16 Юли, 2019 06:21 4 741 25

Бави се строежът на българската Силициева долина

  • пловдив-
  • силициева долина-
  • инвестиция-
  • строеж

Инвеститор е готов да строи, но неуредици около парцела го възпрепятстват

Строежът на българския вариант на Силициевата долина се бави, тъй като все още община Пловдив очаква от военните да ѝ прехвърлят имот от 16 декара в кв. „Гладно поле”. Високотехнологичният парк е една от трите зони за въздействие по Оперативна програма „Региони в растеж”, която до момент обаче не е стартирала, независимо, че има инвеститор.

Там вече има и инвеститор, който чака градските власти да удължат улица „Богомил”, за да може да включат сградата си към регулацията.

„Имаме един инвеститор там (бел.ред. SIBIZ), който чака. Знам за проблема, но не може да стартираме дейностите, тъй като имотът все още не е общински. Истината е, че той може да вкара сградата си в регулация, но ще му струва повече пари”, казва кметът Иван Тотев.

След като Министерството на отбраната приеме улицата и подобренията, направени от Община Пловдив, правителството трябва да прехвърли въпросната земя, за да може да започне строителство. В момента тече проектирането, което означава, че при първа възможност ще започне изграждането. Освен подземна инфраструктура, ще се направят и вътрешни улици, както и удължаването на улица „Богомил” и „Георги Странски”, като така ще се свърже цялата зона от новия парк до мол „Плаза”.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голям бюджет на Република България

    19 3 Отговор
    Няма пари, Боко взе 2,3 милиарда лева заем за 20 години.
  • 2 Съдът да постанови решение

    19 0 Отговор
    2000 лв минимална работна заплата
  • 3 Познавач

    14 0 Отговор
    За пръв път от Тотев чувам, че сграда трябва/може да се вкарва в регулация?!? Или нещо пак журналистът е оцапал гащите?
  • 4 Кутията на Пандора МО

    17 0 Отговор
    И Военните и ГЕРБ в коалиция за ИНВЕСТИЦИЯ на Силициевата долина!
    Министерството на О(Т)браната е като черна дупка за мангизи и всякакви благини
  • 5 1944

    10 0 Отговор
    новия бай ганьо кандидат за кмет на майните от опг гроб ще ги довърши.
  • 6 Чудото на технологията

    18 2 Отговор
    В София се изгради Техно парк, включващ компютърна лаборатория за високопроизводителни изчисления със специализиран лицензиран софтуер за споделено ползване, биохимични лаборатории, лаборатория по биоинформатика, лаборатория по киберсигурност, лаборатория за облачни компютърни технологии и споделяне на CAD-лицензи, лаборатория за бързо прототипиране и производство и ЛАБОРАТОРИЯ ПО ВИРТУАЛНО И РАЗШИРЕНА РЕАЛНОСТ!!??!!!Извадката е от в-к "Капитал"
    Поне в Пловдив да изградят в Силициевата низина един цех за клечки за зъби, та да има поне някаква полза.
  • 7 Ово е бизнес

    22 0 Отговор
    Бизнес парк има в София отдавна. Бизнесът там е плащане на сметки за вода, даване бързи кредити, разнасяне колетни пратки и пр. бизнеси с извинение. Поне да имаше кръчме за шкембе чорба, а то и това няма.
  • 8 Костов

    10 1 Отговор
    Надали някога държавата или гражданите ще се преборят с българския чиновник ха дано, но надали.Няма по голямо удоволствие за чиновника да те върне за всевъзможни глупости или "бележки" или да те кара да чакаш понякога и с дни, а сигурно има случай и и с години !Е, кой инвеститор ще чака с месеци или с години нашите да се натуткат, естествено че ще напусне.Па нашите после вият нямало инвестиции ма как ще има ?

    Коментиран от #11

  • 9 Науката е слънце Стоян Михайловски

    15 2 Отговор
    Работех в институт "Електрон", научната част на военнопромишления комплекс на НРБ. Разработваха се най-съвременни оръжейни системи и държавата изнасяше продукция за над 2 милиарда долара/10 милиарда по сегашни цени/
    Силиция е основната съставка на пясъка между другото.Реставрацията на капитализма уби науката и затова България е в нова национална катастрофа.
  • 10 Гостилничаря

    14 0 Отговор
    И кое ще и е високотехнологичното на нашата "Долина"!? Чиновници по цял ден цъкат Фейса!?

    Коментиран от #12

  • 11 В голяма си грешка

    12 2 Отговор

    До коментар #8 от "Костов":

    Не чиновникът управлява българия, а западния капитал. Вашингтон и Брюксел решават съдбата на българина и тя е ясно определена - глад, мизерия и неграмотност. Чиновник ли затвори реакторите на АЕЦ, той ли спря инвестиции за 3 млрд.долара на Южен поток и пропуснати 800 млн.долара годишно от такса транзит, той ли унищожи индустрията, образованието, здравеопазването, армията, та дори и футбола?
    Прост народ, слаба държава.
  • 12 Допълнение

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гостилничаря":

    Преди да цъкат фейса, ще се трудят неуморно рано утрин в ЛАБОРАТОРИЯ ЗА ВИСОКОПРОИЗВОДИТЕЛНИ ИЗЧИСЛЕНИЯ СЪС СПЕЦИАЛИЗИРАН СОФТУЕР ЗА СПОДЕЛЕНО ПОЛЗВАНЕ. Вечер ще продават продукцията на зеленчуковия пазар.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Хаха

    7 0 Отговор
    Всичко що е край Пловдив е все с гръмки заглавия. Докато правим силициеви долини ще стоим в калта с производство на гумени уплътнения. Комплексари.
  • 15 ???

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "Васил":

    Като се бави силициевата да направят една силиконова и ботоксова-наплив няма липсва.
  • 16 Гледач

    8 0 Отговор
    Поредната простотия. Това е като завода на фолксваген. Сега с наближаването на изборите на думи ще построят и космодрум .НОООО СЛЕД ИЗБОРИТЕ ВСИЧКИ ЗАВОДИ В ТУРЦИЯ
  • 17 Грухчо белята

    2 0 Отговор
    Сицилиева, а не силициева
  • 18 Тодоров

    6 0 Отговор
    Ако строежът на СИЛИЦИЕВА ДОЛИНА се бави, да направят СИЛИКОНОВА ДОЛИНА - ще стане за нула време.
  • 19 анализатор

    6 0 Отговор
    Каква силициева долина, какъв суперкомпютър, какви пет лева? Те не могат с едни прости машини за гласуване да се справят, камо ли пък със сигурността на личните данни, а електронното правителство ще го гледаме през крив макарон докато ГЕРБ са на власт. Пълни некадърници, малоумници, прости, неграмотни, а на всичкото отгоре крадливи и нагли. Жална ѝ майка на България всеки божи ден докато тия са на власт.
  • 20 Тото

    3 0 Отговор
    мамат нещо
  • 21 ke da

    1 0 Отговор
    ТАКА ЩЕ Е МОР И ГИБЕЛ ЗА БАЙ ТИ ГАНЯ И ГЮВЩИНАТА , КАТО СЕ Е НАСРАЛ ОТ СТРАХ ОТ ШЕПА МУТРИ И ГО МЪРЗИ ДА ГЛЕДА , КАМОЛИ ДА СТАНЕ ВКУПОМ НА ИЗБОРИТЕ И ДА ГИ ЗАВРЕ В МИША ДУПКА!!!
    АМА НЕ БИ , ДА ТЕ ШИБА НЯКОЙ Е КЪДЕ ПО-ПАСИВНО/ЛЕСНО/ ОТ КОЛКОТО ДА СВЪРШИШ САМ ЧЕРНАТА РАБОТА!!!
    НАРОДЕ!!! ЗА КАКВО ЛИ СТАВАШ ТИ?!!!
    САМО ЗА ......... !!!
  • 22 ДОКО

    1 0 Отговор
    ПЪРВО НА ПЪРВО ИНВЕСТИТОРА ТРЕБЕ ДА ПЛАТИ КОМИСИОННИТЕ ДА СЕ ОТЧЕТЕ В БАНКЯ И ПОСЛЕ НА ЦЕЦКО..ТО ТАКА НЕ СТАВА ХАЙДЕ СТРОИМ АЛО ПЪРВО ПАРАТА И ТОГАВА..
  • 23 уплашен от статията

    1 0 Отговор
    Стига с тези простотий ,Силициевата долина,абе вие луди ли сте или
    тотално аут от истината.
    Кой е този който ще ги прави тези микропроцесори?
    Като изцедите пари от държавата за да направите сгради не означава че ,нещо се е случило в България да наложи този киберскок...в нано технологиите.
    Помислете и тогава пишете, срамно е да има такава тема точно тук.
  • 24 Събудих се от зимен сън

    0 0 Отговор
    Много ми е интересно как ще изглежда тази сграда за производство
    на американски микрочипове , сигурно ще пише като на всички построени сгради предварително.„-
    -Дава се под наем?
    Произвеждаме чипове , против политически уроки!
    Тотев и Бизнес, той е провайдъра, не Общината.
  • 25 писна ми от буклуци кметове

    1 0 Отговор
    Тотев, или Марко Тотевите ,все едно и също ,усвоява кмета не си играе,скоро ще имаме и Главен Прокурор от Пловдив, затова
    усвоява Пловдивския Кмет, има гръб адвоката...кмет..
    А ние ще гледаме как кмета бесней с нашите пари.