Last news in Fakti
23 Януари, 2020 4563

Справедливи ли са присъдите за Хитрино?


  • Ивайло Йорданов адвокат на помощник-машиниста Радослав Петков Ще обжалваме постановената присъда /б.р. -10 години затвор/, смятаме, че клиентът ми не е извършил престъплението, в което го признаха за виновен. Има странно изменение в присъдата, което не го очаквахме, и смятам, че това му дава добри шансове при евентуално обжалване. Многобройните процесуални нарушения в хода на досъдебното производство ще бъдат поставени на вниманието на следващата съдебна инстанция.
  • Николай Димитров адвокат на пострадалите при инцидента в Хитрино Не сме доволни от наложения размер на осъдителните присъди. Ще обжалваме постановеното от съда. Причинителите на този инцидент заслужават максимални присъди от по 20 години лишаване от свобода. Затова ще се борим с всички сили. В този процес се доказа и няма никакви други причини за настъпилото събитие, освен високата скорост, с която е влязъл този неуправляем от никого влак.

    312 гласа
    89%
    11%
    36 гласа

Коментари

  • 1 Йосарян

    73 2 Отговор
    А москов защо не е съден за Убийство на собственото си дете? Палави въпроси, без отговор. А местан, пак за убийство. На територията няма Закони.

    Коментиран от #6, #10

  • 2 Бесен

    64 3 Отговор
    Хорицата го отнесоха щото фирмичката на другарете и калпазанлъка на БДЖ трябва да се спасява...

    Коментиран от #4

  • 3 цачо

    46 1 Отговор
    Сигурно тази катастрофа е в резултат на комплекс от грешки и замитане на истината.Беше казано,че не е преместена стрелката за релсите,но угодно някому това изобщо не се взема под внимание,а сигурно е много важен момент.Виновниците са по върховете но фукариите пак опират пешкира.Ясно е че има чадър над някой от отговорните по случая.
    За Местан не ми се коментира,щях да се учудя,ако го бяха осъдили.
  • 4 бай Кольо

    17 7 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен":

    Бесен ли си ,тъп ли си не знам ,ама говориш глупости и то наизуст!Какво общо има БДЖ с частната фирма БМ?А отговори ми сносно и тогава плюй по БДЖ.Щото всички тъпунгери като чуят нещо свързано с влак и все БДЖ им в устата!Аман от всезнайковци!

    Коментиран от #5

  • 5 Бесен

    13 12 Отговор

    До коментар #4 от "бай Кольо":

    Инфраструктурата на кого е бе? На филанкишията ли?! Докато беше актуално събитие се показаха безброй факти за келавата инфраструктура и проблеми! Аре у лево и да не те виждам!

    Коментиран от #11

  • 6 Учуден

    35 0 Отговор

    До коментар #1 от "Йосарян":

    Аа! Няма закони? Я направи някакво престъпление и тогава ще си говорим.Ще те смачкат със сигурност.Закони има,но се прилагат според ЧОВЕКА.

    Коментиран от #7


  • 7 Йосарян

    15 0 Отговор

    До коментар #6 от "Учуден":

    Закон, би трябвало да Важи за Всички. Ако е закон, де. Другото е мафия. Робско е да се мисли, че има привилигеровани. Да корупцията е единственият закон.
  • 8 Гостенин

    26 1 Отговор
    С тоя случай всичко намирисва. Явно се прикриват доста хора и най-лесното е да се натопят машинистите, защото те не са хора на никого и са лесна изкупителна жертва. Може и да имат някаква вина, но със сигурност има и много други фактори, довели до този инцидент. Но другите факти се прикриват, защото са неудобни за някого.

    Колко надрусани и пияни шофьори увиха цели семейства на пътя? Защо те минаха само с условни присъди? Защо за тях нямаше ефективна максимална присъда? Защото бяха хора на някого, затова. Защото в цялата ни държава цари мафия и шуробаджинащина и те са извън всякакви закони. Законите важат само за хората, които нямат връзки, те това е. За алчните хора на власт човешкия живот няма никаква стойност.
  • 9 axouxo

    14 1 Отговор
    Естествено,че не са!Главните виновници,предизвикали уишлено катастрофата с цел отклоняване на вниманието от едни други събития се укриват.Те са по високите етажи.Надяваме се за тях да дойде Видовден!Тези човеци халхабер си нямат,какво са направили...А онзи,нашия Началник,той знае всичко.
  • 10 Йосарян

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Йосарян":

    Народ, който търси какво да яде. Не е народ. Народ, който е добитък робски, няма право на избор. Освен да е Роб другаде.
  • 11 бай Кольо

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен":

    Инфраструктурата е на НКЖИ,ама ти сигурно не си и чувал за това.А БДЖ е само превозвач!Анадънмо?
  • 12 бай Кольо

    15 1 Отговор
    БДЖ,БМ,Рейл Карго,БЖК и т.н. са само превозвачи и ползват инфрата на НКЖИ съсел.Преди повече от 10 години цябостното БДЖ го разбиха на НКЖИ и БДЖ превозвач-БДЖ железен път НЯМА!
    От 30 години съм в железницата и мааалко повече са ми ясни нещата.Още повече,че машинистите от Хитрино са ми бивши колеги и ги познавам много добре.
  • 13 Звъки

    4 2 Отговор
    А баце кога за източените язовири и чуждият боклук дето замърсява въздуха
  • 14 Р Овч

    7 1 Отговор
    До адвоката на пострадалите, колко те нагушиха от БДЖ и фирмата превозвач бе специалист, за да не искаш от тях обезщетение а се хвана за най не виновните -машинистите ,нали добре знаеш че от тях няма как да вземат пострадалите обезщетение, защото от босия не можеш да вземеш цървули ,той няма,а от истинските виновници може да се вземе и то много ,но си взел май само ти и баламосваш хората .Най невинните ще отнесат ку.а е така за няма нищо ,жалко за хорицата. Дано в съда да има справедливост.

    Коментиран от #16

  • 15 Божинов

    7 0 Отговор
    Няма справедлива присъда за смърт, защото никой не може да върне умрелите.
    Пазете се и Бог да ви пази.
    Не злобейте.
  • 16 Застраховка

    8 0 Отговор

    До коментар #14 от "Р Овч":

    Че тая влакова композиция няма ли застраховка "Гражданска отговорност", която би трябвало в случая да поеме обезщетенията?
  • 17 бай Кольо

    5 0 Отговор
    Щом има превишена скорост,а в случая е с доста-машинистите го отнасят.Отделно,че и товара е бил опасен,цистерната нередовна технически.,устройството за бдителност и то не работело.А стрелката не може да не е била за отклонение ,защото иначе не може да даде ВХОД дежурния ръководител.
  • 18 Боже

    5 1 Отговор
    Естествено че машинист е виновен. Да беше карал бавно нямаше да има пострадали и нямаше да лежи в затвора.
  • 19 Mpowered

    1 0 Отговор
    Малко са 20 години.Човешкия живот вече се оценява на монети.ЖАЛКО!

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.
Назад към конфликта