Last news in Fakti

16 Юли, 2019 20:10 5 456 30

Източна Европа увеличи рекордно населението на Германия

  • германия-
  • население-
  • източна европа

Страната с рекорден брой граждани

Източна Европа увеличи рекордно населението на Германия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Населението на Германия е достигнало рекордно равнище от над 83 млн. души. Това показват данните на Федералната статистическа служба, цитирани от Дойче Веле.

До голяма степен това се дължи на миграцията, по-голямата част, от която е дошла от Източна Европа. Нетната миграция е около 400 000 души.

Най-много от тях идват от държавите – членки на ЕС. От там в Германия пристигат средно по 202 000 души годишно.

Най-висока миграция идва от Румъния, като тя възлиза на 68 000 души, След това е Хърватия с 29 000 души, България с 27 000 души и Полша с 20 000 души.

В Германия се отчита рекордна заетост и намаляваща безарботица. В момента работодателите там се затрудняват да намерят служители за 1 млн. позиции. Това затруднява и икономическия растеж.

Смята се, че работната сила сред германците ще се свие през следващите години, заради което и миграцията се оказва изключително важна за икономиката на страната. В същото време се отчита спад на миграцията от страните от Близкия Изток и Африка.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Краси

    72 10 Отговор
    Точно така. Работещите можещи хора работят там, където им се плаща. За какво да стоят в България и да чакат да ги оправят милиционерите?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Браво

    43 6 Отговор
    Това е целта на демократизирането - да си съсипем промишлеността и икономиката за да изкупят на безценица каквото им трябва - банки, мини и т.н., другото да го закрием за да не сме им конкуренция на местните и чужди пазари, а хората от няма на къде да са свободни да емигрират при тях за да им работят, вместо да останат в държавата си и да бъдат възможност за развитити в родината си. И всичко това с любезното съдействие на местните подлоги на колонизаторите, за чиито безчинства не са че се мълчи, ами и им дават пари ппд формата на еврофондове, които са от нашите данъци.

    Коментиран от #25

  • 4 rotten

    29 6 Отговор
    Унищожиха Германия...либерални кръгови съсипаха страната и я превърнаха в хомо посмешище. :(((((

    Коментиран от #28

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гледач

    27 2 Отговор
    България са донори на Германия. НО СЕ ЧУДЯ НА ОСТАНАЛИТЕ БОКЛУЦИ В БЪЛГАРИЯ ЗАЩО ПАЗАРУВАТ В ХИПЕРМАРКЕТИТЕ?.ТОВА УБИВА БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #27

  • 7 Centurion

    23 5 Отговор

    До коментар #2 от "442":

    Манна небесна ,ама когато са възпитани и нормални хора,със сходна култура и мироглед.Такива хора в България няма да дойдат да работят и живеят.Тук няма заплати,няма сигурност,няма здравеопазван и пенсии!За какво да дойдат за да си губят времето и да бъдат ограбвани ли???Да им дават 1000/1500 лв и след 40 г да вземат 300/400 лв.България не е оферта за нормални хора .До къто не започнат да дават минимум половината от немските заплати хората ще продължават не да идват тук,а да заминават. Имам роднини зад граница в САЩ от 69 и 71 г не искат да чуват за България . Дъщеря ми е в Германия от 2 години,работи в болница къто млад лекар и специализира.Тук и предлагаха 1000 в Известна Софийска болница,там започна с 3000 чисто,в момента вече е на 4500,и сме си говорили,би се върнала но поне на половина да е заплатата,а тя реално е 7 пъти по ниска.Така ,че всичко що е читаво заминава в Германия, Австрия, Швейцария,и Франция.

    Коментиран от #8

  • 8 442

    16 23 Отговор

    До коментар #7 от "Centurion":

    Стига глупости! България е в първата четвърт на най-богатите страни в света. Има прекрасен климат и природа и много хора от цял свят биха дошли да живеят тук. Единственият проблем е, че има твърде много българи. Колкото до културата, има ги всякакви. Винаги ще предпочета за съсед един средностатистически етиопец, отколкото един средностатистически български футболен фен, или чалгар, или "патриот"... И ето ти ги 90% от българите.
  • 9 Behemoth

    30 3 Отговор
    Тиквения бостан даже афганците го заобикалят!
  • 10 Кожухаров

    40 0 Отговор
    Направиха така че българите да няма къде да работят и да се изселват на там ! Изкуствено предизвикана миграция за изсмукване на младото и трудоспособно население. На второ място е обезлюдяването и освобождаване на територията наречена България !

    Коментиран от #19, #21

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 954

    27 2 Отговор
    Проблемите на българина идват от собствената му глава!
  • 13 Гостилничаря

    22 1 Отговор
    Населението расте количествено, но намалява качествено. Както вървят нещата, в бъдеще елита на немското общество ще бъдат основно високопланински джентълмени, ритащи жени от малцинството по стълбите в подлезите и избягали северни и южни изнасилвачи от други страни......
  • 14 Да ви ...

    18 1 Отговор
    Спрете циганите ,съберете ги от кварталите натоварете ги на влакове и ги екстрадирайте в Индия откъдето са дошли
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 яверт

    1 4 Отговор
    Боли мъ....
  • 17 Гербер

    6 6 Отговор
    Според последните данни България вече е много преди Германия по икономически ръст на година. Това е благодарение на невероятната фискална политика на финансовите експерти на Бойко Борисов и на него самия, разбира се. Вече сме водеща икономическа сила, което се усеща и по непрестанно повишаващите се доходи. Минималната заплата вече е 560 лева!

    Коментиран от #22

  • 18 Радостен

    9 7 Отговор
    Хубаво е, че все повече боклуци и безродници бягат натам. За качествата на човек се съди по това как се справя в трудни ситуации. Щом не може да се адаптира тук готованецът бяга. Иска да му е чисто и уредено, ама на готово, чуе че на запад е хубаво и веднага търчи натам. Българите и източноевропейските боклуци не са по различни от араби, азиатци и африканци които са се изтърчели на запад. Такива никой не уважава. Нека бягат, да се прочисти територията.

    Коментиран от #24

  • 19 Госあ

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Кожухаров":

    Ама кой направи така ? Германците 😂 Най жалкото е за тези които бягат освен заради елементарният стандарт и заради развитието си. Най вече. Че кой не иска да си стои в родината, която освен това беше и красива.
  • 20 Ботев 1912

    5 0 Отговор
    От БГ 27К годишно, или едно Столипиново ... годишно, ама не стоят там. Отиде, закачи се за помощи, и пак тук.
  • 21 Пенсионер 200

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "Кожухаров":

    ПРОКЛЕТ ДА Е БОКО КРАТУНАТА, ТРИЖДИ ДА Е ПРОКЛЕТ!!! И СЕМЕТО МУ ДА Е ТРИЖДИ ПРОКЛЕТО!!! АМИН!!!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Философ

    4 1 Отговор
    Да не забравяме че много неща са наред в България, а за това че за някои хора тревата е по-зелена на отсрещния бряг, ще кажа работете в родината и за родината България и вашата трева ще стане по - зелена!
  • 24 Шабан

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Радостен":

    Какви трудности бе, Радостен! За 28 години що мизерия е претърпял тоз народ, радостта ти няма на представа. Вече съм на пред пенсионна възраст и ми е омръзнало да работя за чуждо щастие!? А ти щом още се пънеш значи има още хляб в тебе, да та доят тогава до като си жив!
  • 25 Бате Сашо

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Браво":

    Не, приателю, това бе целта на "комунизацията". Очевидно, постигната успешно след 75 години унищожение и деморалидация.
  • 26 Димов

    4 0 Отговор
    Имаш 100 лабрадора. Прибираш още 100 пумияра от улицата и ето - имаш двойно повече кучета.
  • 27 Защото

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гледач":

    ни ефтанизират прасетата.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Da be da

    1 0 Отговор
    Рекордно друг път.През 1940 бяха 85 милиона
Новини по държави: