17 Юли, 2019 11:12 24 239 118

Русия: САЩ ще са виновни за катастрофалната война

  • иран-
  • война-
  • сащ-
  • русия-
  • катастрофална-
  • сергей лавров

Една искра може да подпали Близкия изток

Русия: САЩ ще са виновни за катастрофалната война - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ако се стигне до потенциална катастрофална война с Иран, то отговорността ще е на Съединените американски щати. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от RT.

В интервю за „Аргументи и факти“ първият дипломат на Кремъл заяви, че повишеното напрежение в Близкия изток е пряка последица от антииранската линия на Вашингтон. „САЩ показват мускули и обвиняват Ислямската република във всички грехове“, каза Лавров.

Според него е нужна само една искра, за да подпали целия регион. „Отговорността за потенциално катастрофални последици ще е на САЩ“, смята министърът. Той коментира двустранните отношения между Москва и Вашингтон, отчитайки, че няма изгледи в скоро време те да се подобрят.

„Сътрудничеството между нас е ключов момент за осигуряване на стабилност и предвидимост в международните отношения. Но не всичко зависи от нас, за танго са нужни двама“, заяви Сергей Лавров. Той смята, че американските политици използват Русия за вътрешна употреба. Външният министър каза, че политиците използват антируските настроения, за да съберат повече гласове.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 el comandante

    42 324 Отговор
    Слава на САЩ!!!

    Коментиран от #42

  • 2 El chochone

    283 54 Отговор
    СЛАВА НА РОССИЯ! ;)

    Коментиран от #85

  • 3 onq s konq

    300 40 Отговор
    Сергей Лавров както винаги е прав!
  • 4 Ронин

    185 30 Отговор
    Иран може да бъде подчинен само с ядрен удър, а ракетите полетят ли на Изток руснаците изобщо няма да чакат да видят къде ще паднат и ще има моментален ответен удър!

    Коментиран от #17, #80, #117

  • 5 Йосарян

    80 7 Отговор
    След сривът на борсите, който е неизбежен, ще има Война от нов тип. Племенно обособяване на ресурси. Главно Вода. Изкуственият интелект, ще владее пропорциите.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Woldemars

    55 8 Отговор
    Usa is the motherfucker!
    Нали разбрахте?
  • 8 САП

    176 17 Отговор
    Със сигурно краварите ще са отговорни. Лошото е едно, че са много далеч и смята, че последиците от ядрен взрив няма да засегнат. Те се специалисти да правят мръсотии в чуждата къщичка.
    Да не забравяме САЩ са единствената държава използвала ядрена бомба по време на война. И са достатъчно безотговорни да го направят отново особено начело с лудия Дони.

    Коментиран от #86

  • 9 Анти милиционер

    59 21 Отговор
    Милиционерски глупости. Какви степни кретени.

    Вината ще е на Ротшилдите.
  • 10 балама

    26 16 Отговор
    САЩ и Русия, "доброто" и лошото ченге на т.нар. "нов световен ред".
  • 11 Знам знам🙄

    135 0 Отговор
    Ами що ли си мисля че не дай боже да стане няма да има съд който да присъди вината на някого. Лафиме си тука понякога се пенявим един на друг но надали съзнавам за какъв огромен и набъбнал ядрен цирей говорим. А пусто да остане обичам си ятая планета. Обичам слънцето,плажа, смехът на дечурлигата. Искам да ги има
  • 12 Дали ще е вина или заслуга

    17 3 Отговор
    Зависи само от победителят от войната
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Русский

    94 17 Отговор

    До коментар #13 от "Насраха се от страх москалите":

    Это мы бомбили Югославию, напали на Ирак, устроили перевороты в Ливии, Грузии, на Украине? Всего-то за последние 20 лет!

    Коментиран от #19, #23, #52, #103

  • 15 Адолф Хитлер

    20 138 Отговор
    Айййй тези комунисти обаче много нагли псета са!Нападнаха Украйна,сега ще я разцепят на две,а иначе се карат на САЩ,защо САЩ правили войни в близкият изток!Еми човек е създаден да се бори,така че войните са нещо напълно нормално,а доколкото до Крим,той не е нито руски,нито украински,защото Крим е част от Стара Велика България,така че ушанките да се махат от там,преди Доналд да ги е бомбандирал с атомни бомби.Аз братя българи предлагам,щом Русия си връща Украйна,правим ние една армия от 300-400 хиляди души и обявяваме война на Сърбия,Гърция и Румъния и си взимаме всички земи които ни дължат.Нали Русия може?Щом Русия може да прави войни,не виждам и проблема България да обяви война на Сърбия!Ако не стане,ще бъдем хитри и ще отидем да се оплачем че сме били дискриминирани и че САЩ и Русия се управляват от расисти и нацисти и така ще вземем милиони либерални НПО-та които ще ни защитят.

    Коментиран от #16, #69, #102

  • 16 Русский

    14 22 Отговор

    До коментар #15 от "Адолф Хитлер":

    Сосни хуйца :)
  • 17 Morgoth

    47 4 Отговор

    До коментар #4 от "Ронин":

    Иран може да бъде съсипан по същия начин как Сирия. САЩ ще дойдат с кораби и ще засипят с ракети ПВО-то и летищата, после ще пуснат самолетите и ще започнат да им унищожават армията. Междувременно ще намерят опозиционни групировки от ислямистки главорези, които да се бият на земята, давайки живота си за да могат да колят наред. Проблема е, че това става пред вратата на Русия, а Иран са им съюзници. Руснака ще подкара други групировки, а иранското правителство ще го покани на помощ и пак ситуацията ще стане патова, а потока от бежанци ще потече към Европа. Това е което в момента спасява Иран.

    Коментиран от #20, #25, #26, #81, #107

  • 18 Дядо Вълко

    58 7 Отговор
    Някой да подпука еврейския клозет Исраел. Руснаците ако са много смели, ще стоварят цялата си военна мощ върху чифутския бардак и ще правят сапун от евреите. Nivea, Dove... тези химии са отживелица. Всеки ден по три вагона евреи и светът ще тръгне напред.

    Коментиран от #82

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Русский

    46 5 Отговор

    До коментар #17 от "Morgoth":

    Пусть США не нападают на Иран и будет мир!
  • 21 Русский

    41 11 Отговор

    До коментар #19 от "Насраха се да лъжат и злобеят москалите":

    Какая корочка хлеба?? Лично у меня зарплата - 2000 евро на руки, в Москве!

    Коментиран от #30

  • 22 На прага на ТСВ

    75 8 Отговор
    САЩ е държавата на злото , и това всички го знаят ! Скоро ще има война - ТСВ , неизбежно е при наличието на такива малоумни агресори от Вашингтон и Пентагона , но тя ще завърши кастастофално и за агресора САЩ , и за целия свят ! Тежко ни и на нас , при ВСВ бяхме от страната на губещите , сега положението се очертава да е същото , но с тази разлика , че живи няма да излезем !
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Русский

    30 10 Отговор

    До коментар #23 от "🇧🇬🇺🇲🇧🇬🇺🇲🇧🇬🇺🇲България 🗽🗽🗽":

    Я осенью во второй раз в Грецию отдыхать собираюсь ехать. Болгарки - служанки будут опять чистить мне раковину и кенеф. Сами виноваты.

    Коментиран от #114

  • 25 ТАС

    42 1 Отговор

    До коментар #17 от "Morgoth":

    Е Русия им направиха бета версия в Украйна, какво става като САЩ им вършеят тръни покрай границите. В Сирия я усъвършенстваха. На Иран ще им дадат и ядрено оръжие та шоуто да е пълно. Иран за разлика от другите са достатъчно луди да го използват.
  • 26 Ронин

    61 9 Отговор

    До коментар #17 от "Morgoth":

    Иран разполага с 3000 ракети,, Скъд" срещу които,, Пейтриът" са безсилни, сещаш ли се какво ще стане с амерския флот!
  • 27 Бесен Язовец

    25 6 Отговор
    Сещате ли се соросииии?????
  • 28 Русский

    53 10 Отговор
    А я - не хочу, чтобы болгары чистили сортиры и раковины. Болгары - дружелюбная, добрая нация, люди - умные, а живут так бедно. Вступление в ЕС для Болгарии обернулось тем, что болгары превратились в слуг для нескольких богатых стран ЕС, вот и всё.

    Коментиран от #35, #72

  • 29 Теодор

    53 8 Отговор
    Лавров е напълно прав. Сащ понеже се опитват да си върнат изгубеното влияние заплашват Иран и рискуват да направят огромна война отново на чужда територия но се надявам Путин да се намеси и да оправи нещата.Сащ правят само размирици и то все в богати на природни ресурси страни-Венецуела,Сирия,Иран и много други стари но вече не става където каквото мислят да правят ще искат мнението на Русия
  • 30 Знам знам🙄

    24 13 Отговор

    До коментар #21 от "Русский":

    Абе нещо много почваш да ме дразниш. Я пиши на правилен български бре синко. И не се дуй много на баща си. О НЕРАЗУМНИЙ ЮРОДЕ ПОРАДИ ЩО СЕ СРАМИШ ДА СЕ НАРЕЧЕШ БЪЛГАРИН. Нали знаеш че нашата и вашата история са като САЩ и Великобритания. Само че бая отдавна е било и историята много удобно го е забравила.
  • 31 !!!!!

    18 4 Отговор

    До коментар #13 от "Насраха се от страх москалите":

    Идиот!!!
  • 32 ГАЛЕВ

    56 10 Отговор
    НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА РУСИЯ -ЗАЩО ОЩЕ ЧАКА НАТО И САЩ ДА ОБКРЪЖАВАТ ГРАНИЦИТЕ И И СИ МЪЛЧИ И САМО СЕ НАДУВАТ.КРАЙНО ВРЕМЕ Е ПУТИН И РУСИЯ ДА ОТГОВОРИ НА САЩ И НАТО,ЧЕ НЯМАТ РАБОТА ОКОЛО ГРАНИЦИТЕ И И АКО СЪЩИТЕ НЕ РАЗБЕРАТ И НЕ СЕ МАХНАТ , ДА ГИ АТАКУВАТ НЕЗАБАВНО С ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ И ПО ВОЕННИТЕ ИМ СИЛИ И ПО ДЪРЖАВАТА ИМ.УБИИЦИТЕ СЕ НАКАЗВАТ СЪС СМЪРТ.СЛАВА НА БРАТСКА РУСИЯ.ДОЛУ САЩ УБИИЦИТЕ.

    Коментиран от #37

  • 33 Грух

    40 13 Отговор
    Слава на Русия !

    ФАЩ да годухат !

    Коментиран от #50, #71

  • 34 Демократ

    15 51 Отговор
    Като наследници на комунистите, империалистите от Кремъл викат "дръжте крадеца". Те завладяха Крим, водиха война Авганистан, Чечня, Абхазия и т.н. Поддържат само диктаторски режими, като техния режим, Венецуела, Иран, Ттурция, Сирия и т.н. Подддържаха и Милошевич да избива невинни хора. Кремъл не може да бъде морален стожер на демократичните държави!

    Коментиран от #38, #87

  • 35 Сталин

    16 25 Отговор

    До коментар #28 от "Русский":

    Стига лъга, 2000 рубли не са 2000евро.А и си позабравил руската граматика! Кога руснак употребява думата,, кенеф,,? Лъжлив съвеЦки гъзолизец.

    Коментиран от #41

  • 36 Ганю

    9 0 Отговор
    Тъпи хора божееее
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Слави Славов

    53 7 Отговор
    Ще обясня на тези,които не разбират защо Путин все още мълчи и не отговаря на американската агресия и предизвикателства.Най-напред Путин е миролюбив и умен политик и не желае да започва никаква война,защото това ще унищожи света.Втората причина е,че Русия усъвършенства и увеличава въоръженията си и в момента никой няма вече такива оръжия.А отговор на американците е възможен само при започване на война от тяхна страна и като неизбежна отбрана.Но САЩ отдавна е изгубила мощ и едва ли е способна на война с Русия,затова се опитва с чужди ръце да вади въглените,както винаги.Желанието им да завладеят всичките ресурси на света ще ги доведат до неизбежния крах,като погледнем и външния им дълг как стремглаво расте.Нужна им е война,за да могат да спишат дълговете си,но да воюва някой друг,а те отдалече да обират лаврите.И за съжаление ние българите сме пак на грешната страна!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Русский

    13 6 Отговор

    До коментар #35 от "Сталин":

    2000 евро = 150 000 руб. Теперь - понятно? ;))

    Коментиран от #48

  • 42 Коко

    25 9 Отговор

    До коментар #1 от "el comandante":

    СМЪРТ ЗА САЩ
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 сесесеР

    8 34 Отговор
    оказва се че най големия съюзник и за щитник на исляма е Русия.Ами честито господа русофили(ислямофили)
  • 45 Зайко Байко многознайко

    27 3 Отговор
    Изчетох всички коментари на ученИ, недоученИ участници тук. Само някъде по средата забелязах просветление у едного, който така и не бе развил мисълта си до край. Тъй като светът се унифицира с всеки изминал ден и трите велики сили с обкръжаващите ги копиеносци, които имат ядрено оръжие си играят на информационни войни, като ни показват " фейк " новини и ни карат да с страхуваме от неизвестноста и бъдещето. Това съм го писал и преди. Двете основни чувства, които ръководят човешкото същество , това са гладът и страхът, в съвременния свят всичко друго е манипулация на информационните потоци. Имам чувството , че великите сили имат своя вътрешна договорка, да си играят с малките безресурсни държави на една игра и да ги контролират. Играта за доброто и лошото ченге! Малките държавици , като нашата се мятат от единия в другия край и не виждат , как собствените ми васални на великите сили правителства ги загробват все повече и повече. Идеята на е т.н. NWO да бъде наложен повсеместно. Скоро ще почнат да ни вземат и данък за въздуха , който дишаме.

    Коментиран от #90, #91

  • 46 КОНСТАНТИНОВ

    15 5 Отговор
    Смърт за с.а.щ.
  • 47 Зайко Байко многознайко

    23 5 Отговор
    Политически кадрили, всички са в играта ! Петролът много дълго време се продава на ниски цени и световната политическа класа, Тръмп , гущерите, Путин, Си Цзин пин, шейховете и аятоласите играят в един и същи театър. Отдавна бех писал, че човечеството нараства в геометрична прогресия а природните ресурси в аритметична, дори в някои области в обратно пропорционална. Двата основни инструмента за управление на човечеството, това са гладът и страхът. Те са поддържани в продължение на столетия . Така се оправдават огромните военни бюджети , които съответно се вземат от високите данъци и високите цени на продуктите от първа необходимост. Цялата тази световна политическа класа е подчинена на Рокфелеровци, Ротшилдовци и т.н. големи финансови институции.
  • 48 Николай

    7 1 Отговор

    До коментар #41 от "Русский":

    Казва се унитаз, а не кенеф

    Коментиран от #53, #55

  • 49 123

    14 1 Отговор
    Бе, гледайте да не стигате до война, щото всички ще горим - и виновни и невинни.
  • 50 Бай Бай

    1 6 Отговор

    До коментар #33 от "Грух":

    Ей Грух ти пак ли грухтиш в неправилната посока. Поне плащат ли ти за грухтежа?
  • 51 Само питам

    9 14 Отговор
    Обявяване, че форума има правила. Но очевидно се прилагат избирателно. Българите могат да бъдат блокирани за месец, но коментарите на руски са разрешени. Сайта вече руски ли е?

    Коментиран от #59

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Русский

    11 4 Отговор

    До коментар #48 от "Николай":

    Я болгарский не знаю, только учусь. Слушаю чалгу! ;)

    Коментиран от #68, #73

  • 54 Истината

    7 38 Отговор
    Преди 5 години руски убийци свалиха пътнически Боинг и погуби а живота на 298 души. Лавров да се извини а след това да ръси акъл.

    Коментиран от #89

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Страти

    9 33 Отговор
    От рашките по - големи боклуци светът не е виждал .

    Коментиран от #63, #70

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Добре де

    12 3 Отговор
    Докато тия боклуци от двата лагера се състезават за власт и надмощие, светът ще трепери. Кое му е различното от преди!Вечно те стоят зад конфликтите. Ту са едните, ту другите.А знаете ли накрая кой ще яде дървото?Ние, обикновените хора.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 До Адолф Хитлер

    2 0 Отговор
    Ти си болен не!
  • 65 До Адолф Хитлер

    2 0 Отговор
    Ти си болен не!
  • 66 Ах Иран

    15 1 Отговор
    Ако САЩ нападнат Иран и Русия отговори то ситуацията може да стане кървава много лесно много бързо. Дори и конфликта да е регионален то това ще съсипе напълно Близкия Изток ще застраши сериозно търговията и накрая всички ще го изядем. Регионален конфликт между САЩ и Русия ще продължи години. А за бърза победа на САЩ не може и да се говори. Технологичното превъзходство което имат ще бъде малко или много без много смисъл в началото защото Русия си е в задния двор и няма да даде Иран.

    Коментиран от #83

  • 67 Санкции отново

    5 22 Отговор
    На Русия все другите държави са и виновни
    Време е санкциите за Иран да се върнат в още по-жесток вид.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Българин

    5 9 Отговор

    До коментар #57 от "Страти":

    Има, има, това са техните доброволни роби, които да един са българофоби.
  • 71 руската нация е най гнусната нация

    7 23 Отговор

    До коментар #33 от "Грух":

    Да го духа руската кочина и нейните слуги ! България е с ЕС,НАТО И САЩ ! На който не му изнася да си хваща матръошките и да пали към Чукотка ! Тук ви презираме !

    Коментиран от #92

  • 72 Димо

    4 11 Отговор

    До коментар #28 от "Русский":

    Мисля,че е точно обратно.Москва не е Русия и аз съжалявам милионите бедни хорица и ветерани ,които Путинския режим реши да ги остави бедни ,болни и без работа.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Животновъд

    11 20 Отговор

    До коментар #60 от "Русский":

    От кръстоска между пияна руска свиня и червен български нерез се получават много интересни приплоди. Отличават се с яростно квичене срещу ЕС и НАТО и с радостно грухтене към Русия и Путин. Мразят българите и всичко българско.

    Коментиран от #75, #79, #93, #94

  • 75 Русский

    12 4 Отговор

    До коментар #74 от "Животновъд":

    Смотри, не заболей чем-нибудь. От злобы чем хочешь заболеть можно. Не буду отвечать на твою злобу - злобой. Здоровья тебе!

    Коментиран от #77

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Генерал де Гол

    7 16 Отговор

    До коментар #75 от "Русский":

    Генерал де Гол

      

    "Руснаците никога няма да бъдат щастливи, ако знаят, че някой живее по-добре от тях. И понеже те не са способни на прогрес, злобата и фрустрацията са тяхно постоянно душевно състояние. "
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Варненец

    6 7 Отговор

    До коментар #74 от "Животновъд":

    Най интересното е че от комунисти станаха ислямисти. Така е било и до 22юни1941г.Дотогава са пеели *Лили Марлен*, а на другия ден са запяли *Темная ночь*. Не казвам че няма, но аз не познавам познавам българка омъжена за руснак. Що така бе мамашки рашки.
  • 80 Чопи

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ронин":

    Селски пише се удар😂
  • 81 Роко

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Morgoth":

    Приятелю в Сирия воюват Иран срещу Саудитска Арабия. Шиитиското малцинство срещу сунититското мнозинство (над 60% от сирийците са сунити срещу едва 20% шиити като цялата власт е в ръцете на шиитите както и над 60% от богатствата, а бедно религиозно мнозинство лесно се манипулира да почне да коли богатото малцинство от друговерци). В Иран всички са шиити няма как саудитите да им спретнат опозиция.
  • 82 Роко

    2 8 Отговор

    До коментар #18 от "Дядо Вълко":

    От 50 години се пробваха ама чифутите всеки път им набиват канчето. Е след като аврейте си направиха атомна бомба охладиха мераците на руснаците и подлогите им.
  • 83 Роко

    5 9 Отговор

    До коментар #66 от "Ах Иран":

    Русия никога няма да се намеси във война на САЩ с Иран. Защо? Защото Путин не е идиот (както си мислят путинопитеките) и прекрасно знае състоянието на руската армия.

    Коментиран от #84, #88

  • 84 Глупак 13

    7 1 Отговор

    До коментар #83 от "Роко":

    Кога се уволни от руската армия бе кравар

    Коментиран от #109

  • 85 Павлин.

    1 9 Отговор

    До коментар #2 от "El chochone":

    Слава Украйна !!!!!!
  • 86 Гост

    3 8 Отговор

    До коментар #8 от "САП":

    Ами естествено че САЩ ще са първите използвали атомно оръжие и то в най касапската война на планетата, след като те са го измислили и само те са го притежавали тоест са много напред спрямо другите към края на войната, ти какво си мислиш че СССР , Германия или Япония ако са имали това оръжие че няма да го използват през войната.

    Коментиран от #97

  • 87 Nik

    11 2 Отговор

    До коментар #34 от "Демократ":

    Нещо си се объркал! Крим е бил Руски още по времето на Александър Втори !Крим е бил "подарен" на Украинската ССР, през 1954 год.от Никита Хрушчов! Просто руснаците си го върнаха обратно през 2014год.Ясно и точно!
  • 88 Nik

    9 0 Отговор

    До коментар #83 от "Роко":

    Много си зле бе, човече! Естествено, че ПРЯКО, руснаците няма да се намест, но бъди сигурен, че в случей на война с САЩ, иранците ще направят каквото е необходимо, да респектират американците, включително и с военна помощ от руснаците!

    Коментиран от #110

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Nik

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "Зайко Байко многознайко":

    Егати "многознайкото"! Не разбрах, какво искаше да каже!
  • 91 Nik

    3 0 Отговор

    До коментар #45 от "Зайко Байко многознайко":

    Алооо,"учения", много "си зле"! Не съм чел някъде руснаците и американците да имат някакви стратегически договорки за "подялба" на света!
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Мой

    2 0 Отговор
    Спенс го е казал : Ф. А. V. R
  • 96 Истината

    2 7 Отговор
    Явно правилата на форума не важат за руснаци и българските им лакеи!
  • 97 САП

    11 1 Отговор

    До коментар #86 от "Гост":

    Това е вярно, но те не само са го използвали. Но американците масово са използвали запалителни бомби по цивилното население. Дрезден е изгорен до основи(заради дървените къщи). В Токио са изпепелени над 40 квадратни километра дървени жилищни сгради. Убити около 90 000, ранени около 120 000, останали без дом около 1 000 000. За Хирошима и Нагасаки специално не са бомбардирани за да може после да се изследва въздействието от тези бомби, разрушения и жертви.
    За мен това си е просто цинизъм и безразличие.
    Американците през втората световна война масово използват така наречения бомбен килим и предизвикват страшно много цивилни жертви.
    САЩ отдавна карат на принципа победителите никой не ги съди.

    Коментиран от #98

  • 98 Гост

    2 9 Отговор

    До коментар #97 от "САП":

    Свали си червените очила и ще видиш други истини, които не смееш да видиш спрямо една друга държава,едната е ясна според теб САЩ, а другата Русия не смееш да я споменеш, само един факт за тази "миролюбива държава" във войната в Чечня всички световни кореспонденти и фоторепортери казват че такова разрушаване на град както Грозни , не са виждали никъде след 2 световна война.

    Коментиран от #104, #105

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 ГАЛЕВ

    8 3 Отговор
    САЩ НЕ СА ВЕЧЕ ФАКТОР ЗА ДА КАЖАТ КОЙ КАКВО ОРЪЖИЕ ДА ИМА ИЛИ ДА НЯМА.РУСИЯ Е ФАКТОР ЗАЩОТО СА ПО СИЛНИ ОТ САЩ И ТЯ ЩЕ КАЖЕ КОИ ДА ИМА ИЛИ ДА НЯМА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ И ДРУГИ.УБИИЦИ НЯМАТ ПРАВО ДА КАЗВАТ ТЕ МОГАТ САМО ДА СА ПОСЛУШКОВЦИ И СА ТАКИВА НА БРАТСКА РУСИЯ.СЛАВА НА БРАТСКА РУСИЯ! СЪД ЗА УБИИЦИТЕ САЩ.САЩ НАТО НАСИЛА НАКАРАХА БЪЛГАРИЯ ДА КУПУВАТ ОТ ТЯХ САМОЛЕТИ ЗА МИЛИАРДИ.САМОЛЕТИ КОИТО СА БИТА КАРТА И НЯМА ДА ГИ ДОСТАВЯТ В БЛИЗКИТЕ ГОДИНИ.ТА НАЛИ КАТО ПЛАТИШ НЕЩО В МАГАЗИНА ТРЯБВА ДА ГО ПОЛУЧИШ ВЕДНАГА.СИГУРЕН СЪМ,ЧЕ БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПОСЛЕДВА ПРИМЕРА НА ТУРЦИЯ-ПЛАТИЛА СИ Е САМОЛЕТИТЕ НО НЯМА ДА СИ ГИ ПОЛУЧАТ.НАШИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ -КОРУМПИРАНИ УПРАВНИЦИ ЩЕ ПИЯТ ЧАША СТУДЕНА ВОДА ЗА ТЕЗИ МИЛИАРДИ.ЩЕ ПОЛУЧАТ САМОЛЕТИ АМА ТАКИВА ЗА ПРЪСКАНЕ НА СЕЛСКОСТОПАНСКА ПРОДУКЦИЯ.НЕ Ф-16
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Виц

    2 5 Отговор

    До коментар #14 от "Русский":

    Мама, как правильно, расизм или россизм?
    - Сынок, если ты не любишь негров, то это расизм, а если ненавидишь весь мир, то это россизм.
  • 104 fiko

    5 0 Отговор

    До коментар #98 от "Гост":

    Ходи виж Грозни сега. А виж нашето саниране за 4 000 000 000 лв.
  • 105 САП

    8 1 Отговор

    До коментар #98 от "Гост":

    Иди в Ирак, Либия, Сирия и ще видиш същото. А простата статистика колко войни са започнали САЩ след втората световна ще видиш разликата.
    САЩ имат стратегия да създават точки на конфликт в съседство на икономически и политически конкуренти.
    Погледни Украйна идеален пример с еди изстрел два заека. Направиха мизерия на ЕС и Русия. Е те официално не направиха нищо само дадоха пари на нужните хора. Погледни икономическата карта на Украйна преди 2013 кой области са пострадали и какво има там.
    Въобще САЩ правят всичко възможно да се задържат на върха като икономическа сила. Най-големия им кошмар е съюз между ЕС и Русия. Бяха почнали да се сближават и какво стана. Русия се превърна в Торбалан (Символ на изначалното зло) детските приказки.
  • 106 Reptile

    2 6 Отговор
    Да е ясно на краво-главите-кухороги тъпанари - САЩ е пред фалит и само МАЩАБНА война може да ги извади от това положение!
    Те са далеч и шанса да оживеят за НАША СМЕТКА е огромен! Русия ще бъде атакувана с до 7 000 ракети ядрени и конвенционални ракети и няма да може да отсее ядрените и конвенционланите, може да бъде тотално поразена в рамките на 20-30 мин.
    Именно такава атака е целта на ПРО в Европа - възможност за изстрелване на огромен брой ракети в близост до Русия, които да запушат тяхното ПРО.
    Все пак - "ръката на мъртвеца" ще изстреля поне 200 ракети с разделящи се ЯБГ, 100 към САЩ и 100 към нас... срещу 100-150 ракети САЩ имат ОГРОМЕН ШАНС, особено, ако имат 20 мин предварение да вдигнат цялата авиация...
    При евентуална Война най-близките до Русия са ГАРАНТИРАНО МЪРТВИ. Онези ще имат време да реагират на поне 100 ядрени руски ракети, 20 ще паднат и 1/3 от САЩ, ще загине - голям праз, ще се преместят в Канада, а след това ще валдеят ЦЕЛИЯТ СВЯТ за поне 1000 години напред.

    Коментиран от #108

  • 107 000

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Morgoth":

    само че пускане наракети и бомбене със самолети както беше срещу Ирак е неприложимо срещ Иран.САЩ нямат нито ресурса нито възможностите за си го позволят срещу държава като Иран.Затова и нищо не направиха като им свалиха супер скъпия имодерен дрон или като расзтреляха с катери преди 2 години и арестухваха американски моряци в Ормезкия пролив.Няма да го напряват защото десетки стотици и хиляди ковчези ще тръгнат пак за САЩ.В Сирия САЩ нищо не успяхя да направят просто защото вече вътре беше Русия и изстрелването на36 или56 томахоук бее "одобрено" от руснаците, като 3/4 от ракетите паднаха още в морето след старта.
  • 108 0000

    5 3 Отговор

    До коментар #106 от "Reptile":

    поблема на САЩ е че преди да се случи това от атомни подводници и безпилотни подводни дронове/клас Посейдон/, както ихипердвуковит копмелкс авангард , САЩ ще бъдат поразени на 100% като население и територия с удари от подно положениеи от близкия космос, в рамките на половин до 1 час .И това още преди да са задействани системите им в Европа, които в първите минути ще бъда блокирани а самолетите тежката техника на територията на цяла европа ще бъде обезглавена още в рамките напървите 20 минути -далеч преди да запали двигателите си.Късно е САЩ и късно е либе закитка.Всичко е сканирано в главите на крилатити руски ракети /хиперзувоки-Циркон ,Кинжал, Авангард/Както казва един евреин бивш шев на МОСАД : тази войната няма да е на териотирята на Русия а на територият на ЕС и САЩ и този път Русия няма да спасява Европа или нейните остатъци.

    Коментиран от #111

  • 109 Роко

    1 5 Отговор

    До коментар #84 от "Глупак 13":

    Защо трябва да съм се уволнил от руската армия бе глупако, за да знам състоянието й?
  • 110 Роко

    2 8 Отговор

    До коментар #88 от "Nik":

    И с какво ще ги респектират? С 50 годишно руско оръжие или с фанатизъм? И двете америте са ги виждали многократно и двете не ги респектират. Пак повтарям за путинопитеците като теб Путин не е идиот като вас.
  • 111 Роко

    3 8 Отговор

    До коментар #108 от "0000":

    Проблема на цялата тази руска мощ която си изброил е че съществува само на картинка (е някой от тях ги има и на движещи се картинки или както им викат рашките мултики). А и Русия никога не е спасявала Европа от никого.

    Коментиран от #112

  • 112 000

    5 3 Отговор

    До коментар #111 от "Роко":

    проблема е че не е картикна а е реалнос въведена на суша въздх ивода нещо потвърдено и ифициално заявено то Пентагона.Поради тази приина е пирането им.Същото беше и в Сирия -говореха за затъване но след каторуснаците влязоха там, след 2,5 години останаха само няколко чувала с америкнаци и три вагона с техните ИДИЛИ МИндили.А разказваха вицове за разделяне на Сирия за бягство на Башар Асад и причое вицове.На запада , като му теглиш само един шут в муцуната, изтрезвяна много бързо и влиза в час.Справка шутовете на Русия по запада чрез Крим Украйна Сирия ,че даже задния двор на сащ-Венецуела.Само декларации и вицове.
  • 113 Вкарал Педерфелд

    3 2 Отговор
    Като чета коментарите си правя извода - Руски и американски евреи си мерят фалосите, а ние си врем сфинктерите помежду им!
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Болгар

    3 2 Отговор
    Интересно, защо се трият анти руските коментари дори когато са поднесени без обиди и цинизми? Нали уж има свобода на словото или нещо бъркам?
  • 116 Болгар

    2 0 Отговор
    Ало модераторите, коментар 16, май нещо Ви убягва.
  • 117 старото

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ронин":

    Ронин удар се пише с а ,бе неграмотник!
  • 118 Илия Троянов

    0 1 Отговор
    БСП излъчва антикомунистически путински, филми, монархически пропаганди. БСП имитира Атака. БСП фърля стръв - дясна русофилия, понеже имало 2 милиона русофили гласували за Радев. Но за Радев гласуват 1 милион, на втори тур привлича и 1 миллион антигерб вот. Русофил десен няма, дори няма русофили в България. Има под 1 милион славянофили-ленинофили. ........... Путин е фашист, силна армия и силна олигархия, капитализъм с помощ от държавата. Решетников, Путин, и Сидеров, искат русофилите да са десни. хахаха.. Че има ли десен който да обича бедняци. ДЕСНИ КОИТО ДА ОБИЧАТ ВТОРИЯТ, ТРЕТИЯТ,.. ДЕСНИТЕ ОБИЧАТ САМО ПЪРВИТЕ! Консерваторите са русофоби номер едно, фашисти. Атака обичат хитлер и русия. Но консерваторите в ЕС мразят РУСИЯ. Сорос и БСП, създадоха ДПС, СДС, АТАКА, ГЕРБ. Румен Воденичаров акушира и на СДС и на Атака. Вестникът на Хитлер се казвал "Щурм"="Атака". Капитализмът е плутокрация с имитация на демокрация, а фашизмът е сваляне на маските. Хитлер: "Правителството няма да защитава интереса на германският народ, чрез икономика, организирана от държавата, а ще подкрепя частното предприемачество" http://www.dokumentalni.com/?p=3139
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания