22 Юли, 2019 08:42 1 652 23

Вземаме нов дълг от 200 млн. лева

  • дълг-
  • бнб

Той ще бъде поет под формата на държавни ценни книжа

Вземаме нов дълг от 200 млн. лева - 1

Нов дълг за 200 млн. лева може да бъде поет под формата на държавни ценни книжа днес. На аукциона ще бъдат предложени 20-годишни облигации.

Това е второто предлагане на дългови книжа през годината, като при първото беше поет дълг от над 300 млн. лева, припомня БНР.

Новият дълг е необходим за закупуването на изтребителите Ф-16. По план трябва да бъдат поети до един милиард лева.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фридман

    34 2 Отговор
    Продължават да ни заборчват!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Горанов

    24 2 Отговор
    Всичко е ОК ще дигнем водата, тока и парното с едни 10% на Есен еееее вие може ли да сте такива дребнави за някакви си 3 000 000.

    Коментиран от #21

  • 4 СССРБарета

    35 1 Отговор
    ужас Господи спаси ни от тези нагли американци! здравеопазването ни е в колапс хората си отиват без адекватна помощ! думи нямам Дано Бог накаже всички съпричастни унищожението в България по този нагъл начин!
  • 5 kvy

    34 1 Отговор
    Е нали имахме парите кеш? От резерва щели да се вземат, защо тогава са тези нови дългове???

    Коментиран от #6

  • 6 Ковчежника

    31 1 Отговор

    До коментар #5 от "kvy":

    А сигурен ли си че изобщо има останали пари в резерва?

    Коментиран от #8

  • 7 1234

    29 0 Отговор
    Очевидно българина е смачкан като цвете в калта и няма шанс да си помогне сам. Молете се всеки на който Бог искате но се молете, всевишния да въздаде малко справедливост над тази измъчена земя
  • 8 kvy

    12 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ковчежника":

    Аз не съм сигурен, но това бяха думи на ББ.
    https://fakti.bg/bulgaria/389573-borisov-shte-platim-f-16-s-pari-ot-rezerva
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Да ни е честито!

    9 1 Отговор
    22 ден от по-високите цени на тока и парното и водата и храните от първа необходимост.
  • 11 Политически коментари

    12 0 Отговор
    До края на годината Боко тиквата и шкембе войвода може още няколко пъти да поправят бюджетната рамка. Харчат кървави народни пари, което няма да доведе до нищо добро.
  • 12 outlander

    7 13 Отговор
    Българинът така е заборчнял, че всеки уикенд и празник пътува на почивка в Гърция и Турция, образуват се задръствания по магистрали, пътища и гранични пунктове, покупките на нови автомобили се увеличават, а хипермаркетите и моловете се пръскат по шевовете от заборчнял и беден народ. Е, има някои, на които колите им са старички, но пък за сметка на това телефоните им са по-скъпи от колите, а тук там някой беден и заборчнял пенсионер хвърля през прозорци и тераси хиляди левове на непознати да се почерпят, но щом се отнася до модернизиране на армията, бедния и заборчнял българин почва да подскача като боен петел, защото тая техника не била руска. Ами нормално е да не руска, защото България е член на НАТО, а изтребителите F-16 са най-доброто, което страната може да си позволи. След тия 8 самолета, ще се купят още 8 или повече. А защо не и F-18 или F-35? Все отнякъде трябва да се започне и за сега началото е добро. Ако някъде в бъдещето Русия стане член на НАТО, може и техни самолети да купим. Защо пък не?

    Коментиран от #13, #14, #18, #22

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Да прав си. Село Стамболово

    12 1 Отговор

    До коментар #12 от "outlander":

    Българина ходи до Гърция с 2 килограма домати,1 килограм сирене,един буркан лютеница,един килограм кренвирши и два хляба. Задължително трябва да си носи и вестник,,Трета възраст,, за да си постеле.
  • 15 СссереМ

    2 5 Отговор
    Щом видя квичащи руски прокариоти значи сме взели правилното решение.
  • 16 Valio

    7 3 Отговор
    До ком.12
    Българина ходи на море в Гърцшя,защото там му излиза по евтино.
    Дори и тези,които не могат да си го позволят в Гърция може,защото имаш всичко за да си приготвиш закуска,обяд и вечеря като вкъщи.
    На нашето черноморие такива екстри няма а не всеки може да си позволи да се храни в заведения.За това българина вече ходи в Гърция и Турция,защото тука да ходиш на море стана лукс.
  • 17 Манго

    3 0 Отговор
    За България дълг, за политическата мафия захранване на офшорните сметки
  • 18 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "outlander":

    Ами искам да те питам като виден военен за какво са ни 5—10 самолета без значение дали са Руски,Американски,Френски или каквито и да са ще проведеме някаква военна операция ще имаме шанс да си опазиме въздушното пространство от инвазия ли що ли ако нямаш отговор аз ще ти го дам напъват се определени хора да лапнат комисионата от тези пари е за това е цялата тая дандъния а Българнина дали отива на море в Гърция или в България едни 60% взимат кредити моловете били пълни ти обръщал ли си внимание че моловете са пълни не защото пазаруват а защото в тях има безброй офиси в който работят хора и в почивките обикалят вътре като гламави

    Коментиран от #20

  • 19 Ташунко

    4 0 Отговор
    В Гърция се ходи на море защото:
    1. По евтино
    2. По чисто
    3. По спокойно
    А тия с парите от държавните поръчки ходят на почивка на Малдивите, Дубай, Тайланд, Куба...
  • 20 outlander

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Ами, господин бивш военен, всеки се разпростира според възможностите си, което се отнася и за държави, и за хора. Примерно, вие, искате да живеете в палат, който да е ремонтиран, добре обзаведен и да се чувствате комфортно в него, обаче нямате необходимите средства да направите всичко това от раз, ето защо вие сте изправен пред две алтернативи - теглите кредит и задоволявате нуждата си от раз, или почвате ремонти поетапно според възможностите си. Тая година ще смените дограмата и евентуално ще поставите топлоизолация, догодина ще си смените интериорните врати и евентуално ще ремонтирате банята, на третата година ще извършите ремонт в другите помещения и така, макар и бавно, ще имате мечтания дом, междувременно, в течение на тия три или повече години, можете да си купите нова пералня, след 3 месеца - печка, след още 3 месеца - LED телевизор и т. н. Обяснявам тия прости житейски истини подробно и търпеливо като за бивш военен. Същата ситуация е и с държавата, тя може да закупи 20 или 30 самолета от раз, но за това ще са необходими големи кредити, за които знаем, че ще се вдигне кански шум до небесата, за това тия самолети ще се купуват поетапно. И хайде да не си кривим душите, че ако България трябваше да купи руски самолети, всички знаем, че тогава нямаше да има нито шум до небесата, нито кредитите щяха да тежат на "българина" (пиша го в кавички заради двойните стандарти, а вие го разбирайте както ви е угодно).
  • 21 Забележителности

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Горанов":

    Написал си 3 милиона,а то е 3 милиарда лева.
  • 22 Коментар📝

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "outlander":

    ЦЕЦИ СТИГА ВЕЧЕ.ИЗГОНЕН СИ ОТВСЯКЪДЕ НИКОЙ НЕ ХАРЕСВА ДАЛАВЕРАДЖИЙТЕ
  • 23 Двоен стандарт

    1 0 Отговор
    Еднокнижния едно време орева медиите, че правителството на Орешарски ще взима кредит от 1 млрд., а той не искал да ги плаща. Сега може ли да каже ред по ред колко точно милиарда кредит сме взели по време на ББ2 и ББ3? За какво е отишъл този кредит? Каква е възвръщамоста на тези инвестиции? Анализ, чист икономически анализ с плюсовете и минусите, и без партийни лъжи, накой от МФ може ли да покаже? Отделно миналата седмица се изфука, че сме били събрали много пари от конфискации на контрабанда и сме можели да платим, по точно той да ги плати (нали са негови парите) виртуалните самолети наведнъж. Тогава за какво сега теглим поредния кредит? Този човек има ли връзка между говорния център и хипоталамуса. Всяка негова реплика, фраза, сумтене, подлежат на редакция, извъртане, още по-дълбоко оплитане в лъжи и откровени глупости, които после и неговите лакеи се чудят как деликатно да опровергаят или обяснят на електората. А голяма част от електората или е в 30-годишна апатия "боли ме...", или го превъзнася "евала баце...", щот' си мисли че така наказва комунистите. Ами с този материал - такива управляващи. Довечера, не пускайте телевизорите си, ами вземете прочетете някоя книга, после 2-ра, 3-та, 15-та, и в един момент, ще прогледнете. С черешки, брадъри, ферми, сървайвъри, айдъли, миски, съпруги, славита, дни и нощи, БГ търси идиот, и чалга, много-много чалга, няма как да промените мисленето си, оттам поведението си, оттам битието си.