Лятната мусака без месо по никакъв начин не отстъпва по вкус на традиционната мусака.
Необходими продукти:
1 кг тиквички
1 кг патладжани
500 г консервирани белени червени домати
3 стръка пресен чесън
половин връзка магданоз
половин връзка копър
200 г кашкавал
200 г сирене
8 суп. лъж. олио
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Патладжаните и тиквичките се нарязват на кръгчета с дебелина един пръст, слагат се в два отделни съда, посоляват се и се оставят да престоят около 40 мин. В дълбока тава се сипва олиото, фурната се включва на 200 градуса и тавата се поставя вътре за около 2 мин., за да се загрее олиото. Патладжаните и тиквичките се подреждат в тавата и сместа се запича до полуготовност на зеленчуците, като се разбърква от време на време. Чесънът се нарязва на ситно, смесва се с консервираните домати и се изсипва в тавичката.
Ястието отново се запича, докато червените домати останат на мазнина. След това ястието се покрива с настърганите на ситно кашкавал и сирене, запича се до златисто. Накрая се поръсва с нарязаните копър и магданоз.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 👍🏿👍🏿👍🏿
11:59 17.07.2019
2 Лора, внимавай...!!!!
12:08 17.07.2019
3 Цар Симеон
12:27 17.07.2019
4 теодор
13:41 17.07.2019
5 Говорих в ефир за гювеч..!
18:15 17.07.2019
6 PE6OGOLF4E
12:09 19.07.2019