Last news in Fakti

22 Юли, 2019 17:50 741 2

Макрон планира промени в правителството

  • франция-
  • правителство-
  • еманюел макрон

Те ще бъдат извършени до месеци

Макрон планира промени в правителството - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Френският президент Еманюел Макрон планира промени в правителството, съобщи France 24.

Новината идва от съветници на Макрон. Според тях той и премиерът Едуар Филип смятат, че са нужни промени в правителството. Все още не се посочват конкретни имена,

Очаква се промените да бъдат направени през септември. Самият Макрон вече е започнал да работи със своето обръжение по възможните промени. Така той иска да активизира действията на правителството.

Макрон иска да даде тласък на пенсионната реформа. В момента тя е изправена пред протести и недоволство от профсъюзите. Вероятно за това специално ще бъде създадено министерство, което ще бъде оглавено от Жан – Пол Делвуа.

Планира се да бъдат създадени отделни министерства на промишлеността, външната търговия и туризма.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Иван

    2 0 Отговор
    Бабоеба еврогей! 😂
Новини по държави: