Last news in Fakti

19 Юли, 2019 08:07 2 167 2

Тук ще има двойно повече офиси

  • вилнюс-
  • литва-
  • офиси-
  • строителство
Тук ще има двойно повече офиси - 1
Снимка: Shutterstock

Едва 3% от офис площите във Вилнюс са свободни, което е един от най-ниските показатели за Европа. Фактът, че това продължава вече няколко години кара голяма част от предприемачите да се насочат към строителството именно на такъв тип имоти. Според анализатори в следващите няколко години това ще доведе до ръст в предлагането на офиси в литовската столица. Прогнозите са, че постепенно делът на вакантните площи ще нарасне до 7%.

През последните 5 години строителите на офиси предлагаха на пазара по 70 000 кв.м нови площи на година. При това делът на свободните площи остана стабилен около 3%, което спомогна предприемачите да строят повече имоти от този тип. Прогнозата ни е, че на пазара годишно ще излизат по 100 000 кв.м нови офис площи. Като се има предвид, че на година се търсят между 70 000 и 80 000 км.м площи, то очакванията са между 20 000 и 25 000 кв.м да остават незаети, казва Гинтарас Толочка от Newsec.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    5 0 Отговор
    Същата е и ситуацията на Цариградско шосе в София. 3% свободни площи и масово строителство. До 5 години там ще има 30000 нови работни места ... и движението по този булевард ще спре напълно, защото почти никакви подобрения по него не се предвиждат.
  • 2 Тролл2

    0 4 Отговор
    немоа си продам апартаменто, а уж имало ръст. Купувайте в София бе гражданье и селянье!