17 Август, 2019 21:29 24 047 35

Рибар залови пираня на язовир „Пчелина"

  • пираня-
  • пчелина

Единственото обяснение за наличието на хищната пираня, чието обитание са водоемите на Южна Америка, е, че е била изхвърлена в язовира

Рибар залови пираня на язовир „Пчелина" - 1

Рибар улови нехарактерната за българските води пираня. Горки и синът му за пореден път били за риба край язовир ''Пчелина''. Мъжът ходел там от години, но никога не бил попадал на толкова необичаен улов.

,,При третото замятане се появи този зъбат хищник. В първия момент рибата ми се стори прекалено особена. Когато видях зъбите ѝ си казах, че това е нещо необичайно'', разказа Горки Гоцев пред камерата на Нова телевизия.

Веднага се обадил на други рибари. Всички погледнали с недоверие пиранята.

,,Казаха, че има риба със зъби. Това беше цялата работа. Съвсем нормално, някой я хвърлил, той я хванал и готово'', коментират рибарите.

Горки прибра хищната риба във фризера, за да я препарира и да му остане за спомен.

Единственото обяснение за наличието на хищната пираня, чието обитание са водоемите на Южна Америка, е, че е била изхвърлена в язовира.

,,Хипотезата, която можем да приемем, е, че на някого му е омръзнало да я държи в аквариум и е решил да я изхвърли. Предполагам, че е единичен вид, без репродуктивни способности и не представлява някаква заплаха за екосистемата”, коментира д-р Николай Инков от Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури.

Местността Пчелина е любимо място за отдих на много разградчани. Въпреки че слухът за уловената пираня се е разпространил много бързо, хората не се страхуват и продължават да плуват във водите на язовира.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кико

    49 25 Отговор
    разградчани? Язовирът се намита в радомирско.

    Коментиран от #4

  • 2 bymax

    7 4 Отговор
    Хванаха пираня на язовир „Пчелина“
    11 August 2019 - Новини

    Сензационен улов направи вчера на новия язовир в местността Пчелина край Разград разградчанинът Горки Гоцев. В предобедните часове въдичарят закачи на плувка и извади пираня. Необичайният за нашите ширини хищен екземпляр видимо бе около 300-350 грама и успя да захапе със зъбите си Горки, докато той го откачаше от куката.

    „От 45 години ходя по язовирите, но такова чудо не съм хващал“, разправяше пред насъбралите се рибари разградчанинът, който бе застанал с въдица в ивицата на двайсетина метра вдясно от плажа.

    Продължава...
  • 3 Боко шаранджията

    30 3 Отговор
    Иба го у "ибаря" ;)))
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Петър

    42 15 Отговор
    Ей журналята,през 2019 година информация има на всякъде,айде проверете къде се намира язовир "Пчелина"(Лобош),бъдете малко по грамотни,моля ви.

    Коментиран от #9

  • 6 Не Майтап

    37 2 Отговор
    Човеко, направил си груба и непростима грешка! Трябваше да съхраниш жив ценния екземпляр, да проучиш къде се плацика по–голяма част от едни 240и сие, да им пуснеш рибето за компания и сега щеше да си национален герой.

    Коментиран от #10

  • 7 Голям Слон

    18 0 Отговор
    ...заловил риба. Ебасимус!
  • 8 Зелен бетон

    21 8 Отговор
    Да се пусне по черноморието и да изяде и последните 17 туриста преедлагам,също може и крокодили
  • 9 Гаргамел

    9 7 Отговор

    До коментар #5 от "Петър":

    Е аз като див делиормански домус мога да ти кажа че се намира до разград, така че си проверявай инфото моля
  • 10 Порно

    28 1 Отговор

    До коментар #6 от "Не Майтап":

    Не се карайте. Язовири с името "Пчелина" има няколко , случката е от разградския , описана е в местен сайт , към който са дали линк по горе. Въпреки ,че е трябвало и журналистчето да се позове на тая публикация. Ама откъде толкова коректност у нас.

    Коментиран от #12

  • 11 Кой68

    1 0 Отговор
    Ще има изненади от сърце?
  • 12 Не Майтап

    7 2 Отговор

    До коментар #10 от "Порно":

    С никой не се карам, просто се ядосвам, че горкият Горки не е употребил рибето по предназначение, демек да го пусне на посочено подходящо място, та да се понахрани с някои непотребни боклуци.

    Коментиран от #13

  • 13 Ruthless

    25 5 Отговор

    До коментар #12 от "Не Майтап":

    Все чакате някой друг да ви свърши работата нали! Някой да ви "оправи" , някой да ви исчисти от зганта, ся на няква риба ли се надяваш, овчи народ е тва ей! Докъто не се дигнете всички заедно на улицата няма кой да ви оправи бе шматки заспали!

    Коментиран от #18

  • 14 Borislav Popov

    14 2 Отговор
    Една Пираня, пролет не прави !

    Коментиран от #16, #23

  • 15 Гост

    15 3 Отговор
    Забелязал съм, че ''журналята'' на този сайт, са доста скарани с географията на собствената си държава.

    Коментиран от #22

  • 16 Не Майтап

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "Borislav Popov":

    Но помага, Боби! Като се понаяде(като наще), па като ѝ намерим подходящ партньор, ще се родят и пиранчета, па дано да поразчистят мършата.
  • 17 Синдикат на Ало Измамниците

    14 0 Отговор
    Шумка, отвори тълковния речник и провери разликите между "залови" и "улови". То хубаво, че искате да си играете на "журналисти", ама ставате за смях вече.
  • 18 Не Майтап

    9 2 Отговор

    До коментар #13 от "Ruthless":

    Те всички от 89 насам все ни оправят, ама ни оправят качествено на едното място – брой ги по партии, коалиции и празни обещания. Който е на власт– граби, лапа и си оправя собствените интереси, на никой не му пука за обикновените хора. Идеята ти "всички заедно на улицата", звучи като " кой не скача е...". Само да ти споделя, че нещата са и на местно ниво, та от сума си кандидати за кмет, са се събрали от кол и от въже, та да те е яд да гласуваш. Няма оправия, пиранята е метафора, но ако ще и торнадо да мине, все тая.

    Коментиран от #19

  • 19 Ruthless

    13 4 Отговор

    До коментар #18 от "Не Майтап":

    Не го разбрах тва с кой не скачал незнам си кво? Май и ти не разбираш или просто се правиш по скоро! Виж гърците как нещо не им хареса и бам всички излизат няма метро няма автобуси болници, държавата блокира! Милярди им опростиха от ес! Пак повтарям НЕВЕЖ И ОВЧЕДУШЕН НАРОД Е ТУКА! СРАМ!

    Коментиран от #21, #26

  • 20 Циганин

    6 2 Отговор
    Тая пираня е била углавен престъпник който се е измъквал хиляди пъти от закона, но този смел рибар го е заловил та сега факти да пишат малоумни заглавия.
  • 21 Не Майтап

    7 3 Отговор

    До коментар #19 от "Ruthless":

    Не е невеж и овчедушен, а просто обезверен и отвратен от всички и от всичко. Който е тук вече го кара на автопилот, демек ден да мине, друг да дойде, или от заплата до,аванс и некое бързо кредитче, дето ти откъсва главата. В Гърция е съвсем различно –те се считат богопомазани по рождение. Още през 90–те наемаха българи, румънци и др. да им вършат работата. За нас беше добре, защото за ден изкарвахме, колкото тук за месец, а на тях им беше още по–добре, защото им вършехме черната работа, а на тях им беше по–изгодно да не работят и да си пият узото. Наистина може да им се признае, че са много единни, но и(честно) много мързеливи.
  • 22 NikNay

    10 1 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    Има два язовира с името "Пчелина" - всъщност са три 1и 2 са в разградско а другия е в радомирско известен още с името "лобошки" ....
  • 23 Popovo prase

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Borislav Popov":

    Виж , две пирани са друга работа ...
  • 24 Гнида

    5 0 Отговор
    Статията е от преди 2 години ...... Аре нещо новичко да прочетем ....
  • 25 хриби храци хохлюви

    2 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ,Казаха, че има риба със зъби...Ами че то в морето (истинското де, не помийната яма на Европата ), сите рибоци имат зъби...с малки изключения.И апат гадовете, не си играят...нагъват консервни кутий като солети, вие на една пиранкя се чудите.Па има гадини де имат и клюнове...сепий, октоподи, калмари.И са многу опасни, пият като смокове, бело винце и особенно студена бира..ъхъ!!!
  • 26 Голям Слон

    6 1 Отговор

    До коментар #19 от "Ruthless":

    "Кой не скача е червен"....
    Фраза от недалечното политическо минало на България. Млад си още явно. Щеше са се сетиш иначе.

    Коментиран от #27

  • 27 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #26 от "Голям Слон":

    Дааа..и този си мисли че ''Времето е негово'', ама след десетина години друго ще пее...ние поне опитахме нещо да направим, ама тоя ,освен да е герой зад клавиатурата, май за друго не става...а може и да става, ама не го е доказал.
  • 28 Доста интересно звучи..!

    2 2 Отговор
    Пираня в БГ, по принцип са дребни и вредни.. а едрите им събратя се наричат акули...! Все пак като чуя за Пираня, ми идва една много добра идея...!
  • 29 Нищо не разбиращ

    5 0 Отговор
    Петьо,няма вече "матрял"брат,неграмотност навсякъде и чалгарско мислене. Авангардна мутрофония.

    Коментиран от #30

  • 30 Гого

    7 0 Отговор

    До коментар #29 от "Нищо не разбиращ":

    Колко трябва да ти е мозъчето, за да изхвърлиш такава риба в язовир?
    Колкото леща?
  • 31 vasik atanasova

    1 1 Отговор
    от човека по лошо няма
  • 32 ХАХАХА

    4 0 Отговор
    тази глупост я чета всеки август от 1997 година насам. Спомня си , че първата "пираня" бе хваната в малък язовир близо до Габрово. Стига простотии бе , Факти! Ако искате да сте интересни поне пишете, че пираня е уловила рибар....
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Балканец

    0 0 Отговор
    Дали е само една? Това нещо може ли да преживее зимата ни? Да няма неприятни изненади? То, не ни стигат новини за нахапани от кучет, ами остава и за нахапани от пирани да почнат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове