17 Юли, 2019 09:41 1 211 4

ЦСКА не успя да вкара на Титоград

  • цска-
  • титоград-
  • равенство-
  • лига европа-
  • осиек

Двата тима завършиха 0:0 в реванша и "червените" продължават срещу Осиек

ЦСКА не успя да вкара на Титоград - 1
Снимка: БГНЕС

ЦСКА елиминира черногорския Титоград след безлично 0:0 на реванша в Подгорица помежду им от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Българският тим победи с 4:0 в първата среща и се класира за следващия етап, в който го очаква хърватският Осиек.

Заради наказани и контузени играчи, треньорът Добромир Митов направи промени в състава си. Извън титулярите останаха Атанасов, Томаш, Тиаго, Пинто и Али Соу, а на техните места започнаха Бикел, Бодуров, Антов, Малинов и Тони Уот.

Играта през първото полувреме бе равностойна, а ЦСКА не създаде нито едно сериозно положение за гол. Домакините бяха далеч по-близо до попадението, но нацелиха напречната греда зад Витаутас Черниаускас. Това се случи в 16-ата минута, когато Чинеду проби отдясно и подаде по земя към Джалович, който шутира без забавяне с десния крак от близка дистанция, но нямаше късмет, пращайки топката в гредата.

В 29-ата минута Кери центрира опасно от фаул, но първо Евандро, а след това и Гълъбов се разминаха с топката пред вратата на Титоград. Три минути след това отбраната на „армейците“ се пропука и се наложи Черниаускас да спасява с блестящ рефлекс удар на Павлович. До края на първата част не се случи нищо интересно пред някоя от вратите.

„Армейците“ бяха далеч по-активни след почивката и имаха повече шансове да стигнат до победен гол. Втората част започна с мощен шут от фаул на Геръм Кери, но вратарят Саша Иванович изби в корнер. Ирландецът продължи най-сериозно да тормози противниковата отбрана, но мерникът му не бе точен на още два пъти.

В 63-ата минута играчите на Добромир Митов изтърваха най-сериозното си положение до момента за гол. Евандро нахлу отляво в наказателното поле след двойно подаване с Жеферсон и пусна топката покрай стража Иванович, но тя не посети мрежата на домакините, а мина встрани от вратата. До края на мача неточни удари отправиха Тони Уот и Рубен Пинто.

Така ЦСКА отстрани първия си съперник в Лига Европа този сезон и се класира за следващия кръг, в който ще срещне хърватския Осиек.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Помнете ми ДУМАТА.

    6 8 Отговор
    Това им беше, Безславно ще отпаднат от Осиек!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 сравнение

    2 4 Отговор
    когато не можеш да победиш много слаб отбор, ясен е извода ти какъв си.