Last news in Fakti

23 Април, 2019 09:37 3 775 11

Дубай: С 27% са се обезценили имотите за 5 години

  • дубай-
  • продажби-
  • наеми-
  • цени

Спад в цените и при продажбите, и при наемите

Дубай: С 27% са се обезценили имотите за 5 години - 1
Снимка: Shutterstock

С 9% са се понижили наемните нива в Дубай през първото тримесечие на тази година в сравнение със същия период на миналата. Спад има и при продажните цени. Към момента те са с 27.1% по-ниски в сравнение с пиковия период – средата на 2014 г.

В рамките на година в 26 от районите на емирството цените на имотите са спаднали. Тук влизат и комплексите с къщи Palm Jumeirah, Emirates Hills и Al Furjan, както и тези, които предлага апартаменти като Dubai Sports City и Jumeirah Village Circle.

В същото време цените на вилите в Jumeirah Islands, жилищата в Palm Jumeirah, International City, Discovery Gardens, Business Bay и The Greens са се обезценили с над 16% в рамките на една година.

„Черни облаци” са надвиснали не само на вече готовите проекти, но и тези, които са в етап на изграждане.

Що се отнася до наемите, то те са се понижили с 23.5% от 2014 г. до края на първото тримесечие на текущата година. Доходността е 5.7% за апартаментите и 4.5% за къщите. Заети са 88% от имотите.

През 2018 г. са били пуснати в експлоатация 20 364 жилищни единици, което е с 45% повече от предварителните прогнози. За текущата година прогнозата е коригирана надолу – до 42 176 апартаменти, които ще бъдат пуснати на пазара. При вилите прогнозата е с 54% по-ниска.

Намалява и броят на агенциите за недвижими имоти. 486 компании, които са работили активно на пазара през 2017 г. не са подновили лицензиите си през миналата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боцмана

    21 4 Отговор
    Хайде , юруш на управляващите. Предлагам раздела имоти да го прехвърлите на сайта на ГЕРБ.

    Коментиран от #4

  • 2 Анти седераст

    19 3 Отговор
    Това е само началото в този бетонен Ад.
  • 3 гост

    14 4 Отговор
    Просто предлагането явно е по-голямо и както пишат са пуснати повече имоти на пазара, която автоматично намалява търсенето и цените падат.
    Който е ходил там и има малко интелект, не повтаря. Купчина пясък, молове, бетон и стъкло, ако си архитект е интересно със сигурност, ако не си то е пълна загуба на време предвид природните дадености на страни от Европа. Още по-малко да си купиш имот там. В комплекса палмата и светът казват, че миришело на тиня, понеже водата се заблатява, изкуственно построените вълноломи пречат на водата да се пречиства и получаваш скъпа къща и в двора си блато. Известни личности, които първоначално са инвестирали в имоти там, сега ги продават или вече са ги продали. Друго си е швейцарските алпи или бреговете на Монако за много по-малко пари и в пъти по-цивилизовани хора.

    Коментиран от #7, #10

  • 4 Рошко

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "боцмана":

    Аз пък що си мисля че те отдавна си имат и там хапартменчета ,защо мислиш сноват нагоре надолу из богатите страни там
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Цвъки брокера

    7 1 Отговор
    Хора копувайте , в булгуристан се очаква голямо покачване на цените минимум с 30% , нищо че вече населението е под 6млн.(не 7 както твърдят )
  • 7 ImI

    0 5 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Духай си го.Бил ли си в Дубай,че говориш?
  • 8 И кво

    8 1 Отговор
    К'ъв Дубай бе, щом сульо и пульо от Булгаристан ходи за по 600-700 лева до тая пустиня, к'во ми ги фалите. И сега преди да цъкате минуси отворете на поне пет туроператора офертите и вижте цените.
  • 9 Тролл2

    5 1 Отговор
    Падат и тук падат (цените)
  • 10 mitaka

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Много си прав. Всичко беше много изкуствено надуто и сега ще ближат рани. Има много балъци ама който се излъга да си купи сега много съжалява. Жега, пясъчни бури и пясък дори в з...ника. Веднъж като го видиш, да много е хубаво и впечатляващо, но за втори път, не мерси, има много по хубави места от там. А къща да си купиш и да стоиш в нея, защото отвън е 40 градуса, няма такава простотия
  • 11 Supply and demand

    0 0 Отговор
    When you build far too much property prices fall.

    They need to stop to build for 2 or 3 years

    Reminds me of sunny beach.