23 Март, 2018 13:41 2 055 2

Анонимни чужденци не могат да купуват имоти

  • великобритания-
  • чужденци-
  • покупка-
  • имоти
Анонимни чужденци не могат да купуват имоти - 1
Снимка: Shutterstock

Подставени лица, които помагат на богати чужденци да използват фиктивни чуждестранни компании за укриване на информация за това, че притежават луксозни имоти в Лондон, ще бъдат лишавани от свобода за срок от две години и ще им бъде налагана неограничена глоба, съобщи британското правителство.

Това означава, че за предприемачи от Русия, Китай и държавите от Близкия Изток, влагащи милиарди долари в имоти в британската столица и желаейки да купят всичко – от луксозни имоти до цели компании, ще им се наложи да излязат на светло и да се откажат от анонимността. Анонсираните от Великобритания нови законопроекти ще задължат чуждестранните компании, собственици на недвижими имоти на Острова или такива, които са в процес на придобиване на недвижимости, да оповестяват имената на крайните собственици.

Част от британските законотворци призовават приема Тереза Мей да замрази частните активи на високопоставени лица, които са в обкръжението на руския президент Владимир Путин в отговор на скандала около отравянето в Англия на бившия двоен агент преди две седмици. „Великобритания поема водещата роля в световната борба с корупцията, включително борбата с използването на фиктивни компании за пране на пари посредством покупката на първокласни недвижими имоти в Лондон”, съобщават представители на Министерството на икономиката на страната.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 соросоидни кърлежи

    1 1 Отговор
    къде е хим.оръжие на Садам Хюсейн? тогава ще повярвам на вашите басни...Чърчил го каза - Англия няма приятели, има интереси..
  • 2 Estate Agent

    1 1 Отговор
    Става дума за 2 трилиона паунда инвестирани в имоти (така наречения Лондонград), вестници (The Independent, Evening Standart etc.), скъпи играчки (яхтите по Chelsea Marina и St Catharines Dock). Държанките на юдео-комунистическите мутри поддържат целия дизайнерски бизнес по New Bond Street, заедно със забулените арабки. Да не говорим за адвокатските къщи които обслужват техните разводи за милиарди, покриват пералнята на руски рубли и бермудски компании регистрирани в Панама, Бермуда, остров Ман и т.н.
    С два трилиона паунда Русия ще се оправи, Англия ще обеднее. Затова Лондон никога няма да се откаже от техните мръсни пари.