22 Юли, 2019 19:10 1 932 17

Демократична България дава решителна битка за София

  • демократична българия-
  • местни избори

Коалицията ще търси нови партньори, но срамежливо

Демократична България дава решителна битка за София - 1

От партия "Демократична България" са готови за местните избори. Партиите, членуващи в обединението, се явяват заедно на всички избори като за всеки вид избор сключват споразумение, както обясни лидерът на ДСБ Атанас Атанасов. Ние държим на тези избори да продължим с утвърждаване на нашия бранд, подчерта той.

Кандидатите за кметове и общински съветници ще се одобряват от ръководството, но ще се издигат от местните организации.

В споразумението се очертават качествата и условията, на които трябва да отговарят кандидатите за кметове и общински съветници, както и организацията на местните предизборни щабове. Препоръчва се на местните щабове, кандидати и организации да се въздържат от конфронтация и атаки спрямо други кандидати от демократичната общност.

Председателският съвет на ДБ насърчава местните организации да търсят подходящи форми на взаимодействие с други политически формации и кандидати, доказали с политическото си поведение принадлежност към демократичната общност.

Участието на Демократична България в местни коалиции трябва да е ограничено и се случва след одобрение на ПС на Обединението, като такива коалиции не могат да се случват с партиите от управляващата коалиция, БСП И ДПС.

За формацията местните избори са важен тест. Изборите ще са важен тест за проблемите на София, за застрояването на зелените площи, липсата на пешеходните зони.

Амбицията на "Демократична България" е да даде решенията на всяка конкретна община. В София Демократична България е твърдо трета политическа сила, доволен е Атанас Атанасов. Той прогнозира балотаж в столицата с ГЕРБ. Имаме сериозна листа от имена, отчете той.

Христо Иванов изтъкна ясния политически хоризонт, а именно - че местните избори освен обновление на общините, са и подготовка за парламентарните избори. ГЕРБ запазили преднината си, защото гражданите не виждат БСП с водач Корнелия Нинова като алтернатива.

Явяваме се на избори, за да сме алтернативата, отчете Христо Иванов.

Той иска хората да видят Демократична България като алтернатива. Ние искаме да надградим посланието, че Демократична България може все повече да се разпознае сред проевропейската част от българските граждани като алтернатива, изтъкна Иванов.

Голямата битка ще е в София и няколко други големи града, по мнението му. Формацията е готова да приеме залепили се за ГЕРБ демократични сили, ако са готови да отстояват демократичните ценности и алтернативи. Политическата кауза е демократизацията на държавата и тази кауза трябва да припознаят кандидатите за кметове и общинари. До 15 август Демократична България ще каже кой ще е кандидатът им за кмет за столицата. Много е важно тук в София да постигнем консолидация около една кауза, призова още Христо Иванов.

Демократична България е стабилна трета политическа сила в столицата, категоричен е той.

Фандъкова се износила като фасада на модела на управление на София. Хората щели да гласуват за решаването на конкретни проблеми и за перспектива в столицата. Всякакви опити за камуфлаж на кандидатите като независими не дават яснота на избирателите, по мнението му. Ако не сега - кога, ако не ние - то кой, пошегува се Христо Иванов.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Герб

    7 21 Отговор
    Само Герб!

    Коментиран от #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Софиянеца

    10 3 Отговор
    Там е лачаницата,, Столична община " 1,5 милиарда всяка година за една година мулти милиардери с разни калпави но за сметка на това МНОГО СКЪПИ РЕМОНТИ!
  • 4 Све

    7 7 Отговор
    Бивши съдружници на ГЕРБ се правят на невинни агънца. Бандити. Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ
  • 5 русенец

    4 1 Отговор
    Извинявам се, ама в коментара ми, че в българия има повече партии, отколкото жители, какво цинично видяхте?! Изобщо администраторите имат ли идея какво е цинизъм? Цинизъм е, че администрирате без да имате нещо в тиквите си!
  • 6 русенец

    5 1 Отговор
    Дебилчета, милички! И през соца е нямало такава цензура при това толкова неграмотна и тъпа! Вземете да прочетете някоя книжка, а? Ако ще и "Винуту" да е!
  • 7 месара

    3 1 Отговор
    голи боси оптимисти, смях!
  • 8 ЦРУ

    2 1 Отговор
    Всички се страхуват от ДБ- истинското дясно ! А те тръгват с ЛЕТЯЩ СТАРТ ...300 000 + гласа ! А на парламентарни избори ..ДБ + ВМРО + НДСВ + БЗНС /Ненчев / ВЗИМАТ ВЛАСТТА...и прехода свършва !!! ГЕРБ ще помага в началото …..ЗАЩОТО ...ЗАЩОТО ...ще има дело за това - / КОЙ ПОСТАВИ ПОДСЛУШВАТЕЛНИ У$ВА в дома на мин.-председ. на БГ ??? ...А това е опит за ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ ...довел до близо 2 год .застой на БГ...кражби на КТБ и Южен поток ! Миро Наиденов е още ЖИВ ...Кокинов също...те не знаят ли ???...а Сарайте ???...а ГЕСТАПОВЦИТЕ ???....НЯМА ПРОШКА.....НЯМА ДАВНОСТ за крадците на НАРОДА !

    Коментиран от #14

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 .....

    3 4 Отговор
    Христо Иванов не беше ли министър при управлението на герб? Козината си мени, а :) И ако му се отдаде възможност пак ще бъде, ама вЕрвайте му.И на него, и на Кънев, и на Москов и на всички десни “ демократи”.
  • 11 Nik

    3 2 Отговор
    "Демократична България" се поддържа от организациите на Джордж Сорос в България-"Отворено общество","Америка за България","Атлантически съвет на България" и други!Под "маската" на радетели за "човешките права",за съвременна пазарна икономика и просветно и културно развитие на нацията,Сорос цели да "откъсне"развитието на България и българите от Русия и руснаците,използвайки високоплатени български икономисти,политици,бизнесмени,блогъри и други,които да "насаждат" анти руски настроения в интерес на САЩ!Освн това тези НПО-та,се опитват да влияят на взимането на важни държавни решения и да пречат по всякакъв начин,включително и със демонстрации против властта,когато тези решения НЕ СА В ИНТЕРЕС НА САЩ!Факт!Пример за това беше яростната кампания,която предприеха срещу договорите за ремонт на руска техника включително и за ремонта на изстрбителите МИГ-29!През 2004 год.,не без предателската политика на Царя и еврейския шпионин Соломон Паси/Сорос също е от еврейско потекло/,успяха да вкарат България в НАТО,без референдум!
    Сега "Демократична България" подготвя "човек" за изборите за кмет на София,не толкова с цел да бъде избран,защото знаят,че това е невъзможно,колкото да се опитат да дескредитират и "очернят"сегашната кметица-г-жа Йорданка Фандъкова!Електоратът на "Демократична България" основно е съсредоточен в столицата и това са част от "старите софиянци-реститути",които са твърдо против ГЕРБ и Бойко Борисов!Това,което е сигурно,че ако има втори тур на избор

    Коментиран от #13

  • 12 Nik

    2 1 Отговор
    продължение от№11-Nik
    ,че ако има втори тур на кметските избори в София,в което много се съмнявам,"софиянците-реститути-Костовисти",твърдо ще гласуват против Йорданка Фандъкова,без значение на това,кой ще се "изправи" срещу нея-дали Мая "Галева-Костинбродска" или Георги Свиленски-"Президеншки-депутат от БСП/бивш съпруг на президеншата-Деси Радева и активен участник в разграбването на "Софийски имоти"/.
    В провинцията,"Демократична България" имат символично "присъствие"!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 347

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "ЦРУ":

    Важното е да си верваш.
  • 15 Бай Мъдурко

    0 0 Отговор
    Не само дявол нямаме в Ада до казана, ами и мангалето ни свиха казана и го изтъргуваха за мед. Сега дупето ни се пече директно на въглените - цвърчи... смърди и вече се не трае!
  • 16 Траян

    1 0 Отговор
    Само аз ли не виждам Иванов и ко дори близо до водещите резултати и партии на изборите
  • 17 Филип

    0 1 Отговор
    Иванов се прави на опозиционер. Много си е повярвал.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове