Last news in Fakti

19 Август, 2019 08:21 2 414 16

Дания към Тръмп: Гренландия не е за продан

  • доналд тръмп-
  • гренландия-
  • сащ-
  • мете фредериксен

Това е абсурдна дискусия, заяви датската министър-председателка Мете Фредериксен

Дания към Тръмп: Гренландия не е за продан - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Датската министър-председателка Мете Фредериксен подчерта, че Гренландия не е за продан, предаде ДПА. Тя каза това при пристигането си на арктическия остров.

"Гренландия не е датска. Гренландия е гренландска. Силно се надявам, че това не е било сериозно", каза Фредериксен пред репортери, които ѝ зададоха въпрос за съобщенията, че президентът на САЩ Доналд Тръмп проявил интерес да купи острова.

"Това е абсурдна дискусия. Гренландският премиер Ким Килсен, разбира се, каза ясно, че Гренландия не е за продан и въпросът приключва дотук", каза Фредериксен пред датската обществена телевизия.

"От друга страна има наистина много други въпроси, които бихме искали да обсъдим с американския президент", добави Фредериксен.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    3 40 Отговор
    СЛАВА НА САЩ

    Коментиран от #7

  • 2 El boko

    2 42 Отговор
    САЩ са велика страна. И да не купят Гренландия пак ще си останат най-голямата сила на земята.

    Коментиран от #3

  • 3 Фидосова да ти

    29 4 Отговор

    До коментар #2 от "El boko":

    седне на устата
  • 4 Тото Кратуно

    11 0 Отговор
    Абе къде е Фидосова?
  • 5 Хасан

    16 4 Отговор
    Ееее. ..просто навик ..бледоликия има правото да си вземе каквото си поиска ...утре могат да,си поискат и Пирин ..

    Коментиран от #14

  • 6 Тото Кратуно

    21 1 Отговор
    Ся сериозно. Абе тоя албинос за какъв се мисли че тръгна да купува Гренландия той защото няма как да създаде конфликт като в другите поробени от тях държави и сега тръгна да я купува.
  • 7 Долу фащ

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "El chochone":

    Слава на майкй ти !!!
  • 8 Яжо Секвоев

    8 0 Отговор
    Краварите искат северният морски път. На върба.
  • 9 а ние сме му направо подарени

    16 1 Отговор
    Американците си купуват и продават части от света както си искат. Все едно сме във феодалния или робовладелския строй. В Гренландия живечт хора. Тях никой ли няма да ги питат на кого искат да бъдат продадени?

    Коментиран от #10

  • 10 ГОШО

    5 13 Отговор

    До коментар #9 от "а ние сме му направо подарени":

    Гренландците искат демокрация и свобода -единствено САЩ може да им я донесе и установи Време е да се преустанови датския гнет на над Гренландия и там да настъпи демокрацията , а това е единствено по силите на САЩ
  • 11 ХХХ

    15 0 Отговор
    Както беше казал преди време Путин, взимаш глобуса, завърташ го, поставяш си пръста на произволно място, и там е сфера на жизнените интереси на Съединените щати. Особено пък ако има кой безропотно да им играе по свирката. Или ако са единствената суперсила. както беше когато бомбандираха бивша Югославия и след това прекроиха международно признати граници.
  • 12 Ееее

    13 1 Отговор
    Тоя идиот трябва да е под постоянен контрол! Денонощно до него да има психолог!
  • 13 Отвратен

    3 1 Отговор
    Трябва им на американците най големият остров за организиране на педофилски срещи и фестивали!На малкото карибско островче много лесно ги набара пресата....А тука с маски на бели мечки ще могат да се онодват всички власт имащи от либералното общество....
  • 14 Orthodox

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Да си поискат... Те не искат, а направо си вземат, каквото си харесат. И не само Пирин са си взели вече, а цяла България. И още поне половината Балкански полуостров... :-(
  • 15 търъмп

    0 1 Отговор
    ааааа нидей тъй...помисли си пак да не се окаже утре, че не спазвате човешките права, подкрепяте тероризма и произвеждате химическо оръжие и да дойда да ви донеса демокрация
  • 16 1488

    2 1 Отговор
    Целта е да се разположат ракети срещу Русия и да осквернят най чистият остров. Осраха Пуерто Рико сега искат Гренландия и това само защото онази еврейска подлога Тръмп изпълнява нарежданията на господарите си.Когато американците отидоха в Германия по времето и след ВСВ се увеличиха кражбите убийствата и изнасилванията нищо добро не правят тия диваци. Руснаците са същите но те за разлика от американците не правят таква поразии.Руснака си напълни манерката и остави бурето да тече ако се усетиш ще го спасиш, а американеца открадва цялото буре и всичко до което се докопа по големи животни от тях няма. Спомням си филма когато след ВСВ американски войници групово изнасилват момиче в Европа и за назидание само ги отзовават и не ги съдят. Не искам нито американски нито руски бази и войски тук и в цяла Европа.Незабравяйте също и конфликтите в Южна Америка как подпомогнаха Хондурас и създадоха конфликти в Никарагуа. Как хвърлиха бомби с обеднен уран в Босна и в Ирак и никой не гледа сега колко се увеличиха раковите заболявания по тези места това никой не го отчита. На тях никой няма да им прости, че използваха ядрено оръжие срещу хора, но какво да очакваш от евреи те не са хора.Всичко се връща на този свят и доброто и лошото ето колко убийства и самоубийства стават там и скоро може да стане втора гражданска война което си го заслужават.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания