Last news in Fakti

21 Август, 2019 17:26 2 076 15

Тръмп обиди евреите, които гласуват за демократите

  • сащ-
  • демократи-
  • доналд тръмп-
  • евреи-
  • обиди-
  • президент-
  • рашида тлаиб

Те са неинформирани, заяви президентът

Тръмп обиди евреите, които гласуват за демократите - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че всеки евреин, който гласува за демократите, показва или пълна неинформираност, или голяма нелоялност, предаде AP.

Коментарът на Тръмп е свързан с враждебното му отношение към две депутатки от Конгреса - Илхан Омар от Минесота и Рашида Талиб от Мичиган. Президентът е отявлен привърженик на Израел, а двете депутатки открито критикуват отношението на Израел към палестинците.

Миналата седмица след призив на Тръмп Израел забрани на двете депутатки да направят посещение в страната. После от хуманитарни съображения на Талиб бе позволено да посети баба си на Западния бряг, но в крайна сметка Талиб отхвърли тази възможност.

Според редица проучвания повечето евреи в САЩ се самоопределят като привърженици на Демократическата партия. В анкета на AP от 2018 г. за електоралните нагласи 72 процента от еврейските гласоподаватели са подкрепили кандидати за Конгреса от Демократическата партия, а 74 процента от тях не одобряват начина на управление на Тръмп.

Изследване на института Пю от април показва, че 42 процента от американските евреи смятат, че Тръмп отдава твърде голямо предпочитание на израелците, 6 процента смятат, че той дава твърде голямо предимство на палестинците, а 47 процента са на мнение, че той е намерил правилния баланс.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бобо

    23 5 Отговор
    Тръмп е една политическа и икономическа фекалия, а и 90% от лидерите по света са като него, и така докато не унищожим Земята от лакомия!
  • 2 Евреин комунист

    7 5 Отговор
    А ние евреите комунисти и социалисти какво да кажем.
    Шалом.
    Това туда? Манишма.
  • 3 666

    13 1 Отговор
    не обиждай шефовете си бай дончоооо,че да не стане като с кенеди !!!
  • 4 Демокрация + Толерантност = Геноцид

    7 2 Отговор
    Тръмп пак срещу статуквото !!! Браво на Тръмп и както казва ерДоган терористи са и тези с писалките който ги индоктринират и правят чадър над терористите Няма как открито да подкрепяш терористи и да не си демократ
  • 5 Давид

    7 3 Отговор
    Един як пердах и арабите ще престанът да се правят на евреи . Ако им спрем сестрите и козите ще мирясат .
  • 6 Доктор Енчев

    4 3 Отговор
    Бай Дончо да го дава по-спокойно, че да не гушне букета от злоба и сърдечна недостатъчност.
  • 7 Morgoth

    5 1 Отговор
    Нито евреите са само Израел, нито Демократите са само тези две крайно леви кукундрели.
  • 8 Адолф Хитлер

    7 10 Отговор
    Винаги съм го казвал и сега пак ще го кажа.Доналд Тръмп е единственият човек,който се бори срещу новият световен ред.Доналд Тръмп е единственият човек,който се противопоставя на Китай,който е изкуствено създаден с цел всички корпорации да се определят там и да печелят повече.Доналд Тръмп е велик човек,най-добрият на 21 век!Но все пак,Кенеди е по-добър.

    Коментиран от #9, #12

  • 9 Ку ку

    6 4 Отговор

    До коментар #8 от "Адолф Хитлер":

    Време е да си глътнеш апчетата
  • 10 Наблюдател

    5 1 Отговор
    Бай Дончо накрая ще гризне дръвцето, прекалено много врагове си създаде, както сред демократите, така и сред републиканците. Обиди жестоко много влиятелни хора и се мисли за недосегаем, но може да свърши много зле.
  • 11 БНСРП

    4 2 Отговор
    Ще има втори Уотъргейт и това мекере ще падне,както Никсън. Много взе да се осира тоя клоун.Невярвам да го гръмнат както Кенеди но може да има атентат срещу него както при Рейгън. И стига сме плюели и едните и другите.Дреме им на шапката на американци и руснаци за нас и за света те си въртят далаверите, а целия свят пати.Не гледайте Тръмп и Путин, че се плюят има пряка телефонна линия от Кремъл до Белия Дом и двамата си обсъждат кво да правят с света от времето на Студената Война. Ние трябва да се обединим и да си оправим държавата не да си мерим работите.Вижте гърците транспортните работници от сухопътния транспорт обявяват стачка веднага към автомобилния се включва и железопътния транспорт.След няколко дни почват и водния да стачкуват в подкрепа на автомобилния и след това въздушния транспорт остава на земята и почва стачка и исканията им са удовлетворени. А тук кво прайм почват ЖП транспорта стачка, и наще тарикати пускат допълнително автобуси за извозване на пътниците сега е момента за печалба. После става обратното и се въртим в омагьосан кръг и нищо не става. Трябва ни водач като Пиночет и Хитлер да погръгнат нещата.
  • 12 Наблюдател

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "Адолф Хитлер":

    Ами крайно време е на 22 ноември да мине с лимузината в Далас.....
  • 13 Германец...

    2 0 Отговор
    “Еваала бе Бате,еваала бе Тръмп.Най-накрая погна тази миризлива зган.”- текст за чалга.Очаквайте продължение.Ако им затвориш и ФЕД, цена нема да имаш брато.А относно Меркел(Германия)- конфискувай златото което Ееврейте откраднаха от Германия и бъди МЪЖ ,та им го върни.
  • 14 Бате Борко

    3 0 Отговор
    Не на евреите. Да на антисемитизма и национализма.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.