Last news in Fakti

20 Юли, 2019 11:00 1 705 0

Вулкан прогони стотици от родните им домове (ВИДЕО)

  • перу-
  • вулкан-
  • изригване

Изригна вулканът Убинас в Южно Перу

Стотици хиляди хора са евакуирани от родните им места, след мощното изригване на вулкана Убинас в Южно Перу, последван от дъжд от пепел и газ. Решението за евакуацията е взето, след като Перуанският геофизичен институт съобщи, че „Убинас е в процес на изригване”. Степента на тревога е повишена от жълта на оранжева (предпоследното равнище преди максималната, червена тревога).

Убинас е разположен в региона Мокегуа, на 1250 км южно от столицата Лима. Върхът му се извисява на 5672 метра надморска височина. Това е най-активният вулкан в Перу. Последното му изгриване беше регистрирано през 2017 г. В петък стълб от дим се извисяваше на височина 6 км над върха му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА