21 Юли, 2019 17:34 2 478 2

3D печатът набира скорост на имотния пазар в Дубай

  • 3d-
  • принтиране-
  • дубай-
  • оае

В емирството започва реализирането на специална програма

3D печатът набира скорост на имотния пазар в Дубай - 1
Снимка: Shutterstock

Arabian Ranches III е името на първия 3D проект, който представлява бизнес модел, при които купувачите си сътрудничат с разработчиците, за да проектират и напечатат своя мечтан дом. 3D принтирането навлиза поетапно в сферата на недвижимите имоти в Дубай. Първо беше напечатана офис сграда в комплекса Emirates Towers. Това е първата стъпка от реализирането на проект за превръщането на емирството в глобален център на въпросната технология към 2030 г.

За въпросния жилищен проект първоначалният дизайн ще служи като образец, обяснява разработчикът Emaar. Също така той ще се превърне в ориентир за инвеститорите, като им позволи по-добре да разберат концепцията и оценят стойността на финалния проект, който се изработва с новата технология.

3D принтирането позволява да се намалят разходите на работна ръка в сферата на строителството с 50-80% и сроковете на изграждане с 50-70%. Разработчиците все още търсят ефективен начин за преминаване от класическото строителство към 3D принтирането. Финансовата икономия е достатъчен стимул за водещите играчи на пазара, за да започнат по-активна работа в тази насока.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тролл2

    4 0 Отговор
    Да ама в дубай. Аре в бг, а?

    Коментиран от #2

  • 2 Ьййцйж

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тролл2":

    В Дубай и баба знае....