21 Юли, 2019 17:15 1 593 3

Страшни пожари в Португалия

  • пожар-
  • пожарникари-
  • португалия-
  • горски

Мобилизирани са много пожарникари

Страшни пожари в Португалия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Хиляда пожарникари се борят с избухналите в събота горски пожари в Централна Португалия. При пожарите бяха ранени осем огнеборци и един цивилен, който е откаран в болница.

Португалската служба за гражданска защита съобщи днес, че пожарникари се борят с пламъците на три фронта в района на Кащелу Бранку, на 200 км североизточно от столицата Лисабон. Според властите в борбата с огнената стихия пожарникарите са подпомагани от стотици пожарни автомобили и десет специализирани самолети. Това е първият сериозен горски пожар в Португалия тази година, отбелязва AP.

През последните години в Португалия имаше няколко смъртоносни горски пожара, като тези през 2017 г., които отнеха живота на 106 души. Броят на жертвите тогава подтикна португалското правителство да вземе по-сериозни мерки за превенция и борба с пожарите, като резултатът бе, че през миналата година нямаше жертви на горски пожари.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    3 1 Отговор
    Тези хора ще се изпекат, а еврогейската солидарност липсва.
  • 2 Стефан

    0 0 Отговор
    До вчера бяха 20 ранени 8 пожарникари и12 цевилни един е в тежко състояние
  • 3 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    КУПУВАМ САМО ПОРТУГАЛСКИ ЗЕХТИН--- -"МОЕ СТРАДАНИЕ -ТА НИЧИЕ " !!!....." ОЛЛИВЕРА ДА СЕРРА " Е !!!
Новини по държави: