Last news in Fakti
27 Февруари, 2020 8418

Защо професорът извади куфарчето?


  • Cтив Хaнкe прoфecoр пo прилoжнa икoнoмикa Във врeмeнaтa, в кoитo бях cъвeтник нa Пeтър Cтoянoв (1997-2001), привaтизaциятa бeшe мръcнa. След като пресякохме хиперинфлацията през 1997 г., го посъветвах, че следващият проблем, с който трябва да се занимаем, е огромен – корупцията. Отвърнах му, че вече имам доказателства, той ме погледна смутен и попита „И, къде са?“ Показах му това. Куфарчето, което винаги носех в България. Пълно с документи, доказващи случай на корупция. Извадих ги от куфарчето, той попита дали може да ги копира и го направи. Докато секретарката ги копираше, Стоянов се обади на Костов, тогава премиер, и му се развика по телефона. Не разбрах какво му казваше, защото беше на български, но ясно схванах посланието – „професор Ханке те е хванал в крачка“.
  • Иван Костов премиер на България 1997-2001 г Aкo гocпoдин Хaнкe ce ocмeли дa твърди, чe cъм кoрумпирaн, щe гo cъдя, нo в CAЩ. Aз нe знaм зa куфaрчe и cигнaли, зa кaквитo гoвoри. Вcички cигнaли, кoитo ca cтигaли дo мeн, ca били прeдaвaни пo нaдлeжния рeд. Cтрaннo e зaщo г-н Хaнкe рeши дa пoкaжe тoзи куфaр cлeд 23 години. Нямa никaкви дoкaзaтeлcтвa, чe съм упрaвлявaл или учacтвaл в привaтизирaни прeдприятия. Aкo имaшe тaкoвa зaкoнoнaрушeниe, тo щeшe дa e уcтaнoвeнo нeкoлкoкрaтнo. Привaтизaциятa бeшe нaпрaвeнa c учacтиeтo и пoд кoнтрoлa нa Cвeтoвнaтa бaнкa, Мeждунaрoдният вaлутeн фoнд и Eврoпeйcкaтa кoмиcия. Aкo някoй твърди, чe тя e билa прecтъпнa, тoвa oзнaчaвa, чe тeзи инcтитуции ca учacтвaли в тoвa. Кaк тaкa oцeнкaтa нa някoй днec мoжe дa бъдe пo-мeрoдaвнa oт тaзи нa Cвeтoвнaтa бaнкa и МВФ?

    820 гласа
    88%
    12%
    103 гласа

Коментари

  • 1 спец

    84 14 Отговор
    Докато секретарката ги копирала и Стоянов се обадил... Абе кога ги е прочел и анализирал бе, и какви са тези глупости с 20-годишна давност. Това е класически пример за отвличане на вниманието от Барселона...

    Коментиран от #11

  • 2 Увърта го като дърт ром

    69 11 Отговор
    "Иване, кажи си" беее.
  • 3 Ал та фанах Атаопънах

    57 9 Отговор
    В САЩ като видят Костов съдиите ще отсъдят "Тсиганина си е тсиганин".
  • 4 перничанин

    54 5 Отговор
    Добре де, всичко било изрядно , защо, как и от къде се появиха Баневи, Арабаджиеви и други айдуци. Как цялата ти циганска рода си изнесе парите в САЩ. То за това професора иска в САЩ да те съди.
  • 5 ДОКО

    17 8 Отговор
    КУФАРЧЕТО Е БИЛО ПЪЛНО С АНАЛНИ ВИБРАТОРИ..МАРКА КВИКИ ЧИКИ
  • 6 123654

    24 12 Отговор
    И ЖАН И ИВАН В ДРАНГОЛНИКА НЕМЕДЛЕНО.

  • 7 Стоян Иванов

    21 32 Отговор
    Ханке в днешно време, а и не само е лобист и комисионер, маскиран като университетски професор.И въпреки, че има определени заслуги в развитието и приложната методология на теорията тръгнала от М. Кейнс за стабилизиращата роля на валутния борд, като част от теорията на парите, ненапразно Нобеловия лаурет по икономика Пол Кругман в статията си "Форчън" го нарича "Новия Распутин" в статия, написана през 1998 г. и " самопромоутър, представящ се като успешен лекар на страната..." Работил за Държавния департамент, в годините, в които страните от бившия комунистически блок бяха в разпад. Няма да се изненадам, ако в аналите на "Уикиликс" се окаже , че е работил и за Ленгли!Сегашната му поява на сцената е по поръчка на кръговете , които са свързани с Демократичната партия и Дж. Байдън и които кръстосват света в една по-глобална стратегия, която не искам да задълбавам. Но сам си плюе в лицето , защото се опитва да компрометира двама от най-достойните български държавници, които имаха тежката задача да измъкнат държавата ни от батака в който я бяха набутали комунистите.

    Коментиран от #9, #21

  • 8 Смях

    37 5 Отговор
    Тавариш Ханке извади прашното куфарче, за да забравим за няколко дни за магариите на Боко и компания.
  • 9 Случаен

    11 16 Отговор

    До коментар #7 от "Стоян Иванов":

    ХАПЧЕТАТА СИ ПИЙ

    Коментиран от #10

  • 10 Стоян Иванов

    12 6 Отговор

    До коментар #9 от "Случаен":

    А ти що не опиташ да свириш на флейта с една дупка!

    Коментиран от #16

  • 11 goni

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "спец":

    И на теб такъв тип да ти донесе едно куфарче с документи и ти хич няма да седнеш да ги анализираш. Работата е ясна. Хванати сме в крачка! Веднага звъниш за да разбереш как ще се спасяваш!:)
  • 12 Барцелона

    7 4 Отговор
    И куфарче няма и къща няма и вирус няма фсичко е точно
  • 13 Последният българин

    11 7 Отговор
    Ех, Костов... Костов. Защо не ни помогнеш. Направи си сипуко! И да сложим край на кражбите от престъпната приватизация!
  • 14 гост

    12 7 Отговор
    ИВАНЕ..........Е !!!!!! Да те е....бе ВСЕКИ БЕДЕН БЪЛГАРИН дето те ХВАНЕ !!!!
  • 15 дрт прч

    15 3 Отговор
    НЕ ЗАЩИТАВАМ НИКОГО, НО ТОЗИ ПРОФЕСОР АКО ВЪОБЩЕ Е ТАКЪВ, ЗНАЕ ЛИ КАК СЕ ДОКАЗВА КОРУПЦИЯ В БЪЛГАРИЯ. АЙДЕ СТИГА БЕЗМИСЛЕНИ ПЛЯМПАНИЦИ. АКО ИМА НЕЩО СЕРИОЗНО ДА ГО УДАРИ НА МАСАТА. АКО НЕ ДА СИ ХОДИ В САЩ И ДА НЕ ГОВОРИ ЗА БЪЛГАРИЯ
  • 16 жЖж

    3 6 Отговор

    До коментар #10 от "Стоян Иванов":

    Помоли жена ти, но учтиво бе бълхарник! А най добре "ония" достийните"...

  • 17 аман от празни тикви

    11 8 Отговор
    До Стоян Иванов - Най-точния коментар е Вашия. Всички други олигофрени да духат супата.
  • 18 Геро

    11 5 Отговор
    Барселона е нищо в сравнение с извършената превартизация? Нали й викахме Работническо ментарджиисна? Костов,направи комунистити ментарджии милионери, а на работниците по един гол х й?
  • 19 Бай Иван

    10 2 Отговор
    Иван Костов направи грешка че взе властта 1997-ТРЯБВАШЕ ДА ОСТАВИ СОФИЯНЦИ ДА ИЗБЕСЯТ КОМУНИСТИТЕ НА СОФИЙСКИТЕ УЛИЧНИ СТЪЛБОВЕ.ОНИЯ НЕГРАМОТНИЦИ ЗАНУЛИХА СПЕСТЯВАНИЯТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ПРИ ЖАН ВИДЕНОВ!
  • 20 Чукче

    1 1 Отговор
    Стив Ханке е дребна риба, която се мисли за голяма.
    Иска внимание, слава и малко деньги.
  • 21 За малко

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Стоян Иванов":

    Щях за малко да ти пиша плюс , но последните няколко изречения ме разколебаха. Какво е ролята на "великият Костов" , освен да падне по очи пред тези които замислиха , и изработиха хаоса , в опитващата се към някаква самостоятелност България . Събитията от 96-та се родиха в двете най-силни централи , които в този момент действаха в синхрон . Костов каза и направи , нещо като - правете с нас каквото искате , и България загуби последните си атоми суверенитет, и не случайно срещу отпуснатите помощи , се даде и най-ценното с което България разполага . Това беше условието. Чист капитализъм е, да докараш някого до фалит , след което да го купиш на безценица.
  • 22 Лютви

    1 1 Отговор
    Иване кажи си!
  • 23 Сск

    1 1 Отговор
    Нямаше никаква приватизация.Беше си чисто разграбване.
  • 24 ахоихо

    2 1 Отговор
    Ах ти,ромска гнидо със сини венци...Теб трябва да те съдят,измекяр долен!Разпродаде България,ц*ганин миризлив!Да си изкараш старините в зад решетките и брат'чедите да те потупват по рамото!

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта