Last news in Fakti

19 Август, 2019 08:54 9 830 44

Изнасилвачът от Сотиря избягва строга присъда и затвор

  • сотиря-
  • изнасилвач-
  • мартин димитров

Мартин Трифонов все още е в болницата в Сливен под охрана, след като беше прострелян при задържането

Изнасилвачът от Сотиря избягва строга присъда и затвор - 1

Обвиняемият за смъртта на малката Кристин Георгиева от сливенското село Сотиря Мартин Трифонов най-вероятно ще отърве доживотния затвор по схемата „Северин“. Това коментираха пред в. „Монитор“ юристи, след като стана ясно, че 21-годишният мъж е признал вината си пред служебния защитник.

Преди половин година Северин Красимиров се призна за виновен за жестокото убийство на тв водещата от Русе Виктория Маринова и така получи 30 години затвор за тежкото престъпление.

„Предполагам, че ситуацията ще бъде абсолютно същата, както в случая с делото за убийството на моята снаха Виктория.

Адвокатът ще посъветва подзащитния си да прибегне към споразумение със съда, делото ще се гледа по процедурата на съкратеното съдебно следствие по чл. 371, т.2 от НПК“, коментира свекърът на Маринова Румен Максимов.

В събота бяха повдигнати три обвинения на задържания Мартин Трифонов. Той ще отговаря за блудство, изнасилване и убийство.

21-годишният мъж първо е пребил малката Кристин, а след това я изнасилил и блудствал с нея.

Това сподели след среща с него служебният му защитник, адвокатът от сливенската колегия Димитър Димитров.

Според него 21-годишният мъж си дава ясна сметка за извършеното, разказал е в подробности какво точно се е случило и признал, че никога преди това не бил виждал момиченцето.

„Клиентът ми е в сравнително добро здравословно състояние. Куршумът е счупил дясната му подбедрица, но това не пречи да се придвижва и следващата ни среща ще бъде в съдебната зала утре (понеделник) по делото за постоянната мярка за неотклонение.

Предполагам, че наблюдаващият прокурор Пламен Стефанов ще поиска оставяне в ареста.

Заяви, че е действал под влияние на алкохола, който изпил по обяд: домашна ракия и бира, но тепърва ще станат ясни пробите, очакваме да излезе и ДНК експертизата, не всичко казано от обвиняемия трябва да се приема като чиста монета.

За мен Трифонов има достатъчно интелект, напуснал е училище през втория срок на 11-и клас, не е глупак или психопат, макар да не може да обясни мотивите си за подобно жестоко престъпление довело до смъртта на детето“, коментира адвокат Димитър Димитров.

Трифонов все още е в болницата в Сливен под охрана, след като беше прострелян при задържането. В понеделник в Сливен е обявен ден на траур в памет на убитото дете.

Същият ден предстои Окръжният съд в Сливен да разгледа мярката за неотклонение на Мартин. Ако той не може да стане от болничното легло, магистратите са готови да отидат при него.

След вземането на постоянната мярка за неотклонение от съда в понеделник ще бъде извършен следствен експеримент за детайлно уточняване на събитията от четвъртък в центъра на село Сотиря, където Мартин Трифонов е проследил и нападнал жертвата си, уточниха от прокуратурата в Сливен.

Разследването е възложено на шефа на окръжния следствен отдел Христо Кашински, на задържания са повдигнати три обвинение: за убийство по особено мъчителен начин, за изнасилване и за блудство с малолетно дете, които могат да бъдат наказани с доживотен затвор без замяна.

21-годишният младеж вече има зад гърба си една изтърпяна присъда за блудство и кражби, новото престъпление е извършено само 15 месеца след излизането от килията в бургаския затвор.

Междувременно депутати поискаха да бъде премахнато съкратеното съдебно следствие, което води до намаляване на присъдите при тежки престъпления.

„Случаят с жестокото изнасилване и последвало убийство на 7-годишната Кристин в село Сотиря не бива да остане просто поредният абзац от дългата сводка с престъпления, извършени от маргинални субекти. Това е симптом за сериозността на проблема, за който ние от ВМРО говорим от години.

Преди Кристин има много дълъг списък с придобилите публичност подобни нечовешки зверства.

Вероника Здравкова във В. Търново, убита от рецидивист, който беше излязъл от затвора няколко дни преди това – съден по бързото производство за убийство със споразумение с прокуратурата и пуснат преждевременно;

Виктория Маринова в Русе, изнасилена и убита от циганин, който сключи споразумение с прокуратурата;

23-годишната жена, изнасилена и ограбена от алжирец до Конната база в София;

изнасиленото и пребито непълнолетно момиче от с. Хайредин, община Козлодуй;

бившият учител по музика в казанлъшко училище, който системно изнасилвал 13-годишната си дъщеря, и т.н, и т.н.“. Това се казва в позиция на ВМРО – БНД.

От там допълват, че вече подготвят промени в НПК за отпадането на съкратеното съдебно следствие, с което се намаляват присъдите с до 1/3, особено при подобни тежки престъпления.

Отделно в позицията се представя и идеята за въвеждане на химическа кастрация при подобни тежки случаи. Според юристи обаче тази мярка е твърде крайна и доста съмнителен ефект върху осъдените.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 От първи до оми

    31 0 Отговор
    ТЕЖЪК ПСИХОПАТ,ЧУДЯ СЕ ЗАЩО ГО ТОЛЕРИРАТ ОТ САЙТА,ЗАЩО НЯМА БАН.??????!

    Коментиран от #12, #13, #15

  • 10 хахо

    44 0 Отговор
    А бе кви са тия долнопробни съдии?След като е избягал убиеца и са го търсили,за да го хванат за какво признаване и намаляване на присъдата става въпрос?Нали имало неопревержими доказателства,квокат си е признал?За такива доживот на 100% при липса на смъртно наказание!
  • 11 SAAB

    31 3 Отговор
    Проблемът е другаде ! Ей главанак .......селото е от 2200 цигани 500 българи и 24 турци !
    Да направим ли разбивка за населението на " държавата гето " ?
    С вожд главанак !
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 бай х'й

    17 2 Отговор
    Съдиите и адвокатите на убийците са изчадия и деца на дявола!Бял ден и скоршна смърт да ги последва дано!

    Коментиран от #36

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Менгеле

    11 0 Отговор

    До коментар #16 от "Химко Враца":

    Да наистина искам да му хвана хуя ида му го одрежа и след това да ти го навръ в мутрата че да млъкнеш болно животно.

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Простосмъртен

    15 1 Отговор
    ЦИГАНСКА ДЪРЖАВА

    Коментиран от #43

  • 24 Менгеле

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "Химко Враца":

    Ей експеримент на човешката простотия много си отвратителен едвам се държа да не повърна като ти чета коментарите на теб неможе да ти помогне никой освен ти самия върви се гръмни някъде .
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ДЕМОНкрация!

    14 0 Отговор
    Око за око, зъб за зъб - това са нормални ДОБРОНАМЕРЕНИ закони, защитаващи обществото! Сегашните закони защитават БАНДИТИТЕ, защото сме ДЕМОНкрация, а тя се ръководи от ДЕМОНИ - религиозни поклоници на Злото
  • 27 Хари

    16 1 Отговор
    Няма да излезе жив от затвора. Затворниците имат деца и ще го ликвидират бавно и мъчително.
  • 28 Трифонов

    17 3 Отговор
    Само тежка, смазваща диктатура го оправя тоя народ. Точно, както и руския. Един генерал от ДС, като Путин, ни трябва... Да се разпищоли тука, да навре циганите обратно в гета и да не ги допуска до центровете на градове и села, както беше преди 1989г. Да си върне смъртното наказание и да наложи на съда да го прилага непрекъснато. И някой, като му знае много балалайката и започне да клепа властта - смъртно наказание! Без много да му се мисли. Както едно време беше осъден на смърт и разстрелян нещастникът, който се напи и изпика на гроба на Людмила Живкова... Само така. Ще пишат, ще говорят, ще хулят... демокрация, права... ай сиктир! За к'во му е свобода на тоя народ? Кога е бил свободен той? От историята и на трите български държави, не се събират и 70 години, през които българският народ да е бил истински свободен. Нито знаем какво е свобода, нито я разбираме, а както става ясно, не ни и трябва! Диктатура. Тежка, от типа на тая преди 1989г.
  • 29 Кой68

    7 0 Отговор
    В България да си убиец,изнасилвач,крадец и рецедивист е рай...........Кой малоумник измисли че като се признаеш за виновен и бърза процедура ти намалят присъдата?Каква е тая гавра с човешкия живот и достойнство.....А за някои коментари-те са олицетворение в какво се превръщаме като народ😱😱😱.

    Коментиран от #32

  • 30 Бачо Киро

    5 0 Отговор
    Щом оня изрод получи 30, редно е тоя да получи до живот, с оглед на това, че жертвата е малко 7 годишно момиченце, а не зряла жена. Проста математика. Естествено, като нищо може и условна да получи тоя ... Нищо не може да ме учуди вече ...
  • 31 Ъоитубе

    13 0 Отговор
    Ако, беше гътнал внучката на бойко борисов, или отрочето на некой прокурор, други обстоятелства го чакаха този.Защо в свободна и демократична Америка на този досега да са му пуснали тока? А в свободията булгаристанска дребни присъди.Българи, живота на вашите близки струва 30г лежане и ядене по 3-пъти на ден в затвора.И никой не е застрахован, срещу такива случай.
  • 32 Шлосер

    7 2 Отговор

    До коментар #29 от "Кой68":

    Именно този пропадняк къде е измислил закона че като се признаеш за виновен ти смекчават значително присъдата ако убия неговото дете искам да ме гледа в очите да да вика че съм прав а той да бъде удоволетворен от маята малка присъда.
  • 33 Горо

    10 0 Отговор
    Какви самопризнания,след като вината на убиеца е доказана в хода на разследването.Това е средство за измъкване от справедлива присъда.Ако това се беше случило с дете на висш политик или магистрат,сигурен съм песента щеше да е друга.
  • 34 Горо

    4 0 Отговор
    Какви самопризнания,след като вината на убиеца е доказана в хода на разследването.Това е средство за измъкване от справедлива присъда.Ако това се беше случило с дете на висш политик или магистрат,сигурен съм песента щеше да е друга.
  • 35 Българин.

    8 0 Отговор
    Давам 100 000 за главите и на двамата, за гнусният ЦИГАНИН И за малоумният адвокат.
  • 36 Bubbles

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "бай х'й":

    Нали се сещаш че на тия хора това им е работата и надали и те одобряват стореното о такива са изискванията на това което работят, а законите не ги пишат те.
  • 37 1488

    1 0 Отговор
    Трябва да има случаи когато да не може да се намалява присъдата като този.За кражба от магазин за дребно престъпление става, но за случаи като този за убийство за изнасилване да няма право на съкратена процедура дори и да се признае за виновен.Адвоката го е посъветвал така може ли тоя тъп циганин да знае какво да прави, и не мислете че защитника е служебен 100% са се намесили и организации като БХК и други защитаващи човешките права или подпомагащи малцинствата и са платили на адвоката допълнително.Това ако беше някой българин за кражба, адвоката и обвиняемия щяха да се гледат като телета и нищо нямаше да стане.
  • 38 ндннд

    3 0 Отговор
    Стига сте писали за тоя болен изверг! Жалко за невинната душичка дето тая гад е поругала и убила! Дайте ги такива на народа не пишете за тех! Моля се да ми падне подобен, ще го одера жив и, ще му навра леко заострен кол отзаде и малко по малко ще го набивам, докато му го изкарам през устата! А преди това , ще си сваря кафе на гръдния му кош и ще го скалпирам... Буклук долен жалко ще няма да мога да го хвана никога!!!! тая слаботелесна и болна гадина!
  • 39 Крокодил

    5 0 Отговор
    Аз мисля, че този няма да излезе жив от затвора и затова ще се погрижат другите затворници! В затвора престъпници като този са мразени от другите затворници и ще попадне на един по-справедлив СЪД!!!
  • 40 Табаков

    3 0 Отговор
    Въжета няма вече в Бългерията,въжетааааааа!
  • 41 боцмана

    4 0 Отговор
    Ало , полицията , вас не ви ли учат да стреляте точно?
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Една майка

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Простосмъртен":

    Защто адвокати те казват той нее глупак нее психопат има клас., Защто неказват зив убиец. Вие адвокати садии деца няматели. Една невина рожба я няма за цял живот. И госпот неможе да го оправдае. На такъв убиец вода_ток и бавна мачителна смърт.
  • 44 Наказателя

    1 1 Отговор
    Борисов патладжан такъв в държавата ти останаха само малоумници като този и като вашта крадлива шайка дето не ги интерисува нищо одиш като гламав с тоя джип по твойта гордост магистралките и лаеш че в БЪЛХАРИЯ всичко било на ред нищо нее на ред тикво глупава на ред са милиончетата дето окрадохте а сигани изнасилвачи и убийци ще ни затрият като нация ве уроди такива
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове