Last news in Fakti

16 Май, 2024 10:05 1 599 13

Рецепта на деня: Бургер по шопски

  • бургер-
  • шопски-
  • самардала-
  • кайма-
  • какво да сготвя

Интересна кулинарна идея

Рецепта на деня: Бургер по шопски - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 300 г краве сирене;
  • 2 яйца;
  • 4 зелени чушки;
  • 2 розови домата;
  • 2 глави лук;
  • 1 краставица;
  • 1 щипка лют пипер;
  • сол на вкус;
  • брашно за овалване;
  • олио за пържене.

За хлебчетата:

  • 320 г брашно;
  • 200 г кисело мляко;
  • 100 г краве масло;
  • 2 яйца;
  • 1 ч. л. сода бикарбонат;
  • 1 ч. л. сол.

За пестото:

  • 1 връзка магданоз;
  • 50 мл олио;
  • 1 с. л. слънчогледови семки;
  • 1 с. л. червен винен оцет;
  • 1 ч. л. самардала.

Начин на приготвяне:

Содата се гаси в киселото мляко и се разбърква с яйцата и разтопеното масло.

Прибавят се брашното със солта и отново се разбърква.

С помощта на лъжица, в тава с незалепващо покритие, от тестото се оформят 6 хлебчета.

Пекат се 15–20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.

Листата на магданоза за пестото се пасират със самардалата, семките, оцета и олиото.

Необеленият лук и чушките за салатата се слагат в тава, заливат се с малко олио и се посоляват. Пекат се 40–50 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.

След това се обелват и се режат на ивички.

Краставицата се бели и се реже на малки кубчета.

Доматите се белят, почистват се от семките и също се режат на малки кубчета.

Краставиците и доматите се смесват с лука, чушките, щипка лют пипер и 2 с. л. песто.

Сиренето се реже на плочки. Овалва се в брашно, после се потапя в разбити яйца, след това отново се овалва в брашно и се потапя в яйца.

Пържи се в около 1 пръст сгорещено олио. Изважда се върху хартия, за да се отцеди от излишната мазнина.

Питките се разполовяват и между тях се слага от сиренето, доматената смес и пестото, пише bonapeti.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ГУМЕН КРАДЕВ

    6 3 Отговор
    Най-важната съставка сте забравили - един ш.. !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 честен ционист

    16 2 Отговор
    Бургер по шопски е все едно овчарска салата по тексаски.

    Коментиран от #9

  • 5 бети цървула

    3 1 Отговор
    Искам някой баламурник от театъра
  • 6 ох ох ох ох топи се в устата

    4 3 Отговор
    бур гер , бул гер , бун кер . хахахахах бг вегитарянски бургер за яка дупара и вирнат корем . супер готино . ахахахаха
  • 7 Хасковски каунь

    5 2 Отговор
    Кьофтето, кьофтетоооо.
    Може би ШОПГЕР
  • 8 Рецепта на века

    6 3 Отговор
    Идиот по шопски.
  • 9 !!!

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "честен ционист":

    По-скоро шопска салата по тексаски.
  • 10 пИкам ви

    4 2 Отговор
    на глупостите световни…
  • 11 Пловдив

    5 0 Отговор
    …И бургерите ли са измислени в шоплука?!
  • 12 Тракийски хот дог с куче

    5 3 Отговор
    Шопите само бургери набиват и затова имат големи задни части.
  • 13 Злогош

    1 0 Отговор
    Чакай сега да ви кажем щое е това бургер по шопски - половин кило пръжки от врат натъпкани у половин самун без зеленилки !
    А онова що сте го писал по-горе е за швейцарски звезди блуждаещи в галактиката и българските им подобни