19 Август, 2019 07:38 1 164 2

Тръмп потвърди: Майк Пенс е моят човек

  • доналд тръмп-
  • майк пенс-
  • сащ-
  • републиканска партия

Стопанинът на Белия дом обяви, че Пенс ще е негов подгласник и в опита му за преизбиране догодина 

Тръмп потвърди: Майк Пенс е моят човек - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви снощи, че вицепрезидентът Майк Пенс ще бъде негов подгласник и в опита му за преизбиране през ноември 2020 г., предаде Ройтерс.

"Много съм щастлив с Майк Пенс", каза пред репортери президентът, преди да се качи на "Еър форс уан" в щата Ню Джърси.

Той отбеляза, че мирният план за израелско-палестинския конфликт вероятно ще бъде огласен след парламентарните избори в Израел на 17 септември. Планът за 50 милиарда долара за икономическо развитие на палестинските региони, Йордания, Египет и Ливан, разработен от съветника в Белия дом Джаред Къшнър, цели да постигне мир в региона.

Тръмп каза още, че не желае САЩ да имат бизнес отношения с китайската компания Huawei. В петък няколко медии съобщиха, че министерството на търговията на САЩ възнамерява да удължи срока на разрешителното на Huawei Technologies Co. Ltd. да купува компоненти от американски компании, за да може да обслужва своите клиенти.

Президентът потвърди, че е одобрил продажбата на изтребители F-16 на Тайван, но отбеляза, че сделката трябва да бъде утвърдена от Конгреса. Той потвърди и че неговата администрация е проучвала шансовете да закупи Гренландия от Дания и че островът представлява "стратегически" интерес.

"Първо трябва да разберем дали те проявяват интерес", каза той, след като властите на Дания и самоуправляващата се Гренландия категорично бяха заявили, че островът не е за продан.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жозефино

    1 3 Отговор
    Бравос
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.