Last news in Fakti

20 Юли, 2019 11:30 3 123 8

Бъг в iOS13 дава достъп на всеки до запазените пароли

  • apple-
  • iphone-
  • ios13


Първоначално отбелязан в reddit, а по-късно представен като демонстрация в YouTube от iDeviceHelp (видеото може да видите долу), проблемът е в предоставянето на информация от секцията „Пароли за уебсайтове и приложения“ в менюто за Настройки.


Заобикалянето на биометричната идентификация е доста проста, тъй като процесът се свежда само до серия от кликвания. Когато устройството поиска идентификация на лицето(FaceID), просто трябва да натиснете отмени(Cancel) и да продължите да натискате същия елемент от менюто.


В един момент биометричната проверка на потребителя се игнорира и iPhone разкрива паролите, съхранявани в iCloud Keychain. Във видеото бъгът е демонстриран на iPhone X с Face ID, но в мрежата притежатели на други смартфони Apple потвърждават, че проблема е наличен и на други модели.
Успокояващ е фактът, че проблемът съществува само в бета версиите на iOS 13 до момента. От Apple не са коментирали този бъг, но едва ли дори е нужно, тъй като технологичната компанията, базирана в Купертино, ще го разреши ако не в предстояща бета, то със сигурност в пълната версия на iOS 13, която се очаква през септември.


Междувременно е важно да имате предвид, че бета версиите идват с такива проблеми, тъй като те се използват за тестване на надеждността и стабилността на операционната система и функциите, които се предполага, че са част от финалната версия.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    14 23 Отговор
    това е лъжа. от айфон по хубав телефон като измислите обадете се аз не съм виждал а много ги мога телефоните.

    Коментиран от #3, #4

  • 2 bmw

    19 14 Отговор
    Веднага ти казвам 3 .Самсунг , хуавей , шаоми са около 2 години пред епъл.Сигурно и от дъстъра по-хубава кола няма нали.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бай хой

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    iPhone са дъстера на смартфоните. А ве кво не ми харесвате коментара та чак и да го триете?
  • 5 Монсиньор

    6 1 Отговор
    По принцип цялата какафония около "безопасност" на личните данни, хакване и т.н. е за да се зомбира стадото и да свиква. И така докато сами си поискат да им начу*кат чипа в кухите кратуни.
  • 6 swiss watch

    3 3 Отговор
    Те ако бяха кофти телефони ,нямаше 98% от швейцарците (които много висок доход) да ползват точно iPhone.
  • 7 ллааммии

    0 3 Отговор
    Пиша ви на ipad от две години и скоро няма да го сменям. Качество. Имам и galaxy, от нищо не се оплаквам, и той е добър. Просто айпада е много солиден, скъп е но си избива цената с качество на работа. Няма го пластмасовото усещане на евтините таблети.
  • 8 drum

    1 0 Отговор
    Нормално за гнилата ябълка