Last news in Fakti

21 Август, 2019 16:15 2 954 31

Руснаци харчат луди пари в Германия

  • германия-
  • шопинг-
  • пари-
  • руснаци-
  • китайци-
  • араби-
  • харчат-
  • дрехи-
  • пазаруване-
  • магазини

Много руснаци, китайци и араби харчат луди пари в местните магазини

Руснаци харчат луди пари в Германия - 1
Снимка: Shutterstock

Приказният замък Нойшванщайн в Бавария, Кьолнската катедрала, Бранденбургската врата в Берлин, Саксонска Швейцария, Боденското езеро - в Германия има безчет исторически забележителности и природни красоти, които си заслужават да бъдат посетени. Но не само те привличат чуждестранните туристи. Особено популярни са и германските магазини. Самите германци, най-вече по-заможните от тях, обичат да пазаруват в Париж и Лондон. В същото време много чужденци идват в Германия именно за да се отдадат на шопинг. А възможности за шопинг туризъм има много. Да споменем само великолепния търговски център КаДеВе в Берлин и бутиците по знаменитата "Кьонигсалее" в Дюселдорф.

Според резултатите от изследване, проведено по поръчка на международната компания "Глобъл Блу", шопинг-туризмът в Германия е особено популярен сред китайците, руснаците и арабите.

Предимствата на Германия

Привлича ги главно това, че тук цените на марковите стоки са сравнително достъпни. Освен това шопингът лесно може да бъде съчетан с посещения на забележителности. И най-вече - при напускане на страната чуждестранните туристи получават обратно ДДС, начислен върху цената на закупените от тях в Германия стоки. В Германия 19-те процента ДДС са включени в цената, но преди напускане на страната чуждестранният купувач ги получава обратно.

Както посочва шефът на КаДеВе Андре Медер, прочутият търговски център в Берлин привлича годишно към 10 милиона клиенти. Само половината от тях живеят в Берлин, останалите са гости на града.

През последните години германската търговия на дребно регистрира сериозен отлив на германски клиенти: все повече хора предпочитат да пазаруват в интернет. В същото време обаче в страната пристигат все повече любители на шопинга от чужбина. През последното десетилетие броят на шопинг туристите е нараснал със 75%, достигайки 16 милиона. Особено силна е била 2015 година, когато чуждестранните туристи от държави извън Европа са похарчили в Германия над 3,6 милиарда евро. В следващите години сумата леко намалява, което се дължи главно на факта, че през 2016 година Китай въведе такса за закупени в чужбина луксозни стоки.

Маркови дрехи, скъпи бижута, луксозни часовници

Независимо от това китайците оглавяват класацията на чуждестранните туристи, които харчат най-много пари в Германия. След тях се нареждат руснаците, а на трето място са арабите.

Най-търсени са марковите модни артикули - дрехи, обувки, аксесоари. За покупката им са изразходвани близо половината от парите, похарчени от чуждестранни туристи в германските магазини. Много популярни са също скъпите бижута и часовници.

Сред китайците, руснаците и арабите най-предпочитани са търговските центрове и бутици в Мюнхен, Франкфурт, Берлин, Дюселдорф, Хамбург и Кьолн. Руснаците обичат да пазаруват и в Баден-Баден - град, който от векове е тясно свързан с Русия.

Автор: Наталия Королева


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Адолф Хитлер

    23 14 Отговор
    Само да уточним,че тези които харчат в Германия са наследници на червени отрепки,които пратиха децата си в Западна Европа,па белким на някой от тях му влезе нещо в празната болшевишка чутора.

    Коментиран от #26

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 КГБ шалом

    14 10 Отговор
    Руските евреи харчат пари а не РУСНАЦИ!

    Коментиран от #6, #12

  • 5 Сергей Станишевич

    12 12 Отговор
    А знаете ли,че половин България е изкупена от същите тези,чифути с руски паспорти и с карти на КГБ в джоба си?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 onq s konq

    11 5 Отговор
    Естествено че парите са за харчене и ако човек не ги харчи на Тоя свят,в Отвъдното не е много сигурно дали е възможно това.Безспорен факт е,че Русия притежава огромни подземни богатства,които обаче следва да се ИЗКОПАЯТ/извлекат/ от Земните недра,което само по себе си е доста неприятна и трудна работа и затова се нарича "Непривлекателен труд".А на Практика нещата са следните:99% от руския народ/мужици/ се трепе да създава Благата,за да може 1% Семейства на Оригарси и Висши политици да могат да ги харчат.затова и е казано:"КОЙ ЗА КАКВОТО Е УЧИЛ"...или пък за каквото се е родил:)
  • 8 Гост

    22 8 Отговор
    Руснака е приход. Руснака е пара. Руснака е движеща сила на икономиката. Руснака налива милиони в страни като нашата. Ама ние не щем пари. Ние искаме да плащаме луди пари за щатски фърчила.

    Коментиран от #13

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Реално

    11 2 Отговор
    Еми то реалните пари са вече в Изтока и Азия--Запада в последните години трупа само заеми и кредити--това е накратко реалито...Всички други приказки са тинтири-минтири...
  • 11 Абе Пеп...чо

    6 9 Отговор

    До коментар #9 от "Румяна Костова":

    Троле...троле....-руснаците просто се чувстват в Германия като у дома си-и ако поискат наистина могат да я направят руски дом-ясно?

    Коментиран от #14, #16

  • 12 Тоя пьк

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "КГБ шалом":

    Е то и у нас харчат рашаните-и в Египет,Турция,Тайланд,Дубай,Европа...и т.н...-та питам-всичките те евреи ли са умнико?
  • 13 Румяна Костова

    9 8 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Нещо си се пообъркал неграмотнико /неотварял учебник по история до сега/. Винаги сме били в съюз с Германия, в съюз сме с нея и сега. Защо са ни руснаци при такъв съюз?? Да ни осер.т тоалетните по морето безплатно ли?? А мерси, води си ги руснаците в твоята държава. Тука не.

    Коментиран от #17, #21

  • 14 Ватници

    6 6 Отговор

    До коментар #11 от "Абе Пеп...чо":

    Ако поискат руснаците и Сибир ще загасят и Путин ще свалят, ама не искат. А най - мразели тукашните русофили, защото им лижели дирника напрЕко.
  • 15 Да бе да

    9 2 Отговор
    КаДеВе е супер скъпарски магазин. Там повече се гледа и малко се купува. Статията е по-скоро реклама отколкото статистика.
  • 16 Бояришник

    5 5 Отговор

    До коментар #11 от "Абе Пеп...чо":

    Между другото Сибир продължава да гори
  • 17 Гост

    13 5 Отговор

    До коментар #13 от "Румяна Костова":

    45г руснака те храни и ти купуваше третокачествената стока. А преди това те освободи от 500г робски труд, за който не получаваше и стотинка. Освободи и децата ти и внуците ти. Ако не беше руснака, днес щеше да си с фередже, ханъмо. Добре, че дойде Альоша, да ти внесе комбайни, трактори, сеялки и всякаква техника, че да можеш от чобанка на къра, да станеш труженичка в завод. Да си построиш пътища. Да имаш апартамент. Да имаш ток и питейна вода. Щото и ТЕЦ и АЕЦ се строяха с руски машини и технологии. А каквото произведеш, руснака ти го изкупуваше и ти си взимаше заплатката редовно, с която зареждаше бензин на 36ст. А с тоя бензин караше автомобил, докато татко ти се беше родил и израстнал във волска каруца. И пътищата се построиха по него време, и носеха коли десет пъти повече време, отколкото сегашните ви "магистрали", които са една гола мазилка на чакъл и нищо повече.

    Коментиран от #19, #24

  • 18 Ю Кортес

    4 4 Отговор
    Кремъл и крадат като за последно.всичко изнасят навън заедно със семействата.
  • 19 Пияна рашка

    9 10 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Сельо "него време"?.Доста преди да дойдат окупаторите 1944г има трактори, редосеялки и тн. Франция, Германия, Холандия, САЩ, Великобритания, Япония и мн. др. Те от къде имат ток, техника, да не и на тях съвеЦките пияници да са им дали? Копува ха ни земеделската продукция на безценица, УРАНА не го плащаха въобще, изнесоха златния резерв и архивите, техните български слуги избиха елита отнеха предприятията от собствениците и земята, къщите на хората взеха, простите комуняги. Окупационната СъвеЦка армия колко изнасилвания, грабежи и убийства извършва в България, по техни данни 54 руснаци са разстреляни за убийства и грабежи от тяхната си военна полиция ,били хранили, недочел червен пропаганден трол.

    Коментиран от #20, #22, #23, #29

  • 20 само да

    9 3 Отговор

    До коментар #19 от "Пияна рашка":

    Извинявайте, че се намесват в спора ви , но може ли да попитам само за 4-5 имена на този български елит ,който е избит.Аз например се сещам за двама,които се изучават в училище и са убити не от комунистите.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Дориан

    2 3 Отговор

    До коментар #19 от "Пияна рашка":

    Добре, че е имало народен съд да се избият всички "наши хора". Глави на корпорации, корумпирани чиновници, подлоги от партиите, забравили се генерали и все такива хора. Но така е, който не чете българска литература. Иначе патриоти до един, на не са пипнали книга да видят нещата от първо лице.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 SS14

    4 6 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Обидно промита подлога си без капка акъл.Руснаците не са ни освободили,а България се е освободила в следствие на войната.На руснаците ,нито им пука за нас,нито са ни хранили ,нито нищо.От Русия сме получили само глад,мизерия и недоразвитие ,както всяка страна която някога е била по тяхното крило.Те руснаците до 1960г. още нямаха машини за правене на тоалетна хартия ,ти ще ни обясняваш какво ни били дали,промит мозък.

    Коментиран от #30

  • 25 SS14

    4 3 Отговор

    До коментар #21 от "Петро":

    Както в момента русофилистиците въртите фелацио на руснаците нали ? Целия свят ненавижда руснаците ,ама вие сте готови да лижете до край.
  • 26 Eleonora

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Адолф Хитлер":

    Ади, става въпрос за туристи!!! Тези, за които ти пишеш са друга категория! Китайците идват в Германия(и като цяло в Европа)най- вече с цел културен туризъм, покрай който правят и мощен шопинг, арабите идват за да избягат 1-2 месеца от адските жеги в Бл.Изток, но и те пазаруват като невидели, а руснаците идват наистина предимно за шопинг, въпреки, че в последните години има усещащ се отлив на руски туристи, заради санкциите към Русия....
  • 27 Eleonora

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Румяна Костова":

    Не е нужно руснаците да дават мило и драго за да емигрират в Германия, достатъчно е само едно тлъсто дарение и получават като знак на благодарност немско/ австрийско гражданство. Много малко са тези руснаци тук, на които се налага да си търсят работа...., по- скоро те предоставят работа......
  • 28 777

    4 2 Отговор
    Единственните които не пазаруват в Германия са германците !
  • 29 Гошо

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "Пияна рашка":

    Да и заради това 80% от мъжкото население за първи път е слагало обувки ккато влезе в казармата То това защото много техника сме имали
  • 30 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "SS14":

    Проимит мозък от прозападна пропаганда. На младини гледал Рамбо и се прехласнал по американският боен дух. Само че не разбрал, че великите САЩ ядоха шамари от един нищо и никакъв Виетнам. Не си виждал руснак наживо, но дядо ти ти е разправял, как са гонили и биели фашистките подлоги от рода ви, и затова таиш неистова омраза към славянските си събратя. А това, че България се е освободила сама - не се излагай пред поколенията!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: