19 Август, 2019 08:44 18 637 56

Гърция отново е в бойна готовност

  • турция-
  • гърция-
  • егейско море

Турски военни самолети нарушиха многократно въздушното пространство на Атина в Егейско море

Гърция отново е в бойна готовност - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Гръцките отбранителни служби бяха в повишена готовност през уикенда след серия от нарушения на националното въздушно пространство от турски самолети.

В петък турски самолет за наблюдение CN-235 влезе в гръцкото въздушно пространство в югоизточния Егейски регион, нарушавайки Атинския полетен информационен регион. Турският самолет беше прехванат от гръцки изтребители в съответствие с международните правила.

Нахлуването в петък настъпи ден след като бяха регистрирани множество нарушения на въздушното пространство по време на националния празник на Гърция - 15 август.

Два турски военни самолета извършиха три нарушения на Атинското въздушно пространство и 33 нарушения на гръцкото въздушно пространство в североизточния, централния и югоизточния райони на Егейско море.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El boko

    63 20 Отговор
    Аз ако бях на гърците щях да ги свалям всичките!!!

    Коментиран от #2, #3, #20, #33

  • 2 Ердоган

    36 74 Отговор

    До коментар #1 от "El boko":

    Щеше, ама после на Турската армия щеше жена да бъдеш!

    Коментиран от #27, #40

  • 3 Здрасти

    41 42 Отговор

    До коментар #1 от "El boko":

    Остай Гърция. В България да влязат и със каквое ги свалиш като сте гола вода в България? Нито ПВО нито самолети имате? Ще имате някой слънчев ден 8 ръждясали самолета Ф16 е ко? Турция има две хиляди! Да не говорим че неофициално се водят преговори за Су-35 с Русия.

    Коментиран от #4, #6, #7, #9, #42, #55

  • 4 на Чумата путката

    37 15 Отговор

    До коментар #3 от "Здрасти":

    Подай си само пръстчето и ще видиш кое как Много са се опитвали през годините да ни играят в гръб курвачка и всичките са били бити и ебани

    Коментиран от #5, #14, #23

  • 5 Здрасти

    34 28 Отговор

    До коментар #4 от "на Чумата путката":

    Ще се направя, че ти вярвам. Във сайта всички сте патриоти, България е голяма сила и тем подобни, а един танк нямате, един кораб, една подводница, като цяло армията нямате, гола вода сте от всякъде, ама във сайта ще правите война с огромна Турция, хаха, смешна работа.

    Коментиран от #8, #13

  • 6 АВЕ ТЕ АНГЛИЧАНИТЕ ФРАНЦУЗИТЕ И

    39 15 Отговор

    До коментар #3 от "Здрасти":

    ГЪРЦИТЕ СИ МИСЛЕХА СЪЩО КАТО ТЕБ ЗА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ В БИТКАТА ПРИ ДОЙРАН..НО БЪЛГАРИТЕ РЪКОВОДЕНИ ОТ ВЕЛИКИЯТ ГЕРНЕРАЛ ВАЗОВ РАЗГРОМИХА НАДМЕННИТЕ ЧУЖДИ ВОЙСКИ КОИТО ДАДОХА 75000 ХИЛЯДИ ЖЕРТВИ ПО ПОЛЕТАТА НА ДОЙРАН...ТАКА ЧЕЕЕ..НЕ СЕ ИЗХВЪРЛЯЙ ПОВЕЧЕ ОТ КОЛКОТО МОЖЕШ И ЗНАЕШ...
  • 7 Хитър Петър

    25 10 Отговор

    До коментар #3 от "Здрасти":

    В интерес на истината има с какво да ги сваляме, например с С-300. Колкото и да не ти се иска България все още има сериозен ЗРК. А Турция има много самолети, но освен 15 броя Ф-16 С, всички са стари Ф-16 А и Ф-4. За това искат да купуват нови.

    Коментиран от #10, #32

  • 8 КОМЕНТАР 6 СЕ ОТНАСЯ СЪЩО И ЗА ТЕБ

    14 6 Отговор

    До коментар #5 от "Здрасти":

    АКО МОЖЕШ...ПРОЧЕТИ ГО И НЕДЕЙ ДА МИСЛИШ ЗА НАС..ПОМИСЛИ ЗА СЕБЕ СИ ПЪРВО...МНОГО ТИ Е СМЕШНО МАЙ..НО НЕ ЗНАМ ДАЛИ ЗНАЕШ КОЙ СЕ СМЕЕ ПОСЛЕДЕН...ГОЛАТА ВОДА ТУК СИ ТИ..
  • 9 Посмали манго

    17 5 Отговор

    До коментар #3 от "Здрасти":

    Имате 200, а не 2000.

    Коментиран от #11

  • 10 Зд2

    21 9 Отговор

    До коментар #7 от "Хитър Петър":

    България на сама глава не може да използва C-300, руско оръжия в НАТО, трябва да иска разрешение от шефовете САЩ и Ес, все пак България няма големите топки и не зависимостта на Турция. Докато Турция се опитва със зъби и нокти да се отърве от Ф16 за да си купи пето поколение изтребители, България те първа ще вземе Ф16.. И то само 8 кирливи парчета...

    Коментиран от #12

  • 11 Здрасти

    5 8 Отговор

    До коментар #9 от "Посмали манго":

    Българската армия и Турската армия
    https://m.youtube.com/watch?v=Ij67ypb2zgQ&t=26s Сам прецени!
  • 12 Хитър Петър

    7 4 Отговор

    До коментар #10 от "Зд2":

    Няма такова нещо, Турция иска да се отърве от Ф-4, а не от Ф-16. И да естествено че няма да свали турски самолет просто така, не и докато сме съюзници в НАТО.

    Коментиран от #16

  • 13 на Чумата путката

    17 7 Отговор

    До коментар #5 от "Здрасти":

    Първо и тях сме ги сапунисвали Второ Турция е приятел на България колкото и да не ти се иска Трето те и Кюрдите са без армия но с партизански отряди ги правят луди жаби
  • 14 500 години бой е еввня

    14 9 Отговор

    До коментар #4 от "на Чумата путката":

    НЕ се връщат! А й в момента сме без ракетен щит, нарязахме и СС-23, с какво ще ги еввеш турчулята, а?! С голо дупе?!

    Коментиран от #17, #22

  • 15 айде айде

    4 4 Отговор
    Тея миризливите, защо не им го *** един път. Те са такива бъзльовци, много викат, много крещят, но един път в носа и клякат за св***ка.
  • 16 Здрасти

    12 11 Отговор

    До коментар #12 от "Хитър Петър":

    И да не сме в НАТО, България няма топло да сваля турски самолет! Ердоган за 2 дена ще превземе България

    Коментиран от #19

  • 17 на Чумата путката

    10 14 Отговор

    До коментар #14 от "500 години бой е еввня":

    Казах България и Турция са приятели комшии и Съюзници в НАТО и заедно ще ШИБАМЕ против такива болшевишки гюлета като тебе
  • 18 WENKO

    6 10 Отговор
    Турция има 2000 самолета но отвсякъде е заобиколена от неприятели защото такава и е външната политика а за вътрешната да не говорим !!!
  • 19 Хитър Петър

    15 10 Отговор

    До коментар #16 от "Здрасти":

    Ердоган за 60 и кусур дена едва превзе Африн, на 15 километра от турската граница, за два дена щял да превземе цялата България? Хайде малко по-сериозно.

    Коментиран от #21, #35, #43

  • 20 ГОШО

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "El boko":

    С кво
  • 21 Я погледни турската армия

    11 4 Отговор

    До коментар #19 от "Хитър Петър":

    и после виж нашата (това, което е останало от нея), и това ако не е сериозно, кажи ми кое е?!

    Коментиран от #25, #30, #31

  • 22 Субсахарец

    14 2 Отговор

    До коментар #14 от "500 години бой е еввня":

    Какво не се връща че не разбрах? По твоята тъпа логика ти си роб сега в България. Нали се мислиш за турче, а от 141 години живееш под българска власт.

    Коментиран от #47

  • 23 ГОШО

    12 5 Отговор

    До коментар #4 от "на Чумата путката":

    Не говори глупости ако обичаш
    И веднъж за винаги запомнете България няма нито една, повтарям нито една спечелена война през 20ти век Битките са едно ,войната друго Всяка армия в историята си има поне една спечелена битка Сигурен съм че дори Сан Марино и Монако дори имат

    Коментиран от #26, #29

  • 24 Българче

    15 12 Отговор
    Кефи ме как православните русофили защитават Турция.Няма такива измекяри ей!
  • 25 Хитър Петър

    13 3 Отговор

    До коментар #21 от "Я погледни турската армия":

    Ще ти кажа кое е сериозно, ако Турция нападне България теб ще те мобилизират и ще те пратят да се биеш с турската армия. Ако откажеш ще те разстрелят като дезертьор.
  • 26 Хитър Петър

    6 4 Отговор

    До коментар #23 от "ГОШО":

    Пропуските в образованието не са оправдание! Какво ще кажеш за Балканската война?

    Коментиран от #38

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Billy the Kid

    11 4 Отговор
    До ватенките , и ген. Колев изтрепа казаците и мина през тях като бързия влак..всички са ни яли попарата но вътрешни предатели ни съсипват .
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Бачо Киро

    11 3 Отговор

    До коментар #21 от "Я погледни турската армия":

    Стига глупости ... Бройки на хартия и бойни действия не са едно и също. Не знам как точно си представяш, че турците ще нападнат България, а ние ще питаме НАТО дали да използваме С300 ... Абсолютни глупости ... Отделно американците едва ли ще са щастливи в базите си у нас. Не знам как точно си мислиш, че със самолети се превзема страна ... Отделно никоя от тези страни в НАТО не е готова да дава жертви, това е начинът на действие на САЩ от доста време насам. В Залива дори при пълно тактическо надмощие на Ф15 над МиГ 25 поне на хартия пак биеха отбой, когато въпреки всичко миговете са влизали в дистанция за удар. Не си мисли, че Турция ще хвърля самолети безразборно докато и ги свалят ... На теория като гледаш по бройки поне би трябвало големите армии просто да залеят дадена страна и готово, ама друг път ... Не стават баш така нещата. Отделно, за да завземеш страна трябва да стъпи ботуш на земята. Което означава, че ще трябва да отдели не малка част от армията си за това, особено с оглед на територията. Кюрдите пък баш това ще чакат в гръб ... Всичко това ако никой не си мръдне пръста при евентуална инвазия. Ако го мръднат, хептен няма как да стане тази инвазия. Въобще не знам защо се дуят всякакви армии по света, като много малко от тях всъщност са готови за бойни действия, имам предвид истински бойни действия, готови да жертват войници (от тяхната армия имам предвид, не от типа САЩ пращат прокси армии за които не им пука) за да завладеят територии ... Между
  • 31 Бачо Киро

    10 5 Отговор

    До коментар #21 от "Я погледни турската армия":

    Между другото, превземането на една страна води до неизбежна разправия с хората в нея, харчене на пари и тн. Виж, ако имахме примерно петрол, щеше да има основателна причина, понеже щяха да виждат изгода след това, но както са нещата в момента просто не виждам смисъл. Няма такъв идиот, който да нападне определено място, с цел превземане и задържане, без да има голяма изгода от него. Разни мозъчни пръдни на идиоти в коментарите, турци или цигани, все тая, че Ердоган видиш ли, щял да превземе България, понеже му е много мило за техните задници, са абсолютни глупости. Ердоган го боли фара, ако понякога хвърля по някоя простотия от тоя тип, то е само за политически ефект, понеже веднага разни малоумници се нахъсват ... Може да го мислят някои за идиот, но това си е техен проблем.
  • 32 Patriot

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Хитър Петър":

    Имаше,но всичко е нарязано.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Приятел

    3 9 Отговор
    Браво на турците,само така.Дгд гърците!
  • 35 Здрасти

    4 10 Отговор

    До коментар #19 от "Хитър Петър":

    Африн беше пълен с терористи от цял свят, за да влезеш в Африн се искаше голяма смелост, ама Ердоган я има. В България ще е в пъти по лесно.

    Коментиран от #37, #39

  • 36 Барчо

    6 2 Отговор
    Да живее прекрасната военна организация НАТО. Не смеят да принудят Турция да не нарушава въздушното пространство на една съюзническа държава, но ако ще трябва да набиваме канчета, то ще е на някоя хилава държавица като нас. Само тук може да се правят на отворени. И в мирно време и в такива случаи се вижда що за организация е това. Не дай си боже да стане нужда да се влезе във война. Всеки ще се врътне където му е сгода.
  • 37 Хитър Петър

    10 4 Отговор

    До коментар #35 от "Здрасти":

    Африн е горе долу колкото Перник. Намира се на около 15 километра от турската граница. Кюрдите които го защитаваха нямаха артилерия, нито бронирани машини. Пак си помисли, щом за Африн на аскера му трябваха два месеца, колко ще му трябват за цяла държава.

    Коментиран от #41

  • 38 ГОШО

    1 4 Отговор

    До коментар #26 от "Хитър Петър":

    Е ти ще кажеш нали по знаеш А аз кото по не ул щети кажа ,че Балканската воина започва в първия си етап както ПСВ и в втория си завършва по същия начин В първия с договорите в Букурещ и Цариград а в втория в Ньой Е това ще ти кажа
  • 39 Рашка с чашка

    8 2 Отговор

    До коментар #35 от "Здрасти":

    Палячо, голяма смелост ли е да нападнеш леко въоръжени противници. Турците използваха авиация, тежка артилерия и танкове срещу Африн и пак се мотаха като мухи без глави два месеца. Какво ми ги хвалиш, все едно са превзели Сталинград?

    Коментиран от #44

  • 40 Хасан

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ердоган":

    Не забравяй че тук е ЕС.
    А ти си ходи в анадола
  • 41 Здрасти

    2 6 Отговор

    До коментар #37 от "Хитър Петър":

    "Кюрдите които го защитаваха нямаха артилерия, нито бронирани машини." И България няма такива неща! Турция си игра толкова време, защото изчака цивилните да се изнесат от там , а не като Русия и САЩ да бомбардират всичко живо и край. Всички видяхме как от пкк почнаха да обличат цивилни дрехи само и само да не ядат дървото от аскера. Турция има над 650 хилядна армия и е въоражане много добре, вие българите направете една такава извънгранична операция де, даже две като Турция? Ама, нямате топки и армия нали?

    Коментиран от #45

  • 42 България има с 300

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Здрасти":

    България има с 300 има и руски изтребители така че има с какво да ги сваля ако се наложи
  • 43 Bot

    1 2 Отговор

    До коментар #19 от "Хитър Петър":

    60 dena mn dobre kato imash predwid che trqbwa da izbiesh teroristi bez da obivash civilnoto naselenie dosta e trydno towa neshto mn po lesno da izpratish dwa samoleta i da izrawnqt sichko s zemqta e za tow 60 dena beshe inache za 5 min a afrin nqmashe da ima i treva takache malko pomisli predi da fantazirash gluposti
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Какво

    5 3 Отговор

    До коментар #41 от "Здрасти":

    Какво няма България ве , имаме всичко , по малко но от всичко , имаме ц 300 , имаме истребители , танкове , артилерия , кораби добре въоръжена натовска пехота , специални части , ако турците се сблъскат с българската армия ще загубят половината си воиска , тука от колко държави си пращат воиниците да ги тренираме , на половин Африка обучавахме тука воиници що не ги пращаха в турция ,
    Защо в турция и не само се изучават български боини тактики измислени още през първата световна я почети малко

    Коментиран от #51

  • 46 Д-р Бръкнипутев

    9 1 Отговор
    Някой да е чувал нещо за язовирите по цялата турска граница? Вадиш канелката и европейската част на Турция е в Босфора.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Осман Пазман

    1 0 Отговор
    Само война ли искате тъпаци
  • 50 ИСТИНАТА

    1 0 Отговор
    Да в момента армията ни е малко по бройки. Но при война с Турция съм убеден, че нещо ще се събуди у българина, когато ножа опре до кокала и веднага може да се мобилизират 2млн армия. Освен това повечето мъже имат военна подготовка, а по-младите всички ходят на фитнес. Тъжно ми е, че всички Хасанов и ще бъдат избити преди "великият" аскер да мина и метър.
  • 51 Дракула

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Какво":

    И от кога имаме С-300?
  • 52 КралиМарко

    1 0 Отговор
    Турция е мангалска държава. Нали съм ходил...
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Rambaldievskievichus

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Здрасти":

    А ти що искаш бе, Здрасти!? МИГ-ове, СУ-та и ТУ-та ли, бе!? Та те и неръждясали са по-гола вода от Ф-овете, бе!
  • 56 Приказки под шипковия...

    0 0 Отговор
    На БГ не и трябват самолети и братска любов към азиатци и атлантици... Имаме нужда от 100 хиляди нови граждани годишно, прогресивна иконовическа среда, сигурност и законност. Инвестициите и гаранциите ще дойдат сами. Бачкайте българи и махайте тая треторазредна пропаганда на имперски кочини...
Новини по държави: