16 Юли, 2019 20:37 3 660 2

Силно търсене на лукс имоти в Подгорица

  • черна гора-
  • подгорица-
  • лукс-
  • жилища-
  • къщи-
  • наем
Силно търсене на лукс имоти в Подгорица - 1
Снимка: Shutterstock

Наемането на луксозен апартамент в Подгорица, която се намира в близост до крайбрежието и не е туристическа дестинация, струва между 1000 и 1300 EUR на месец. Къща с басейн може да се наеме най-малко срещу 3000 EUR, а в някои случаи и за 6000 EUR на месец.

В момента най-много е броят на запитванията за малки, но с добро обзавеждане апартаменти и къщи на месечни нива между 2000 и 3000 EUR.

Наемните нива на луксозните имотите растат, но цените на жилищата ново строителство спада с 6.7% през първото тримесечие на тази година спрямо същия период на миналата и с 11.9% на годишна база. Това е добре за тези, които купуват с цел инвестиция, тъй като по-бързо ще успеят да си възвърнат вложението и по-скоро ще започнат да печелят от имота си. В края на първото тримесечие та текущата година средната цена на квадратен метър при новото строителство е 1020 EUR.

В Подгорица средната стойност вече е под 1000 EUR/кв.м, а именно 960 EUR/кв.м. Това е с 8.5% по-малко спрямо средните нива през декември 2018 г.

Най-евтино е в централните райони на Черна гора. Там квадратен метър жилищна площ се търгува срещу 590 EUR. Новопостроените жилища в северните райони достигнаха нива от 800 EUR/кв.м.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оня с рикията

    5 0 Отговор
    Гледам, че таа статия не е коментирана, та язе реших да съм пръв. Ей ся си допивам рикията, палим жигулето и газ накъде Подгорица, та, с парите от двете ниви дека продадох завчера да, си земем и язе един апартамент.
  • 2 ththjtj

    0 0 Отговор
    КАЖЕТЕ ЗА СОФИЯ ГРАДА ГОЛЕМА НЕ ЗА 200 000 ЯГО ГРАДЧЕТА! :)