16 Юли, 2020 5360

Трябва ли да има санкции срещу руските енергийни проекти?


  • Майк Помпео държавен секретар на САЩ САЩ затягат санкционния режим срещу руските енергийни проекти. Това е недвусмислено предупреждение към компаниите, които подпомагат руските проекти за оказване на пагубно влияние.
  • Мария Захарова говорителка на руското МВнР Заплахите на САЩ са показател за слабостта на американската система. САЩ използват политически натиск в интерес на нелоялната конкуренция.

    115 гласа
    13%
    87%
    762 гласа

Коментари

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор

  • 2 Сух

    52 16 Отговор
    Трябва да си много кух за подкрепиш рекета и терора..

    Коментиран от #19

  • 3 Иван

    24 2 Отговор
    Преди това на всички идиоти, като теб.
  • 4 ЛилиПутин

    14 52 Отговор
    Да Трябва. По дкоро да приемат закона ..Доска..иначе ще продължим да плакаме тая газ по над 220$ при цени 40$ и за наша сметка да газифицираме сърбите

    Коментиран от #7, #12

  • 5 ХаХа

    18 54 Отговор
    Ако някой показва слабост, това е Русия. Каква е тая велика сила, на която и чупят проектите един след друг?
  • 6 Един

    7 59 Отговор
    САЩ са велика страна, защо някой трябва да им се "бърка" в работите!?

  • 7 СметкаЗаГазПогледни

    58 4 Отговор

    До коментар #4 от "ЛилиПутин":

    Явно никога не си отоплявал на газ, отвори си сметката и с радост ще откриеш че 50% от цената я плащаш на български прекупвачи. Значи излиза, че ако 100 лв. ти е сметката, горивото като суровина и пренос през 5 държави ти струва 50 лв. ... а останалите 50лв ги даваш на местен мерцесаджия, които ти го носи от София до София. Мислете преди да пишете и се оповавайте на реални факти, а не на усещания от интернет :)

    Коментиран от #10, #15

  • 8 Таварищть Царь Путкин

    7 45 Отговор
    Съветските Болни, Най Болните Болни в света
  • 9 Добре де

    11 1 Отговор
    не може ли да продават газ без да оказват конкретно влияние , защо задължително трябва да има влияние , целта финанси ли е в крайна сметка или влияние , не моем да разберем

    Коментиран от #11

  • 10 УстинатаЗаГаза

    23 3 Отговор

    До коментар #7 от "СметкаЗаГазПогледни":

    То и затова САЩ искат .. да изкарват тези 50% без да произвеждат суровина и да я траспортират с международни договори - просто чиста печалба с изградена вече структура. Но кратунковци не проумяват и скачат, газта била скъпа .. .скъпа е друг път, просто надженките са скъпи на локално ниво! И като погледнете вижче, че местната надценка е фиксирана цена на кубик, т.е. и да падне газа, те продължават да си получават гарантирано количесто пари за местен пренос. Ей това е изнудването на Русия, вие намалявайте цената, ама нашата печалба си остава защото си дерем собственото население.

    Коментиран от #16

  • 11 Влияние ти оказват

    27 3 Отговор

    До коментар #9 от "Добре де":

    все едни и същи световни джандари,а именно САЩ. Това е в резултат на политиката,която прокарват да направят Европа зависима от САЩ. Спомни си ранните 90 г. и мутренските времена и техните застрахователни компании,САЩ играят по същия начин.

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор

  • 13 Да де

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "Влияние ти оказват":

    това ми е напълно ясно, и за тях важи недоумението ми, не могат ли и двете страни да си отварят дюкяните за горива, и който от където иска от там да си купува, без да се намесват странични разни егоистични принципи за оказване на влияние
  • 14 Янко

    21 3 Отговор
    А трябвали да има санкции срещу САЩ ... Трябва трябва.
  • 15 Аха

    3 11 Отговор

    До коментар #7 от "СметкаЗаГазПогледни":

    Ама има една подробност.Булгаргаз е слуга на Русия и дори да намалят цената от руска страна Булгаргаз компенсира точно по начина, по който си описал нещата.Руснаците не са прости и са го измислили отдавна.

    Коментиран от #25

  • 16 Аха

    3 9 Отговор

    До коментар #10 от "УстинатаЗаГаза":

    Като е така защо Турция купува втечнена газ от САЩ, а не евтината руска газ и Турски поток а и като цяло износа на газ е критично нисък?

    Коментиран от #18

  • 17 инчхай

    9 1 Отговор
    индианските кравари да гледат себе си да доставят втечнен газ на 40евра от тях ще копуваме,но дане стане като с ирак,че подведоха и англия имали химическо оръжие а като не откриха тони блеър си подаде оставка.мръсни гадове са разтавили армия в германия и трябва да им се заплаща приберете си ги завоеватели
  • 18 гост

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "Аха":

    направо лъжеш американската е с 30 пр по скъпа и се продава повече на азиатския пазар тук в ес някой гъзолисци се натегнаха и купиха и като им излезе солено и фирмите дигнаха бунт се отказаха пример испания германия напоследък и полша а турците купуват от азейрбаджан и иран поради други причини и цялото потребление се сви с 40 пр
  • 19 Стефан

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Сух":

    Кой имаш в предвид, щото според мен и двете държави са на челно място.
  • 20 ааа

    5 4 Отговор
    Американците какви пари плащат за да ползват нашите летища и бази в България? Какви са американците че да оперделят какво да правим в дома си?

    Коментиран от #26

  • 21 той е

    10 3 Отговор
    Как точно Русия пречи на САЩ? Русия захранва европа с газ. САЩ е на наколко хиляди километра от европа. Прилича на защита на американските интереси на марс.
  • 22 гост в сайта

    10 2 Отговор
    Не.Не трябва да има никакви санкции срещу руските енергийни проекти,защото те са изгодни за България и нас българите.Ако мислим обективно и безпристрастно,всяка една държава има свои интереси в политиката.Въпросът е най-целесъобразно да използваме допирните точки и взаимната изгода от отношенията с големите глобални играчи.А иначе на всички е ясно,че задокеанските неолиберални соросоиди винаги са искали да колонизират,ограбят и изпомпат всичко полезно по целия свят! На несъгласните налагат санкции,спретват оранжеви революции,нахлуват в суверенни под прикритието на "демократични миротворчески операции",сеейки смърт,страдания и разруха и грабейки всичко по пътя си!Под лицемерното прикритие на "демократични" промени и либерални ценности обезкървяват и изсмукват всичко от колонизираните държави,превръщайки ги в бананови републики!Само,че Русия не е хапка за алчните им и нагли беззъби зурли!

    Коментиран от #28


  • 23 емо

    8 2 Отговор
    Тоя престъпник казал ли е някога нещо вярно не знам ?- Защото вечно лъже даже да е вярно пак лъже защото за него е нормално явление стила му е такъв !- само не знам от рождение ли е или от работата в която е работил преди като шеф на ЦРУ. Защо казвам престъпник защото тая организация е --легална терористическа-- диверсии,отвличане на хора, оранжeви революции, убиване лидери на неудобни за тях партии, сваляне на закони правителства, организиране,подготовка на терористи и организации и т.н всичко това е от "нормалните" функции на тоя организация наречена ЦРУ основите на тая организация са положили офицерите от Гестапо и служителите СС Вермахта. .
  • 24 винету

    3 1 Отговор
    Почитаме Александър Невски- мюсюлманина ДО ОТКАТ, ДЖОУЗЕФ РОБИНЕТ БАЙДАН - МЛАДШИ Е КАТО РЕЙГАН, РУСКИЯ ПАХАН Е СТРАХЛИВЕЦ
  • 25 Булгаргаз

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "Аха":

    е държавна фирма и ръководството и в момента е назначено от ГЕРБ - разбирай Боко, Гешев и Шиши.
  • 26 Стефан

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "ааа":

    Обаче, ОПИТАЙ се да разбереш КОЙ е подписал догорите за тези бази, за да ти помогна - Сергей Станишев, а за цената, тя е такава каквато платиха и руснаците едно време - НИЩО.
  • 27 ИВАН

    3 0 Отговор
    От 30 години тия американци все повече ми падат в очите
  • 28 Не лъжи ТРОЛ

    1 3 Отговор

    До коментар #22 от "гост в сайта":

    Ако тези проекти бяха толкова изгодни нямаше Турция да спира Турски поток и да купува газ от САЩ.Турски поток е със 7 пъти намален капацитет в момента!

    Коментиран от #30

  • 29 Бивш левскар

    0 0 Отговор
    Всеки който не ближе еврейски задник е враг. Само САЩ и Еврейската/Британска империя. На бой до последния европеец. Венсеремос.
  • 30 ти лъжеш троле ти лъжеш

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "Не лъжи ТРОЛ":

    В моя коментар няма лъжи,а само исторически потвърдени факти! А това,че ти си облъчен неолиберален,соросоиден трол е очевидно!!!Мисловната ти дейност се изчерпва в повтаряне до припадък на кухи фрази и плиткоумни заучени клишета!

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта