕЦО АПАРТАМЕНТА

    6 2 Отговор
    Ако има някъде евтини жилища ,аз съм човека брокерска компания цецо и боко изкупува всякъкви жилища до 50евро на квадрат плащане веднага
  • 58 Бай кръстьо

    4 6 Отговор
    По принцип безкрайното хейтене, присъщо на псевдожурналята, е остатъка от липсата на образование в последните 30 години. Ако беше учил в училище, щеше да си спомниш думите на Левски: Дела трябват, а не думи! Какво направи, другарю, ти, за тази София? Безсмислена хейтърска статия, която дори не дочетох. Времето ще покаже колко е часа. Отивам да дръпна един тегел по Графа...
  • 59 8365

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "Ernesto Guevara":

    Фандъчката историята може да я оцени по-ниско и от Софиянски като кмет. Изключително слаб кмет, но и изградиха добър PR и някак все между капките минава и гледа една неразбрала, невинна, всеки път за първи път чува за всяка мизерия направо жал да ти стане. Не съм гласувал за нея никога. Дано все пак я разкарат, не че от герб/бсп могат да извадят добър кмет.
  • 60 4984

    2 3 Отговор
    Мнението на афтора,въобще не ме интересува.
  • 61 Западните Балкани

    5 2 Отговор
    Това е картината на цялото ГЕРБ управление ( а и на тези преди тях, но тук постигнаха върха). Няма идея, няма капацитет, няма желание. Очевидно единствената цел е да се краде и парите да се насочват към определени хора и организации. Т.е. никога нещата не са били да се развива България или да се прави нещо добро за народа. Е, то не може съвсем нищо да не се прави, но като цялото всичко е оставено на самотек.
  • 62 Кумчо Вълчо

    7 2 Отговор
    Толкова си може жената ,даскалица,освен да размахва пръста ..........
  • 63 Онзи

    4 0 Отговор
    Елате на село бре момци и моми млади. Едно 10% от работните места могат да се вършат от всяка точка на света с интернет. Е да, ама си искате мизерията и шума, та не мрънкайте

    Коментиран от #70

  • 64 Гого

    4 2 Отговор

    До коментар #48 от "3568":

    Не си в час драги. Вече няма БСП-ДПС. Актуалното е ГЕРБ-ДПС. Мноооого ти е остаряла мантрата. Ама от промивки на мозъка в централата, май спираш да мислиш и повтаряш заучени стари фрази..

    Коментиран от #66, #68

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 ГЕРБ

    3 0 Отговор
    ДА ГО ПРОВЕРЯ
    Т ПРЕДИ ДА ГО НАТИРЯТ КМЕТА НА ЯМБОЛ МНОГО Е КРАЛ ЗА 12 ГОДИНИ
  • 68 ВИЖ Саа

    1 2 Отговор

    До коментар #64 от "Гого":

    Няма друга мантра драги, тази е скрепена с целувки на Орлов мост!!
  • 69 Белчинска мотика

    1 1 Отговор
    На четвъртата снимка се вижда една от кооперациите "Здравковки", гордостта на г-на гл. арх. - плоска като дъска, с фасада широка три метра и отстояние от съседите около метър.
  • 70 Галя

    0 1 Отговор

    До коментар #63 от "Онзи":

    Някои имаме нужда и от културен живот - театри, концерти, книжарници - това го няма на село. Не всичко е ракийка и салатка.
  • 71 Реалист

    0 1 Отговор
    НЕ. Печели от раз.
  • 72 софиянец

    2 0 Отговор
    стига сте ни занимавали с тази проста селянка от Самоков, да ходи да учи козите на руски
  • 73 Къв герб

    2 0 Отговор
    Закриваме го
  • 74 той е

    3 0 Отговор
    Осраха града и сега ще го дадат на други за да могат на тях да прехвърлят вината.
  • 75 Бате Гойко

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ernesto Guevara":

    Това е новата Цацка Цечева. Мая е новия ген. Радев.
  • 76 Бсп

    2 1 Отговор
    Толкова поръчков коментар не бях чел,а малоумниците,които не си спомнят София от преди 15 год. пишат ли пишат
  • 77 Георги Илиев Митев

    2 1 Отговор
    ЩОМ "ЧИНОВНИКЪТ" Е В СТАЯ ИЗБОРИТЕ МОГА ДА ГИ "РАЗГАДАЯ". МОГА И ДА ГИ РЕША, ЗАЩОТО НЕ ГРЕША. ЩОМ ИМА РИМА ЗНАЧИ Е ОТ "ПРИМА"...
  • 78 Съмнявам се,

    1 0 Отговор
    че си кореняк, като мен. София си беше много хубав град за живеене и Фандъкова е един от основните му унищожители.